ASAYİŞ - 02 Temmuz 2024 Salı 22:38

İçerisinde 4 kişinin bulunduğu seyir halindeki araç alev topuna döndü

A
A
A
İçerisinde 4 kişinin bulunduğu seyir halindeki araç alev topuna döndü

Mersin’in Erdemli ilçesinde içerisinde 4 kişinin bulunduğu seyir halindeki araçta yangın çıktı. Araçtakiler kendilerini dışarı atarak yardım isterken, yangın vatandaşlar ve orman arazözünün müdahalesiyle söndürüldü.

 

 

Alınan bilgiye göre olay, ilçe merkezine 40 kilometre mesafede bulunan Şahna Mahallesi’nde yaşandı. A.G. idaresinde içerisindeki 3 aile ferdinin de yolcu olarak bulunduğu seyir halindeki hafif ticari araç Kurtalanı mevkiinde yanmaya başladı. Araç içindekiler dışarı çıkarak yardım istedi. Mahalle sakinleri müdahale ettiyse de araç bir süre sonra alev topuna döndü. Orman yangınlarına müdahale için konuşlu arazöz de bölgeye gelerek yangına müdahale etti. Olayda yaralanan kimsenin olmadığı ancak aracın kullanılamaz hale geldiği öğrenildi. Konuyla ilgili inceleme ise sürüyor.

Hüseyin Yıldız



İçerisinde 4 kişinin bulunduğu seyir halindeki araç alev topuna döndü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da yağış bir anda geldi, 34 evi su bastı Burdur’da akşam saatlerinde etkili olan yağış nedeniyle il merkezinde caddeler dereye dönerken su basan 34 ev ve iş yerine itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi. Burdur’da akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur, kent genelinde etkisini gösterdi. Yoğun yağış nedeniyle bazı evler ve iş yerleri su altında kalırken rögarların taşması sonucu yollarda oluşan su birikintileri, araç ve yaya trafiğini olumsuz etkiledi. Meteoroloji tarafından Burdur genelinde etkili olacak yağışlar karşısında vatandaşların dikkatli olmaları uyarısının ardından gerekli tedbirleri alan Burdur İtfaiyesi yağış sonrası Konak Mahallesi, Kara Senir Mahallesi, Burç Mahallesi, Şirinevler Mahallesi, Aydınlıkevler Mahallesi, Hızırilyas Mahallesi ve Bağlar Mahallesi’nden gelen gelen toplam 54 ihbarın ardından harekete geçerek 36 ev ve iş yerindeki baskınlara 52 personel, 12 araç, 17 dalgıç pompa, 15 motopompa ve 7 jeneratör ile müdahale etti. Oluklardan gelen su direkt rögara verilince 2 eve kanalizasyon suyu doldu Konak Mahallesi Cengiz Topel Caddesi’nde bir apartmanın bodrum katına basan suyu boşaltmak isteyen vatandaşlar suyu direkt rögara boşaltınca oluşan basınç nedeniyle zemin katta bulunan 2 dairenin tuvaletinden kanalizasyon suyu odalara doldu. İtfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda evlerdeki kanalizasyon suyu boşaltılırken ev sahipleri oluşan bu olumsuz durum karşısında bütün eşyalarının zarar gördüğünü söyleyerek yetkililerden yardım istedi. Evini kanalizasyon suyu basan Fatma Çetin, “Tuvaletten gelen lağım suyu, pislik ve idrar olduğu gibi odalara doldu. Şu an bütün parkeler bu pisliği çekmiş durumda. Bir anda oldu her şey, baş edemedik. Her yer dışkı oldu. Neye uğradığımızı şaşırdık. İnşallah hastalık kapmayız.” ifadesinde bulundu.