SPOR - 31 Aralık 2020 Perşembe 16:28

Yeşilyurt Belediyespor kadın voleybol takımı bölgesel lige odaklandı

A
A
A
Yeşilyurt Belediyespor kadın voleybol takımı bölgesel lige odaklandı

Malatya Yeşilyurt Belediyespor Kulübü Bayan Voleybol Takımı, korona virüs tedbirleri kapsamında ertelenen ve Ocak Ayının sonu itibariyle lig takviminin açıklanması beklenen Bölgesel Voleybol Lig Grupları için hazırlıklarını yoğunlaştırırken, hedef ise 2.

Malatya Yeşilyurt Belediyespor Kulübü Bayan Voleybol Takımı, korona virüs tedbirleri kapsamında ertelenen ve Ocak Ayının sonu itibariyle lig takviminin açıklanması beklenen Bölgesel Voleybol Lig Grupları için hazırlıklarını yoğunlaştırırken, hedef ise 2. Lige yükselmek olarak belirlendi.


Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın talimatıyla Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan 8 farklı branş içerisinde yer alan Bayan Voleybol Takımı, Bölgesel Voleybol Lig Gruplarına odaklandı.


Geçen sezon yer aldığı Bölgesel Voleybol Ligi Diyarbakır Grubunu ikinci sırada tamamlayan Yeşilyurt Belediyespor Kulübü Bayan Voleybol Takımı, Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından Ocak Ayının sonu itibariyle açıklanması beklenen yeni sezon lig takvimine göre hangi grupta mücadele edeceği belli olacak.


Yeşilyurt Belediyespor Kulübünde 8 farklı branşta gençlere hizmet ettiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü İbrahim Bingül, “ Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar talimatıyla bütün branşlarımızdaki çalışmaları yakından takip ediyoruz. Pandemi tedbirleri dolayısıyla lig maçları ertelenmesine rağmen takımlarımız gerekli tedbirler altında idmanlarına devam ediyorlar. Yeni sezonda Bölgesel Voleybol Liginde kentimizi ve ilçemizi temsil edecek olan bayan voleybol takımımızda çalışmalar sürmektedir. Ocak ayının sonlarına doğru liglerin devam edip etmeyeceği belli olacak, ancak takımımız lig başlayacakmış gibi büyük bir ciddiyetle idmanlarına devam ediyor. Takımımızda gerçekten çok yetenekli sporcular var, gelecekte çok iyi yerlere geleceklerine yürekten inanıyoruz. Çok güçlü bir kadro oluşturduk. Ligler eğer başlarsa, geçen sezon elde ettiğimiz başarıların üstesine koyarak, gruplarda Malatya’mızı ve Yeşilyurt’umuzu en güzel şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz. Çalışmalarımız moralli bir ortamda devam ediyor” şeklinde konuştu.


Yeni sezon hazırlıklarının çok güzel bir ortamda sürdüğünü söyleyen Turuncu-Yeşilli Takımın Antrenörü Sedat Avcu ise, “ Bayan Voleybol takımı olarak çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Geçen sezon ki kadromuzu muhafaza ederek aramıza yeni katılan sporcularımızla daha güçlü bir ekip hüviyetine ulaştık. Bu sene Bölgesel Ligden 2.Lige yükselmeyi hedefliyoruz. 2.Lig seviyesinde kurduğumuz kadromuzdan çok umutluyuz. İşimizi ciddiyetle yapıyoruz, sıkı hazırlanıyoruz. Bu imkanları bize sağladıkları için başta Yeşilyurt Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar olmak üzere Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz” dedi.


Spora verdiği desteklerden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sunan Yeşilyurt Belediyespor Voleybol Takımı Sporcusu Hatice Elayda Gül de, “ Takımımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayan ve güzel bir ortamda idmanlarımızı yapmamızı sağlayan Belediye Başkanımıza ve Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Takımda çok güzel bir birliktelik var, iyi çalışıyoruz. Hedefimiz; 2.Lige yükselmektir, bu hedefe ulaşmak içinde elimizden geleni yapacağız, umarım başarılı oluruz” ifadelerini kullandı.


Yeşilyurt Belediyespor Voleybol Takımını hak ettiği 2.Lige taşımak adına ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Sporcu Büşra Vişne ise, “ Takıma yeni katıldım, gerçekten çok üst bir ekip kuruldu. Belediye Başkanımızın ve kulübümüzün de ulaşım ve malzeme başta olmak üzere çok güzel destekleri var, teşekkür ediyorum.2.Lige çıkmak içinde gereken mücadeleyi vereceğiz, elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya Serbest Bölge 2024 yılının ilk üç çeyreğinde 838,6 milyon dolarlık ticaret hacmine ulaştı Antalya Serbest Bölgesi, ihracat ve yüksek katma değerli üretimleri ile dikkat çekiyor. Bölge, 2024 yılının ilk üç çeyreğinde 838,6 milyon dolarlık ticaret hacmiyle bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4 oranında büyüme kaydederek, ihracatın öneminin vurgulandığı Eylül ayında açıklanan Orta Vadeli Program (OVP) hedeflerine paralel olarak, ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. Bölgede gerçekleştirilen üretimin yüzde 93’ü sanayi grubu imalatı olmakla beraber özellikle yat, elektronik ve medikal sektörlerindeki yüksek katma değerli üretim, Antalya Serbest Bölgesi’ni Türkiye’nin ihracatında ön plana çıkartıyor. Ülke genelinde serbest bölgeler hariç ihracatçı birliklerine kayıtlı verilere göre kilogram başına ihracat değeri 2023’te 1,60 USD iken Antalya Serbest Bölgesi’nde yat sektöründe 45 USD, elektronik sektöründe 40 ila 145 USD, medikal sektöründe de 8 ila 140 USD oranında değişiyor. Bu sektörlerdeki büyüme hem istihdama hem de ülke ekonomisine önemli katkıda bulunuyor. Antalya Serbest Bölgesi’nde faaliyet gösteren 87 firmanın, toplamda 8 bin 275 kişiye istihdam sağlaması, bölgenin sadece ekonomik büyümeye değil, aynı zamanda istihdama da önemli katkılar sunuyor. Bölgede oluşan istihdam, nitelikli iş gücüne olan talebi artırarak, Türkiye’nin insan kaynakları potansiyelini daha etkin kullanmasına katkı sağlıyor. Antalya Serbest Bölgesi Genel Müdürü Zeki Gürses, bölgenin bu başarılı performansı ve modern alt yapısı nitelikli yabancı yatırımcıların dikkatini çektiğini belirterek, "Bölgemiz kalifiye iş gücü, yatırımcılara sunulan kolaylıklar ve lojistik avantajları ile yüksek katma değerli üretim ve ihracata odaklanarak ülkemize döviz kazandırmaya devam edecek. Önümüzdeki dönemde de yatırımlarımıza devam ederek bölgemizin potansiyelini daha da artırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. Genel Müdür Gürses, "Antalya Serbest Bölgesi’nin ticaret hacmi, sektörel verimliliği ve istihdam kapasitesi, Türkiye’nin ekonomik hedeflerine ulaşmasına katkı koymaktadır. Bu verimli çalışmaların sürdürülebilir olması ve ihracatçıların daha düşük maliyetlerle daha hızlı bir şekilde ürünlerini dünya pazarlarına ulaştırmalarını sağlayabilmek amacıyla yatırımlarımıza devam edilmekle birlikte mevzuat istikrarının sağlanması da çok önemlidir" ifadelerine yer verdi.
Niğde Vali Çelik: "Niğde, muhtemel afetlerde diğer illerden daha güvenli Niğde’de 13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolayısıyla İl Afet Risk Azaltma Planı toplantısı düzenlendi. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş başkanlığındaki video konferans toplantısının ardından Niğde Valisi Cahit Çelik basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Vali Yardımcısı Ahmet Arık, Niğde Belediye Başkan Vekili Muharrem Çifcibaşı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, AFAD İl Müdürü Nihal Öner ve ilgili kurum mirleri katıldı. Vali Çelik yaptığı açıklamada Türkiye’nin afetlerin yoğun yaşandığı bir ülke olduğunu ifade ederek risk azaltmanın önemine değindi. Vali Çelik Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında; Niğde’nin doğusunda Ecemiş, batısında Tuz Gölü Fay Hattı’nın bulunduğunu ifade ederken kentin diğer illere göre afetler konusunda daha güvenli olduğuna dikkati çekti. Vali Çelik; "6 Şubat’taki depremde ilimiz de etkilendi. Bu depremde 24 ağır hasarlı, 25 de orta hasarlı binamız oldu. Merkezi yönetimin başı olarak bizler ve buradaki yerel idarecilerin bunu bilip ona göre hareket etmesi gerekiyor. Afetlerde bildiğiniz gibi 4 aşama var. Birincisi risk azaltma, ikincisi hazırlık, üçüncüsü müdahale, dördüncüsü ise iyileştirme. Bu dört aşamada birbiriyle bağlantılı. Risk azaltma konusunda ne kadar iyi hazırlığınız olursa, o riski azaltacak ne kadar iyi tedbirler alırsanız, hazırlık aşamanız o kadar kolay olur, müdahaleniz o kadar güçlü olur ve iyileştirme süreciniz de çok daha kısa sürer" dedi. Vatandaşları risk azaltmaya yönelik alınacak tedbirler konusunda duyarlı olmaya ve alınacak kararlara uymaya davet eden Vali Çelik, deprem ülkesi olmamız nedeniyle yapıların kurallarına uygun bir şekilde yapılmasının çok önemli olduğunun altını çizdi.