EKONOMİ - 25 Nisan 2024 Perşembe 15:05

Kütahya 30 Ağustos OSB’de Olağan Genel Kurul heyecanı

A
A
A
Kütahya 30 Ağustos OSB’de Olağan Genel Kurul heyecanı

KÜTAHYA (İHA) – Kütahya 30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi 6. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.


30 Ağustos OSB’nin Olağan Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Öztaş, OSB’de 2024 yılı arsa tahsislerinin metrekare olarak peşin 1.800, bir yıllık ödeme planında 2.200 TL ve iki yıllık ödeme planında 2.800 TL olarak karara bağlandığını ifade etti.


Öztaş, "Organize Sanayi Bölge genişleme çalışmaları çerçevesinde 2 milyon 173 bin metrekarelik genişleme alanımızın rızaen ve hazine arazilerinin tarafımıza devirleri ile birlikte toplam 1 Milyon 442 bin 718 metrekarelik kısmının OSB’miz adına tapusunu almış bulunmaktayız. Geriye kalan 730 bin 281 metrekarelik alanın ise kamulaştırma davaları peyderpey açılmaktadır. Yılsonuna kadar davaların tamamının bitmesini beklemekteyiz. Bölgemiz 2006’lı yıllında ilimizdeki Organize Sanayi Bölgelerinin gelişimiyle birlikte Merkezde kurulan 2’nci, ildeki 4’üncü Organize Sanayi Bölgesidir. İlk kurulduğu günden bu yana hem fiziksel hem de altyapı hizmetleri anlamında planlı bir şekilde büyüyen ve gelecekte doğacak ihtiyaçları öngörüp takvimine alarak bunlar için gerekli yatırımları yapan bir bölge olmamız, bizlerin hep bir adım ileride olmamızı sağlamıştır. Ayrıca belirtmek isterim ki her yıl olduğu gibi 2023 yılının en büyük ilk 500 sanayi kuruluşu listelerinde Organize Sanayi Bölgemiz bünyesinde faaliyet gösteren firmalarımızın bulunması ayrı bir gurura vesile olmaktadır” dedi.



“Çalışmalarımızı ve projelerimizi kısa, orta ve uzun vadeli bir sanayi vizyonuyla planlıyoruz”


Mahmut Öztaş,” Kütahya 30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu olarak göreve geldiğimizde çalışmalarımızı ve projelerimizi, kısa, orta ve uzun vadeli bir sanayi vizyonuyla, Türkiye’nin ve Kütahya’mızın güçlü bir sanayi ve gelişim bölgesi olması amacıyla planlamış bulunmaktayız. OSB olarak amacımız bölgemiz sanayicilerine rekabet şartlarını sunabilmek adına kaliteli ve düşük maliyetli, sürekli ve kesintisiz hizmet sağlamaktır. OSB çevresinde TOKİ tarafından yapımı devam eden küçük sanayi sitesi ve keresteciler sanayi sitesi gibi sanayi sitelerinin de kurulumları devam etmekte olup, bölgemiz çevresinde KOBİ düzeyinde firma sayısının artması ile daha cazip ve kıymetli hale gelmektedir” ifadelerini kullandı.



Kütahya 30 Ağustos OSB’nin 2023 yılı faaliyetleri


30 Ağustos OSB’nin 2023 yılı faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Vekili Öztaş,” 28 kişilik OSB personelimiz ile faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. 27 parsel üretim ve 8 parsel inşaat aşamasındadır. Planlama aşamasında 1 ve 2 adet boş bulunmaktadır. Genişleme sahamızda ise ön tahsise hazır halde 56 adet parselimiz bulunmaktadır. Mevcut ve Genişleme sahamız ile birlikte toplam 94 parselimiz mevcuttur. 2023 yılında firmalarımızda toplam 2 bin 360 kişi istihdam edilmektedir. 2023 yılı aylık bazda ortalama 14 milyon 274 bin kWh elektrik dağıtımı gerçekleşmiştir. 2023 yılı aylık bazda ortalama 5 Milyon 272 bin 391 Sm³ doğalgaz dağıtımı gerçekleşmiştir. 2023 yılı aylık bazda ortalama 158 bin 284 metreküp su dağıtımı gerçekleşmiştir” diye konuştu.


Genel Kurulda daha sonra Genel Kurul Divan Başkanı ve üye seçimine geçildi. OSB Müdürü Murat Demir, katılımcılara 2023 yılı faaliyetleriyle alakalı bilgiler sundu.



Kütahya 30 Ağustos OSB’de Olağan Genel Kurul heyecanı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ’da engelli birey, akülü sandalyesine kavuştu Elazığ’da üniversite öğrencilerinin bağışının ardından yüzde 92 fiziksel engelli Orhan Alp, akülü sandalyesine kavuştu. Elazığ’ın Keban ilçesinde yaşayan yüzde 92 fiziksel engelli Orhan Alp, akülü tekerlekli sandalye talebini Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Metin Fırat’a iletti. Başkan Fırat’ın girişimleri sonucunda duruma duyarsız kalmayan Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından bir adet akülü sandalye alındı. Akülü sandalye, Başkan Fırat tarafından Alp’e teslim edildi. Öte yandan fakülte öğrencilerinin 8’inci bağışı olduğu öğrenildi. Başkan Fırat, “Keban’da oturan Orhan kardeşimiz akülü tekerlekli sandalyesini teslim ettik. Artık dışarı çıkacak, istediği gibi zaman geçirecek, ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Yüzündeki mutluluğu görmek her şeye değer. Kazasız ve sağlıklı iyi günlerde kullanması diliyorum. Akülü sandalyede emeği olan bir birinden değerli Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerine teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz bugüne kadar 8. akülü tekerlekli sandalye aldı" dedi. Başkan Fırat’ta akülü sandalye hediyesinden dolayı teşekkür eden Orhan Alp ise “Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Metin Fırat talebimi karşılıksız bırakmadı. Ailemin yardımı olmadan yürümekte zorlanıyordum. Bundan sonra kendi işimi kendim görebileceğim için çok mutluyum. Desteklerinden başkanıma ve Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerine hocama teşekkür ediyorum. Kedilerinden Allah razı olsun ” diye konuştu.
Mersin Mersin’de 3. Arnica ArtLand Sanat Çalıştayı Sergisi açıldı 3. Arnica ArtLand Sanat Çalıştayı kapsamında Bayburt Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’nde, ’Doğduğu Toprağa Akan Sanat’ mottosuyla hazırlanan eserler, Mersin Güzel Sanatlar Galerisi’nde sergilenmeye başladı. Eşi Yıldız Pehlivan ile sergiye katılan Vali Ali Hamza Pehlivan, sergi ile Bayburt’tan Mersin’e sanat yoluyla bir gönül köprüsü kurulduğunu söyledi. Buna tanıklık etmekten dolayı memnuniyet duyduğunu dile getiren Pehlivan, "Bugünkü serginin çalıştayının yapıldığı Bayburt, vali olarak atandığım ilk ildi. Bayburt’ta gerçekten çok güzel, unutulmaz günlerimiz geçti. Güzel anılar yaşadık, dostluklar elde ettik" dedi. Bayburt’taki ’Çinimaçin Kalesi’ hakkında ve yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi veren Pehlivan, Bayburt’un müzeleriyle giderek daha da çok ilgi çektiğini ifade etti. Baksı Müzesi ve Etnografya Müzesi’nin kente değer kattığını vurgulayan Pehlivan,"Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, 2021 yılında Avrupa Müze Ödülü aldı. 2022 yılında Avrupa Birliği Kültür Mirası Ödülü aldı. Şu anda bu iki ödülü alan tek müze konumunda Ayrıca geçtiğimiz yıl, Cumhurbaşkanımızın elinden, Kültür Bakanlığı Özel Ödülü de alan bir müzedir. Kenan Bey’in şahsında emeği geçen herkesi kutluyorum. Böyle bir yapı içerisinde Arnica Yönetim Kurulu Başkanı Senur Akın Biçer hanımın, Arnica ArtLand’in bir çalıştay ve sanat kampı yapması ayrı bir önem taşımaktadır" diye konuştu. Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin gözde firmalarından biri olduğunu belirttiği Arnica’nın, sanat alanında da ilkleri yaptığını kaydeden Pehlivan, şöyle devam etti: "Önce çalıştaylar düzenliyor. Çalıştaylardan sanat eserleri çıkıyor, dünyanın ve yurdumuzun değişik yerlerinden gelen sanatçılar, başta resim olmak üzere, heykel, dokuma gibi türlerde eserler ortaya koyuyorlar ve sonuçta takdire değer bir tablo ortaya çıkıyor. Anadolu’muzun her yeri ayrı bir özellik, ayrı bir güzellik taşıyor. Arnica ArtLand ilk iki çalıştayı ilimizde yapmıştı. Bu yıl üçüncü çalıştay, Bayburt’taydı. Sergi gene ilimizde yapılıyor. İnanıyorum ki sanatçılarımız, Anadolu’muzun aslında genelini yansıtan ve Bayburt’ta da var olan o dokuyu, o duyguyu, o deseni, o kokuyu, o kültürel derinliği eserlerine yansıtmışlardır." Etnografya Müzesi Kurucusu Kenan Yavuz, Arnica Yönetim Kurulu Başkanı Senur Akın Biçer ve Arnica Artland 3. Sanat Çalıştayı Kuratörü Fırat Neziroğlu’nun konuşma yaptığı programda, Vali Pehlivan ve beraberindekiler sergiyi gezerek, eserler hakkında Neziroğlu’dan bilgi aldı.
Malatya İçli köfte yemek yarışmasının hazırlıkları tamamlandı Yeşilyurt’un gastronomi alanındaki güçlü potansiyelini gün yüzüne çıkarmak amacıyla bugüne kadar çok sayıda yemek yarışması ve tanıtım programlarının altına imza atan Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından 23 Kasım Cumartesi günü saat 09:00’da Çilesiz Semt Pazarında düzenlenecek olan ‘İçli Köfte’ yemek yarışmasının hazırlıkları tamamlandı. 93 kişinin kayıt yaptırdığı yarışma sonunda dereceye girecek lezzet ustaları ödüllendirilecek. Malatya’nın gastronomi turizminde hak ettiği konuma ulaşmasını sağlayarak yerli ve yabancı turistlerin ilgisini Malatya’ya çekmek amacıyla etkin ve kararlı adımlar atmaya devam eden Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt’un Coğrafi İşaret Tescil Belgeli yemekleri arasında yer alan Analı Kızlı, Kiraz Yaprağı Sarması ve Mayalı Ekşili Ekmek Yarışmalarından sonra geleneksel tatlar arasında yer alan ‘İçli Köfte’ yemek yarışması ile gastronomi alanındaki hizmetlerine bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Eşsiz lezzetlere sahip Malatya mutfağında özel bir yeri olan ‘İçli Köfte’ yemeği, Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt Kent Konseyinin ortaklaşa düzenleyeceği yemek yarışmasıyla bir kez daha gastronomi dünyasına renk katacak. Malatya’nın zengin mutfak kültürünün ulusal ve uluslararası boyutta daha geniş kitleler tarafından tanınması, unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerimizin ortaya çıkartılması ve Malatya’nın gastronomi turizmi alanında ön plana çıkmasına katkı sunmak amacıyla 23 Kasım Cumartesi günü saat 09:00’da Çilesiz Semt Pazarında düzenlenecek olan Coğrafi İşaret Tescil Belgeli ‘İçli Köfte’ yemek yarışması için hazırlıklar tamamlanırken, başvurularda sona erdi. ‘Burnuma Güzel Kokular Geliyor’ sloganıyla gerçekleşecek olan yemek yarışmasına 93 kişi kayıt yaptırdı. 20 Kasım Çarşamba günü mesai bitimine kadar Yeşilyurt Kent Konseyine başvurularını yapan lezzet ustaları, hazırladıkları birbirinden lezzetli yemekleri jüri heyetinin beğenisine sunacak. Rekor düzeyde başvurunun olduğu yarışmanın sonunda düzenlenecek ödül töreninde birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın, jüri özel ödülü olarak da gram altın hediye edilecek. Yeşilyurt’un gastronomi zenginliklerini tanıtmak, yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak için ciddi ve kararlı adımlar attıklarını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, İçli Köfte Yemek Yarışmasıyla bu hizmetlerini pekiştireceklerine vurgu yaptı. Malatya’nın geleneksel lezzetlerine sahip çıktıklarını hatırlatan Başkan Geçit, Türk Patent ve Marka Kurumundan Coğrafi İşaret Tescil Belgesini aldıkları Analı Kızlı, Kiraz Yaprağı Sarması ve Mayalı Ekşili Ekmeğin tanıtımı için yaptıkları yarışmalardan sonra ‘İçli Köfte’ Yemek yarışmasıyla bir kez daha Malatya’nın lezzet ustalarını bir araya getireceklerini dile getirdi. Malatya’nın köklü tarihi, kültürü ve geleneksel lezzetlerinin tanıtımına katkı sunmak amacıyla Yeşilyurt Kent Konseyi ile yaptıkları ortak çalışmalar neticesinde Türk Patent ve Marka Kurumundan 20 farklı ürünün Coğrafi İşaret Tescil Belgesini alarak gastronomi alanındaki hizmetlerinin boyutunu genişlettiklerini hatırlatan Başkan Geçit, Malatya’da toplamda alınan 50 coğrafi işaret tescil belgesinin 20’sine sahip olarak bu alanda önemli bir başarıya ulaştıklarını sözlerine ekledi. Başkan Geçit, yoğun talep gören yarışmaya katılmak için başvurularını yapan lezzet ustalarına başarılar diledi.