SPOR - 15 Ağustos 2021 Pazar 09:48

Bağımlılık ile Mücadele Futbol Turnuvası düzenlendi

A
A
A
Bağımlılık ile Mücadele Futbol Turnuvası düzenlendi

Kütahya Yeşilay Spor Kulübü, U10 ve U11 kategorilerinde ’Bağımlılık ile Mücadele Futbol Turnuvası’ düzenledi.

Kütahya Yeşilay Spor Kulübü, U10 ve U11 kategorilerinde ’Bağımlılık ile Mücadele Futbol Turnuvası’ düzenledi.


Çocukların sportif ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen turnuvaya çeşitli illerden toplam 10 takım katıldı. Kütahya Yeşilay Spor Kulübü Tesisleri’nde düzenlenen turnuvaya; Vali Vekili Aydın Börü, Yeşilay Spor Kulübü Başkanı Murat Duran, Yeşilay Kütahya Şubesi Başkanı Funda Topçuoğlu Ünal, Yeşilay Kütahya Şubesi Onursal Başkanı Nuri Çetin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Gayret, İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal ile sporcular katıldı.


Turnuvada emeği geçenlere teşekkür eden Vali Vekili Aydın Börü, "Geleceğimiz olan çocukları alkolden sigaraya, kumardan teknoloji bağımlılığına dek birçok kötü alışkanlıktan uzak durmalarında bu tür etkinliklerin çok önemli rolü var. Çocuklarımızın ve ailelerinin bilinçlendirilmesinde hepimiz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Mauro Icardi, Beşiktaş’a karşı 5 maçta 5 gol attı Galatasaray’ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, Beşiktaş ile oynadığı 5 maçta 5 gol sevinci yaşadı. Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Galatasaray, pazartesi günü Beşiktaş’ı ağırlayacak. Bu derbide Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, hücum oyuncularına güveniyor. Mauro Icardi, Victor Osimhen ve Michy Batshuayi hücum hattına sahip olan sarı-kırmızılılar, Süper Lig’de bu sezon rakip fileleri 27 kez havalandırdı ve ligin en golcü takımı konumunda bulunuyor. Bu sezon ligde Icardi 4, Osimhen 3 ve Batshuayi de 2 kez gol sevinci yaşadı. Geçtiğimiz transfer döneminde takıma katılan Victor Osimhen süre alması durumunda ilk kez Beşiktaş derbisinde oynayacak. Michy Batshuayi derbide görev alırsa sarı-kırmızılılarda eski takımına karşı 2. maçına çıkacak. Icardi’den 5 maçta 5 gol Sarı-kırmızılılarda 3. sezonunu geçiren Arjantinli futbolcu Mauro Icardi ise Beşiktaş’a karşı bugüne kadar 5 kez forma giydi. 31 yaşındaki futbolcu oynadığı bu 5 derbide rakip fileleri de 5 kez havalandırdı. Icardi görev aldığı müsabakaların 3’ünde gol sevinci yaşarken, 2’sinde ise atamadı. Mauro Icardi’nin, Beşiktaş’a karşı oynadığı maçlar şöyle: 05.11.2022 Galatasaray: 2 - Beşiktaş: 2 (2 gol) 30.04.2023 Beşiktaş: 3 - Galatasaray: 1 (1 gol) 21.10.2023 Galatasaray: 2 - Beşiktaş: 1 (2 gol) 03.03.2024 Beşiktaş: 0 - Galatasaray: 1 03.08.2024 Galatasaray: 0 - Beşiktaş : 5
İzmir İZBAN’da Dijital İzmirim Kart dönemi İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı toplu ulaşım araçlarına QR kodla binişi sağlayan Dijital İzmirim Kart uygulaması, 28 Ekim tarihi itibariyle İZBAN’da da kullanılabilecek. İzmirliler bu hizmet sayesinde fiziksel kart taşımadan tüm toplu ulaşım araçlarında Dijital İzmirim Kart ile yolculuk yapabilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ önemli bir çalışmayı daha hizmete sundu. ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, metro ve tramvay araçlarında yolculuk yapmak için QR kodla biniş sağlayan Dijital İzmirim Kart uygulaması 28 Ekim tarihi itibariyle İZBAN’da da geçerli olacak. Bu sayede fiziksel olarak kart taşımaya gerek kalmayacak ve İzmirim Kart mobil uygulaması üzerinden oluşturulacak Dijital İzmirim Kart ile İZBAN’da da yolculuk yapılabilecek. İzmirim Kart avantajları dijitalde de devam edecek Ücretsiz kullanılan Dijital İzmirim Kart’ta, fiziki İzmirim Kart ile aynı sistem işleyecek. Yurttaşlar dijital olarak bakiye yükleyebilecek, bakiye sorgulaması yapabilecek ve QR kod ile geçiş yaparak toplu ulaşım araçlarını kullanabilecek. İadeler için de fiziki İzmirim Kart’ın okutulduğu cihazlardan yararlanılacak. Mobil İzmirim Kart’taki QR kod, cihaza okutularak iadeler alınabilecek. Tüm kişiselleştirilmiş kart sahipleri Dijital İzmirim Kart oluşturabilecek. Dijital İzmirim Kart kullanıcıları aktarma, indirimli biniş, ‘Gittiğin Kadar Öde’, Halk Taşıt gibi fiziki kart avantajlarından yararlanabilecek. Tam, öğrenci, öğretmen, 60 yaş, 65 yaş olmak üzere beş farklı biniş tipinde Dijital İzmirim Kart oluşturabilecek. Dijital İzmirim Kart’a dahil olan İZBAN’a kredi kartı ile biniş için de çalışmalar devam ediyor.
İstanbul Bakırköy’de Cumhuriyet Bayramı ’101. Yıl Şenliği’ ile kutlanacak Bakırköy’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 4 gün boyunca her yaşa hitap eden bir dizi etkinlikle kutlanacak. “Cumhuriyet Bizim 101. Yıl Şenliği" ismiyle düzenlenen etkinlikler; 26 Ekim Cumartesi günü saat 10.00’da Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’ndeki Cumhuriyet Kupası müsabakalarıyla başlayacak. 2 gün sürecek turnuvalarda sporcular; futbol, satranç, tenis ve bocce branşlarında yarışacak. Bakırköy’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 4 gün boyunca her yaşa hitap eden bir dizi etkinlikle kutlanacak. “Cumhuriyet Bizim 101. Yıl Şenliği" ismiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında ilçe genelindeki sinemalarda Atatürk ve Cumhuriyet temalı filmler yayınlanacak. Bu kapsamda Devrim Arabaları, Yücel’in Çiçekleri, Veda ve Atatürk 1 filmleri ücretsiz olarak seyirciyle buluşacak. 28 Ekim Pazartesi günü etkinlikler Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’ndeki “Cumhuriyetin 101. Yılında 101 fotoğrafçıdan Türkiye Güzellikleri” sergisiyle başlayacak. Cumhuriyet Meydanı ve Yeşilköy Sahilinde tango, dans, bando ve perküsyon şovlarının ardından kutlamalar, Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’ndeki Halk Oyunları Gösterisi ve Seyyah Konseri ile sürecek. Cumhuriyet döneminde tiyatro, sinema ve müzik konuşulacak 29 Ekim Salı günü ise kutlamalar, Cumhuriyetin 101. yılına yaraşır etkinliklerle devam edecek. Bakırköy Çarşı ve Yeşilköy Sahilindeki bando, orkestra ve koro performanslarının ardından Yekta Kopan’ın Konukları başlıklı söyleşiler başlayacak. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde saat 13.00-18.30 arasında sürecek söyleşilerde, Figen Ayhan, Murat Beşer, Sevinç Erbulak, Zeynep Miraç, Burak Göral, Coşkun Aral, Timur Akkurt ve Ünsal Ünlü Cumhuriyet döneminde tiyatro, sinema ve müziği konuşacak. Coşku, fener alayı ve simge konseriyle sürecek 29 Ekim akşamı saat 19.30’da ise İncirli Caddesi E-5 Kesişimi’nde başlayacak Fener Alayı ile her yaştan insan Cumhuriyet için yürüyecek. Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek yürüyüşün ardından saat 21.00’da pop müziğinin sevilen ismi Simge Sağın sevenleriyle buluşacak. “Tüm komşularımızı cumhuriyetimizi kutlamak için etkinliklerimize bekliyoruz” Bakırköy’ün Cumhuriyet coşkusunu en güzel şekilde yaşaması için tüm hazırlıkları yaptıklarını ifade eden Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, “Spor turnuvalarından film gösterimlerine kadar çok çeşitli etkinlikler düzenledik. 29 Ekim’de fener alayımızla başlayacak kutlamalar, Simge Sağın’ın konseriyle taçlanacak. Tüm komşularımızı Cumhuriyetimizi kutlamak için etkinliklerimize bekliyoruz” diye konuştu. Tüm detaylar sosyal medya hesapları ve web sitesinde 4 gün sürecek Cumhuriyet Bizim 101. Yıl Şenliği ile ilgili tüm detaylar, Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu ile Bakırköy Belediyesi sosyal medya hesaplarının yanı sıra www.bakirkoy.bel.tr adresinden öğrenilebilecek.
İzmir Güzelbahçe’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşanacak Güzelbahçe Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılını coşkuyla kutlayacak. 29 Ekim günü önce fener alayı ardından tiyatro oyunu sahnelenecek. Güzelbahçe Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılı kutlamaları çerçevesinde ilçede bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapacak. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, tüm Güzelbahçelileri Cumhuriyet coşkusuna davet ederek, “101’inci yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacağız” dedi. Başkan Günay, Güzelbahçelileri kutlamalara davet etti 29 Ekim Salı günü Maltepe Mahallesi Tabaoğlu parkında saat 20.00’de meşaleler ve bayraklarla yürüyüş düzenlenecek. Ardından 21.00’de ‘Sen Cumhuriyet’ adlı tiyatro oyunu sahnelenecek. Bu önemli günde tüm Güzelbahçelileri yürüyüş ve tiyatro gösterimine davet eden Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, “29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyetimizin bu yıl 101. yaşını kutlamanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletimizin büyük fedakârlıkları ve azmi ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti, demokrasinin, özgürlüğün ve milli egemenliğin teminatı olmuştur. Geçtiğimiz bir asır boyunca Cumhuriyetimiz, Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerlemiş, tüm zorluklara rağmen ayakta kalmış ve güçlenmiştir. Cumhuriyet Bayramı, bu değerleri bir kez daha hatırlamak, gelecek nesillere aktarmak ve ülkemizin aydınlık geleceği için çalışmanın önemini vurgulamak adına büyük bir anlam taşımaktadır. Biz de bu önemli günümüzde bir dizi etkinlikle Cumhuriyetimizi kutlayacağız. Tüm halkımızla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı birlikte kutlamak ve bir arada olmayı istiyoruz. Tüm halkımızı davetlidir. Yaşasın Cumhuriyet!” diye konuştu.