ASAYİŞ - 23 Ekim 2024 Çarşamba 14:05

Konya’da silah kaçakçılarına operasyon

A
A
A
Konya’da silah kaçakçılarına operasyon

Konya’nın Beyşehir ilçesinde jandarma ekiplerinin çalışmaları neticesinde 5 tabanca, 7 şarjör ve 30 adet tabanca mermisi ele geçirilirken olayla ilgili 1 şahıs gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre, Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri suç/suçluluk faaliyetlerinin önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede Beyşehir ilçesinde Jandarma Dedektifleri (JASAT) tarafından yapılan çalışmalar neticesinde alınan duyum üzerine, 1 şahsın ikametinde ve aracında arama yapıldı. Yapılan aramada 5 adet markası ve seri numarası bulunmayan tabanca, 7 adet şarjör, 30 adet 9 mm tabanca mühimmatı ve 7 bin 545 lira ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Osmaniye Depremde hasar gören Bela Bartok Konferans ve Sergi Salonu yeniden açıldı Osmaniye’de 6 Şubat depreminde hasar alan Bela Bartok Konferans ve Sergi Salonu yeniden açıldı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerde hasar gören ve Macaristan Hükümeti’nin maddi destekleri ile yenileme ve onarım işleri tamamlanan Osmaniye Cebelibereket Kültür Merkezi ve içerisinde yer alan Bela Bartok Konferans ve Sergi Salonu yeniden açıldı. Osmaniye Cebelibereket Kültür Merkezi içinde yer alan Bela Bartok Sergi Salonu ve Konferans Salonu’nun açılış törenine Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Macaristan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Tristan Azbej, Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matisok ve protol mensupları katıldı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için taziyelerini ileten Macaristan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Tristan Azbej , Türklerin ve Macarların akraba ruhlu insanlar olduğunu ifade ederek, "Biz Macarlar gibi Türkler de geleneklerin, göreneklerin, ailenin, inancın çok önemli olduğunu vurgulamaktasınız. Biraz önce Bela Bartok Sergi Salonu’nu açtık ve bu büyük Macar müzik ustasının anısına ne denli değer verdiğinize bizzat şahit oldum ve çok etkilendim" dedi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam ise yaptığı konuşmada, "Bu merkez pek çok açıdan aslında özgün bir merkez. Avrupa Birliği’ne bir mesaj veriyoruz aslında biz burada kardeşliğimizle, akrabalığımızla, dostluğumuzla. Türk dünyasına bir mesaj veriyoruz, Anadolu’nun bağrında biz birlikte, beraber iki kardeş topluluğuz mesajını çok güzel veriyor. Pek çok simgesel meseleler taşıyor, her şeyin başı insanlık. Dost acı günde belli olur mesajı da alıyoruz buradan, 6 Şubat depremlerinden sonra dostlarımızı, kardeşlerimizi bir kez daha yad ediyoruz, teşekkür ediyoruz. Farklı dillerden, dinlerden olsak da yüreğimizin beraber attığını bu vesile ile görüyoruz" dedi. Programın devamında Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri eşliğinde Macar Sanatçı Tilla Török tarafından vatandaşlara konser verdi.
Gaziantep Yılmaz’dan Cumhuriyet coşkusuna davet Şehitkâmil Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılını coşkuyla kutlayacak. Ünlü şarkıcı Kıraç ve Enbe Orkestrası etkinlikler kapsamında sahne alacak. Şehitkâmil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Cumhuriyet Bayramını Gaziantep’e yakışır etkinliklerle kutlayacaklarını belirterek, tüm vatandaşları bu coşkuya ortak olmaya davet etti. Gaziantep’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılı Şehitkamil Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek etkinliklerle büyük coşkuyla kutlanacak. 13. Geleneksel Kulüpler Arası Cumhuriyet Kupası Yüzme Yarışları ile başlayan kutlamalar, çeşitli etkinlikler devam edecek. Kıraç’la cumhuriyet coşkusu Etkinliklerin bu haftaki ayağında 25 Ekim Cuma günü Şehitkamil Sanat Merkezi’nde Atatürk Fotoğrafları sergisi düzenlenecek. 26 Ekim Cumartesi Şehitkamil’in farklı bölgelerinde sokak sanatçıları müzik dinletisi gerçekleştirecek. Aynı gün saat 19.00’da Pancarlı Festival Alanı’nda ünlü şarkıcı Kıraç sahne alacak. Anadolu ateşi ile dans şovu 27 Ekim Pazar günü de coşkulu geçecek. 101. Yıl Çocuk Şenliği Etkinlikleri ve 101 Dakika Yüzme Yarışları ile çocuk ve gençler doyasıya eğlenecek. Akşam saat 18.00’da ise Devlet Tiyatroları Şehitkamil Sahnesi’nde DansArt 100 Yılın Dansı ve Anadolu Ateşi tarafından gösteri gerçekleştirilecek. Cumhuriyet için yürüyüş 28 Ekim Pazartesi Günü ise akşam saat 19.00’da Bayraklı Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı ile vatandaşlarla Masal Parkı’ndan Korupark’a kadar ellerinde Türk Bayrakları ve fenerlerle Cumhuriyet için yürüyecek. Yürüyüşün sonunda ise Korupark’ta Cumhuriyet Kutlamaları’nın yanında havai fişek gösterisi yapılacak. Enbe orkestrası sahne alacak Etkinlikler dizisinin son gününde de Şehitkamil’in farklı bölgelerinde Adım Adım Cumhuriyet isimli belgesel izlenecek. Akşam saat 20.00’da da düzenlenecek Cumhuriyet Balosu ile Behzat Gerçeker ve ENBE Orkestrası en güzel şarkılarını Cumhuriyet için söyleyecek.
Sakarya Başkan Soykan’dan öğrencilere ulaşım müjdesi Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Akyazı Öğrenci Yurdu’nda öğrencilerle bir araya gelen Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan ulaşım konusunda yeni bir müjdeyi paylaştı. Başkan Soykan, uzun süredir gelen taleplerin ardından Pazartesi gününden itibaren fakülte ile öğrenci yurdu arasında bir otobüsün ücretsiz olarak ring seferlerine başlayacağını açıkladı. Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan Gençlik ve Spor Bakanlığı Akyazı Öğrenci Yurdu’nda düzenlenen ‘Ateş başı sohbetleri’ programında yurtta kalan öğrencilerle bir araya geldi. Konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşide kendisine yöneltilen soruları cevaplayan ve Akyazı hakkında öğrencileri bilgilendiren Başkan Soykan, sonrasında yurt bahçesinde yakılan ateş başında öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin kendisine yönelttiği soruları samimiyetle cevaplayan Başkan Soykan, bir müjdeyi de burada paylaştı. Ulaşım konusunda uzun süredir talepler aldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Bilal Soykan, “Bu konuda bir süredir çalışmalarımız devam ediyordu. Son olarak Büyükşehir Belediyemizden bir otobüsün tahsisini aldık. Bu araç Pazartesi gününden itibaren SUBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Öğrenci Yurdumuz arasında ring seferlerine tamamen ücretsiz olarak başlayacak. Bu otobüsün tahsis edilmesinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Alemdar’ın çok büyük payı var. Öğrencilerimizin yaşadığı sıkıntıyı kendisine aktarmamızın ardından hemen otobüsün tahsis edilmesi talimatını verdi. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Sizler ailelerinizin bizlere emanetisiniz. Burada mutlu olmanız bizim sorumluluğumuz. Her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Akyazı Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler Başkan Soykan’ın açıklamalarının ardından kendisine teşekkür ettiler.