SPOR - 02 Temmuz 2024 Salı 16:54

Körfezli genç karateci Leylanur dünya şampiyonasında 5’inci oldu

A
A
A
Körfezli genç karateci Leylanur dünya şampiyonasında 5’inci oldu

Hırvatistan’da düzenlenen Karate 1 Youth League Karate 1 Dünya Gençlik Ligi Şampiyonası’na katılan Körfez Gençlerbirliği sporcularından Leylanur Yıldırım dünya 5’incisi oldu.


Hırvatistan’da 27-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Karate 1 Youth League Karate 1 Dünya Gençlik Ligi Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün genç karatecileri dünya gençler sıralamasında önemli yer edindi. Körfez Gençlerbirliği sporcularından Leylanur Yıldırım U14 - 42 kiloda yarı finale kadar çıkarken üçüncülük maçında son saniyede aldığı kontak cezası nedeniyle dünya 5’incisi olarak Dünya Gençler Ligi derecelendirmesine girdi. Kariyerinin ilk büyük uluslararası organizasyonunda yarı finale kadar yükselme başarısı gösteren Leylanur Yıldırım Gençlik Olimpiyatları’na kota veren turnuvada elde ettiği derece ile dünya sıralamasında yer almış oldu. Diğer taraftan U14-52 Kg’da mücadele den bir başka Körfezli sporcu Esmanur Hümeyra Eraslan’da önemli maçlara çıktı. Eraslan, uluslararası tecrübe edinerek dünya sıralama listelerinde yer aldı. Dört gün süren müsabakalara 74 ülkeden 3 bin 721 sporcu katılırken, Türkiye 43 kız, 48 erkek toplamda 91 sporcu ile yarışmaya katıldı.



Körfezli genç karateci Leylanur dünya şampiyonasında 5’inci oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul, 2025 Avrupa Para Gençlik Oyunları’na ev sahipliği yapacak 2025 Avrupa Para Gençlik Oyunları’na İstanbul ev sahipliği yapacak. Avrupa Paralimpik Komitesi, 2025 Avrupa Para Gençlik Oyunları (EPYG)’nın İstanbul’da düzenleneceğini açıkladı. Birçok ülkenin ev sahibi olmak için mücadele ettiği 2025 Avrupa Para Gençlik Oyunları’nda kısa listeye Türkiye ve Portekiz kaldı ve Avrupa Paralimpik Komitesi Yönetim Kurulu üyelerinin oy birliği ile bu prestijli organizasyonun ev sahibi olarak İstanbul seçildi. Tarihte ilk kez paralimpik çoklu branş ev sahipliği Türkiye tarihinde ilk kez paralimpik çoklu branş organizasyonuna ev sahipliği yapacak. 2025 yazında 9 branşta yaklaşık 1.500 sporcu, antrenör ve resmi görevlilerin bu organizasyon için İstanbul’a gelmesi bekleniyor. Türkiye Paralimpik Komitesi, bu ev sahipliğiyle Türkiye’de ve Avrupa’da Paralimpik sporların gelişimi ve etkisi için yeni bir dönemin kapılarını aralamaya çalışacak. Raymon Blondel: "İstanbul sosyal etki sağlayan bir fırsat sunacak" Avrupa Paralimpik Komitesi Başkanı Raymon Blondel, “Sporcular, Ulusal Paralimpik Komiteleri ve Uluslararası Federasyonlar için genel stratejimizi mükemmel bir şekilde yansıtan Avrupa Para Gençlik Oyunları’nın ev sahibi olarak İstanbul’u duyurmaktan son derece mutluyuz. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ile birlikte katılımcılar için en iyi ortamı sağlayan ve aynı zamanda geniş bir sosyal etki sağlayan bir fırsat sunabileceğimize inanıyoruz” dedi. Murat Aksu: "Bu adaylık bir kilometre taşı" Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu ise, “2025 Avrupa Para Gençlik Oyunları’na ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Bu prestijli etkinlik, engelli bireyleri Para sporlarına katılmaya teşvik etmek için önemli bir kilometre taşıdır. Avrupa Paralimpik Komitesi’nin tüm üye ülkelerini, genç paralimpik sporcularımızın mücadelelerini sergiledikleri unutulmaz bir deneyim için İstanbul’a davet ediyoruz. 2025 EPYG’nin, aday olduğumuz veya olacağımız diğer paralimpik organizasyonlar için ve daha da önemlisi İstanbul ve Türkiye için harika bir referans olacağına inanıyoruz” diye konuştu.
Düzce Tarım akademisi ilk mezunlarını verdi Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimi ile kurulan Tarım Akademisi’nin, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü iş birliği ile düzenlediği Meyve Ağacı Aşılama Kursu ilk dönem mezunlarının belgeleri verildi. Düzce Belediyesi Tarım Akademisi bitki yetiştiriciliği ve ağaçlandırma konusunda önemli bir çalışmaya imza attı. Fındık yetiştiriciliği, mantar yetiştiriciliği, budama teknikleri ve arıcılık ile ilgili kurslara ek olarak geçtiğimiz hafta tamamlanan meyve ağacı aşılama kursu da ilk mezunlarını verdi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen Meyve Ağacı Aşılama Kursu’nun sona ermesi ile birlikte Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve İl Müdürü Esra Uzun 14 kursiyere kurs bitirme belgelerini verdi. Katılımcıları tek tek tebrik eden Başkan Özlü, kursa gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. Faruk Özlü: “Düzce’mizin verimli topraklarını değerlendirmek için her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun en büyük kanıtı belediyemize ait arazilerde pirinç ve mısır yetiştirmemiz ve ekonomimize katkı sağlamamızdır. Bugün belge verdiğimiz kurs da hemşehrilerimizin talebi üzerine başladığımız uygulamaydı. Burada 88 saat boyunca 14 kardeşimiz meyve ağacı aşılama konusunda eğitimi aldılar. Bu eğitimlerle aslında genç çiftçilere destek olmayı amaçlıyoruz. Tarım Akademisi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzün iş birliğinde Meyve Ağacı Aşılama Kursu’na katılan kursiyerlerimizi tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. Tarım Akademisi ilk mezunlarını verdi, devamı da olacak inşallah. Verimli topraklarımız, yemyeşil örtüyle bezenmeye devam edecek” dedi. Uygulamadan memnun olan kursiyerler de farklı branşlarda kursların açılmasını taleplerini ilettikten sonra belge takdiminde bulunan heyet ile hatıra fotoğrafı çektirdi.