ASAYİŞ - 09 Ekim 2024 Çarşamba 09:15

Cinsel içerikli mesajın ardından kabusa dönen intikam planı: Sanıklara ceza yağdı

A
A
A
Cinsel içerikli mesajın ardından kabusa dönen intikam planı: Sanıklara ceza yağdı

Kocaeli’de arkadaşının eşine cinsel içerikli mesajlar attığını fark eden adam, komşusuyla iş birliği yaparak dehşet dolu bir intikam planı hazırladı. Darp, cinsel saldırı ve yağma gibi suçlardan 3 sanığa toplam 92 yıl 5 ay 29 gün hapis cezası verildi.

İddiaya göre, H.Z., arkadaşı M.Y.’nin eşi F.Z.’ye cinsel içerikli mesajlar attığını gördü. Bu duruma öfkelenen H.Z., komşusu ile plan yaparak M.Y.’den intikam almak istedi. H.Z., eşinin telefonundan M.Y.’ye mesaj atarak evine davet etti, bu sırada kendisi ve komşusu Ü.Y. ise odaya saklandı. İddiaya göre M.Y. yatak odasına geçtiği esnada ortaya çıkan H.Z. onu darp edip, cinsel eylemde bulundu. Şahıs o anları gizlice kayda da aldı.

Hem ziynet eşyasını aldı hem de otomobilini eşinin üzerine geçirdi

Bu olayın ardından H.Z., M.Y’nin eşiyle de iletişime geçti. Eşine M.Y’nin tefecilere borcu olduğunu, bu sebeple darp edildiğini söyleyen H.Z., söz konusu borcu ödeyebilmek için paraya ihtiyaç olduğunu söyledi. H.Z’ye 21 bin TL değerinde ziynet eşyası verildi. Bununla da yetinmeyen H.Z., M.Y’nin otomobilini de eşi F.Z’nin üzerine devrettirdi. Bu olayların ardından M.Y., polis merkezine giderek H.Z’den şikayetçi oldu. Konuya ilişkin inceleme başlatan polis ekipleri, H.Z. ve eşi F.Z. ile komşuları Ü.Y.’yi gözaltına aldı. H.Z. tutuklanırken, eşi F.Z. ile komşusu Ü.Y. ise serbest bırakıldı.

"Alacağım cezaya razıyım, yaptıklarım için pişmanım"

Olaya ilişkin sanıklar hakkında açılan davanın duruşması Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti. Duruşmaya geçtiğimiz celselerde tutuklanan komşu Ü.Y. de katıldı. Müşteki M.Y. ile eşi, sanıklardan şikayetçi olarak, en ağır cezayı almalarını talep etti. Suçlamaları kabul etmeyen Ü.Y., "M.Y’ye hiçbir zaman zarar vermedim, tokat atmadım. H.Z., bana M.Y’nin nasıl biri olduğunu eşine göstermek için video çekmemi istedi. Müştekinin malına zarar vermedim" diye konuştu.

Sanık H.Z. ise önceki ifadelerini tekrar ettiğini belirterek, "Alacağım cezaya razıyım, yaptıklarım için pişmanım" şeklinde konuştu.

3 sanığa toplam 92 yıl 5 ay 29 gün hapis

Mahkeme heyeti, H.Z’nin "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan 8 yıl 5 ay 7 gün, "yağma" suçundan 14 yıl, "dolandırıcılık" suçundan 5 yıl ve 2 bin 400 TL, "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan 3 yıl, "cinsel saldırı" suçundan 19 yıl 6 ay, "kasten yaralama" suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis, "hakaret" suçundan ise bin 340 TL para cezası almasına karar verdi. Tutuksuz sanık F.Z’ye "yağma" suçundan 7 yıl, "kasten yaralama" suçundan da 1 yıl 3 ay 22 gün hapis cezası verilerek, yurt dışı yasağı tedbiri konuldu. Tutuklu sanık Ü.Y. ise "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan 6 yıl hapis, "yağma" suçundan 14 yıl, "dolandırıcılık" suçundan 5 yıl ve 2 bin 400 TL, "özel hayatın gizliliği" suçundan 4 yıl, "kasten yaralama" suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

"H.Z. ve Ü.Y. beni yatak odasında yakaladı"

M.Y., bir önceki duruşmada F.Z.’nin bir gün kendisine mesaj atarak 500 TL istediğini söyleyerek, "Parayı gönderdim ve kendisinden hoşlandığımı söyledim, mesajlaşmaya başladık. 4 gün sonra F. bana eşiyle banyoda cinsel ilişkiye girerken video attı. F.’nin attığı bu videodan cesaret alarak, cinsel içerikli konuşmaya başladım. F. beni eve davet etti. Ben eve gittim. H.Z. ve Ü.Y. beni yatak odasında yakaladı. H.Z. beni beyzbol sopasıyla darp etti. Ü.Y. evden ayrılınca H.Z. bana cinsel eylemde bulunarak, videoya aldı. Biri soracak olursa beni tinercilerin dövdüğünü söylememi istedi. Karıma da tefecilerin dövdüğünü söylememi öğütledi" ifadelerini kullanmıştı.

Fehime Kartal

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin MSK, galibiyet sevincini kendi sahasında da sürdürmeyi hedefliyor Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden ve ilk maçında deplasmanda Merkezefendi Belediyesi’ni mağlup eden Mersin Spor Kulübü (MSK), galibiyet sevincini kendi evinde de sürdürmeyi hedefliyor. Yeni transferler ile kadrosunu daha da güçlendiren MSK, bu sezonda ‘aynı rotada aynı potada’ diyerek sürdürdüğü mücadelesinde maç coşkusunu birlikte yaşamak için Mersinlilerin desteğini bekliyor. MSK Başantrenörü Can Sevim, Süper Lig’de deplasmanda aldıkları ilk galibiyetin oldukça değerli ve önemli olduğunun altını çizerek, bu galibiyetin kendilerine özgüven ve avantaj sağladığını ifade etti. Sevim, “Denizli gibi zor bir deplasmandan galibiyetle dönmüş olmak açıkçası bizi çok mutlu etti. Şimdi önümüzde evimizde oynayacağımız ilk maç var. Aliağa Petkim Spor’la pazar günü saat 18.00’da oynayacağız. Umarım seyircilerimiz de bizimle beraber bu heyecanı paylaşıyorlardır ve burayı doldurup sezonun ilk maçında bize her zaman olduğu gibi muhteşem bir destek verirler. Biz de onların desteğiyle ikinci maçımızı kazanıp emin adımlarla yolumuz devam ederiz” dedi. “Gün geçtikçe birbirleriyle oynamayı öğrenen bir takım var” Başarılarının arkasında çok büyük bir emek, yönetim ve ekip desteği olduğunu da belirten Sevim, yeni sezonla ilgili de, “Büyük değişiklikler yaptık ve kadromuza yeni oyuncular katıldı. Bu kadroyu kurarken de benim sistemimi en iyi şekilde yerine getirebilecek oyuncuları bir araya getirmeye çalıştık. Geçen yıldan devam eden oyuncularımız da var. Bunları harmanlayıp bugünkü takımımızı ortaya çıkardık. Şimdi bu takımın beraber oynamayı öğrenip gelişmesi ve her gün daha iyiye gitmesi gerekiyor ki sezon başladığından beri de gözlemlediğimiz o. Gün geçtikçe daha iyi olan, daha birbirine alışan, birbirleriyle oynamayı öğrenen bir takım var elimizde. Sezon sonuna da bu çok pozitif bir şekilde yansıyacaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. “Sezona iyi bir başlangıç yaptık” Oyunculardan Canberk Kuş, takım kimyasının her geçen gün daha da iyiye gittiğini ve yoğun bir kamp sezonu atlattıklarını aktararak, “Sezona iyi bir başlangıç yaptık. Sezonun ileriki zamanlarında bu galibiyeti daha iyi anlayacağız. Çünkü Denizli her zaman zor bir deplasmandır. Orada kazanmamız iyi oldu. Takımımızda sakatlananlar olmasına rağmen iyi oynadığımızı düşünüyorum. Ben geçen sene de buradaydım ama farklı bir salonda oynuyorduk ama taraftarımızın desteği ile ev sahibi olduğumuz maçları kaybetmek istemiyoruz" diye konuştu.
İstanbul Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’a hakaret eden şahıs hakkında 7 yıl 7 ay hapis talebi İstanbul’da şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’a hakaret ederek sosyal medya hesabında paylaşım yapan şahıs hakkında ‘suçu ve suçluyu övme’ ve ‘kişinin hatırasına zincirleme hakaret’ suçlarından 7 yıl 7 ay hapis talebiyle dava açıldı. Ümraniye’de 23 Eylül tarihinde görevi başındayken silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Şeyda Yılmaz’ın fotoğrafının bulunduğu paylaşımın üzerine iki ayrı uygulama üzerinden ayrı ayrı olarak "Dünyadan bir pislik daha temizlendi" ve "Dünya bir mikroptan daha temizlenmiş şükür" yazarak paylaşım yaparak katil zanlısı Yunus Emre Geçti’yi ve suçu övdüğü tespit edilen Uğur B. (31) hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Müşteki Semih Yılmaz, eşi şehit Şeyda Yılmaz hakkında hakaret içerikli paylaşım yapıldığını belirterek, eşinin fotoğrafının altına "Dünyadan bir pislik daha temizlendi" şeklinde paylaşımda bulunan, olay sebebi ile ismini öğrendiği Uğur B. isimli şahıstan şikayetçi olduğunu ifade etti. Suçlamayı kabul etmedi Tutuklanan şüpheli Uğur B. ifadesinde, Whatsapp uygulamasında şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın fotoğrafını paylaştığını ve paylaşıma "Dünyadan bir pislik daha temizlendi" şeklinde not yazdığını, Instagram hesabında da aynı şekilde “Dünyadan bir pislik daha temizlenmiş. Şükür" yazdığını, söz konusu paylaşımı şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’a yönelik yazmadığını söyleyerek, suçlamayı kabul etmediğini beyan etti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Uğur B.’nin telefon rehberinde kayıtlı olan herkesin görebileceği şekilde şehit olan polis memuru Şeyda Yılmaz’ın fotoğrafını paylaşarak, fotoğrafın üstüne "Dünyadan bir pislik daha temizlendi" şeklinde paylaşımı ile kendisine ait olduğu tespit edilen Instagram hesabından yine şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın fotoğrafını paylaşarak “Dünya bir mikroptan daha temizlenmiş. Şükür" şeklinde paylaşımlarda bulunarak birden fazla şekilde aleni olarak yapmış olduğu söz konusu suça konu paylaşımları ile şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın silahlı saldırı sonucu şehit olduğu saldırı olayını gerçekleştiren şahsı ve işlemiş olduğu suçu övdüğünün anlaşıldığı kaydedildi. İddianamede, şüpheli Uğur B. hakkında ‘suç ve suçluyu övme’ ve ‘kişinin hatırasına zincirleme hakaret’ suçlarından 7 yıl 7 ay hapis cezası talep edildi.
Nevşehir 42 yıl sonra gelen tebligat ile şok yaşadılar Kapadokya bölgesinin önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Özkonak kasabasında 1982 yılında tescillenen üç yapının sahipleri, kültür ve tabiat varlığına zarar vermekten 42 yıl sonra hâkim karşısına çıkacak. Evlerinin tescilli yapı olduğunu ellerine ulaşan mahkeme celbi ile öğrenen vatandaşlar, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu Başkanlığı’nca 1982 yılında Nevşehir’in Özkonak beldesinde bulunan bazı yapılarla alakalı koruma kararı alındı. Kurul kararı mahallinde ilan ya da tebliğ olmadığı ve ilgili taşınmazların tapu kayıtlarında ‘sit’ şerhi de bulunmadığı halde tam 42 yıl sonra taşınmazların malikleri hakkında 2863 sayılı yasaya muhalefet suçundan hem ceza davası başlatıldı hem de vatandaşların içinde yaşadıkları evleri hakkında Kayseri Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından yıkım kararı alındı. Koruma kararına konu yapıların can güvenliği riski taşıması nedeniyle 1997 yılında yerel belediye tarafından yıkılarak enkazlarının kaldırıldığını, taşınmazları satın aldıkları dönemde koruma kararına ya da sit alanına ilişkin tapu kayıtlarında herhangi bir şerh bulunmadığını, bu taşınmazları yıkım işleminden yıllar sonra kısıtlı imkanları ile satın alıp taşınmazlar üzerine ev ya da benzeri yapılar yaptırdıklarını ifade eden vatandaşlar, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ve bin güne kadar adli para cezası ile yargılandıklarını dile getirdiler. Evlerinin tescilli bina olduğunu mahkemeden gelen yazı ile öğrendiklerini söyleyen Güngör Turgal, Mehmet Taşkın ve İbrahim Cingi, yapılan bu yanlışlığın biran önce giderilmesini istiyor.
Bursa Otomotiv sektörünün sorunlarına çözüm BTÜ’den Sorun Çözüm Pazarı buluşmaları kapsamında BTÜ’lü akademisyenler ile otomotiv firmalarının temsilcileri “sorun çözüm masalarında” bir araya geldi. Firmalar Ar-Ge, Ür-Ge, tasarım, üretim, inovasyon, test-analiz, kalite gibi noktalarda karşılaştıkları sorunları aktarırken, alanında uzman akademisyenler ise bu problemlere çözüm önerileri getirdi. Akademik aklı özel sektörle buluşturmak amacıyla pek çok proje üreten Bursa Teknik Üniversitesinin (BTÜ) Türkiye’de bir ilk olarak düzenlediği ‘Sorun Çözüm Pazarı’nın ikinci aşamasına geçildi. Bu kapsamda daha önce tanıtım toplantısının yapıldığı otomotiv sektörünün temsilcileri, BTÜ’nün alanında uzman akademisyenleri ile çözüm masaları etrafında buluşturuldu. Üniversite Sanayi İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BTÜ-SAN) tarafından düzenlenen otomotiv sektörüne yönelik Sorun Çözüm Pazarı buluşmasına; BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Uyanık, Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Ayşe Bedeloğlu, akademisyenler ve Ermetal Otomotiv, Karsan Otomotiv, Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş., Maysan Mando Otomotiv, Sazcılar Otomotiv ve Tekaydınlar Otomotiv’den 18 temsilci katıldı. Sektörlere dokunan üniversite: BTÜ Programda konuşan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, üniversitelerin bulundukları şehre dokunan, ortak projeler üreten ve sektörlerin sorunlarına odaklanan noktada olmaları gerektiğini vurguladı. BTÜ’nün bu aşamada pek çok projesinin olduğunu belirten Rektör Çağlar, “Daha önce tanıtım toplantısını gerçekleştirdiğimiz Sorun Çözüm Pazarı’nın şimdi ise çözüm masası kısmına geçmiş durumdayız. Bu masa etrafında akademisyenlerimiz ve firma temsilcilerimiz bir araya gelerek sorunlara çözüm üretecekler, akademik aklı sektöre aktaracaklar. Akademisyenlerimizin bilgi birikimi ve yaklaşımları ile siz değerli sektör temsilcilerinin tecrübeleri ve bakış açıları, bu iş birliğine büyük katkı sunacak; ortaya çıkacak fikirler ise hem üniversitemiz ve sanayimiz hem de ülkemiz için önemli kazanımlar sağlayacaktır. Bu kapsamda en önemli hedeflerimizden biri firmalarımızın sorunlarını çözme ulaştıracak AB projeleri geliştirerek hem sektöre hem ülkemize katkıda bulunmak” dedi. Otomotiv sektöründe yapılabilecek projeler Rektör Çağlar’ın konuşmalarının ardından BTÜ Dr. Öğretim Üyesi Oya Güler, “Otomotiv Sektöründe Yapılabilecek Projeler” hakkında sunumunu gerçekleştirdi. Oya Güler, firma temsilcilerine Erasmus programının yapısı, hibe hakları, proje öncelikleri, otomotiv alanındaki Erasmus örnekleri, mesleki eğitim projeleri, proje tipleri gibi konular hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Coşkunöz Eğitim Vakfı Hibe Projeleri Uzmanı Dilara Çay ise VOLTAGE- CoVe tecrübe paylaşımında bulundu. MERLAB Müdürü Doç. Dr. Ahmet Aygün de “Otomotiv Sektörünün AB Uyum Süreçleri: Yeşil Dönüşüm” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Sorunlar masaya yatırıldı Program, sorun çözümüne yönelik akademisyen-sektör görüşmeleri ile devam etti. Bu kapsamda her firma özelinde ayrı masalar oluşturuldu. Firma temsilcilerinin talepleri doğrultusunda; Ar-Ge, Ür-Ge, tasarım, üretim, inovasyon, test-analiz, kalite gibi mevcut süreçlerinde karşılaştıkları problemlere akademisyenler çözüm önerileri getirildi. AB proje destekleri, yeşil dönüşümün sağlanması, karbon ayak izi, yeni projelerin hayata geçirilmesi ve bunların sürdürülebilmesi, elektrikli araçların ağırlığının azaltılması, enerji verimliliği yönetimi, yapay zekânın otomotiv sektörü sürecine dâhil edilmesi gibi sorunların da ele alındığı masalardaki süreç için bir takvim oluşturulacak, takvime göre sorunların çözümü için geliştirilecek projelerle aksiyon alınması sağlanacak. Bu aşamalar Üniversite Sanayi İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından takip edilecek.