KÜLTÜR SANAT - 06 Kasım 2022 Pazar 15:02

Bu kitaplara hayran kaldılar

A
A
A
Bu kitaplara hayran kaldılar

Çayırova Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen kitap fuarında, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tescilli olan, İlim Kültür Tarih ve Teknoloji Araştırmaları Merkezi Kütüphanesi tarafından tarihi kitaplar sergisi açıldı.

Çayırova Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen kitap fuarında, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tescilli olan, İlim Kültür Tarih ve Teknoloji Araştırmaları Merkezi Kütüphanesi tarafından tarihi kitaplar sergisi açıldı.


Çayırova Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen kitap fuarında, Kültür ve Turizm Bakanlığına tescilli olan İlim Kültür Tarih ve Teknoloji Araştırmaları Merkezi Kütüphanesi tarafından tarihi kitaplar sergisinde bir çok nadir kitap kitap severlerle buluştu. Tarihi kitaplar sergisinde Atatürk’ün Nutuk kitabının 1927 yılından basılan orijinal kopyası ve Sultan Abdülhamit Han tarafından basılıp İslam coğrafyasına gönderilen ünlü hadis kitabı Sahîh-i Buhârî’nin 120 yıllık orijinal taş baskısı da sergilendi.


Kâşgarlı Mahmud tarafından yazılan Dîvânu Lugâti’t-Türk’ün, 1000 yıl önce yazılmış nüshası ile Yunus Emre divanının Kültür Bakanlığı tarafından yapılan tıpkı basımları da sergilendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Amasya Amasya Valisi, mesleki eğitim çalıştayına ilgi göstermeyen özel sektörü uyardı: "Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar" Özel sektörün nitelikli ara elemana ihtiyaç duyduğu Amasya’da sürdürülebilir eğitim, üretim ile istihdam döngüsüne katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi Çalıştayı, davet edilen sektör temsilcilerinden beklenen ilgiyi görmedi. Özel sektör temsilcilerine seslenen Amasya Valisi Önder Bakan, "Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar. Emin olun" sözleriyle uyarıda bulundu. Kimlerin katıldığını sorduğu çalıştaya gelen az sayıdaki özel sektör temsilcilerini yeterli bulmayan Amasya Valisi Bakan, "Buradaki meslek okullarında hangi bölümlerin devam edeceği, hangi bölümlerin iptal edileceğine aslında bir görüş oluşturulacak. Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar. Emin olun" dedi. Emekli nüfusun çalışan sayısını geçmesi öngörülen iller arasında olup 86 bin çalışana karşılık 84 bin emeklinin bulunduğu Amasya’da sürdürülebilir eğitim, üretim ile istihdam döngüsüne katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi Çalıştayı’na sanayi, tarım, hayvancılık ve turizm gibi farklı sektörlerden katılımın yeterli olmadığını belirten Vali Bakan, "Buradaki meslek okullarında hangi bölümlerin devam edeceği, hangi bölümlerin iptal edileceğine aslında bir görüş oluşturulacak. Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar. Emin olun" diye konuştu. Çalıştayın herkesin bir mesleği olmalı anlayışıyla gerçekleştiğini vurgulayıp sektör iş birlikleriyle mesleki eğitime erişimi ve kaliteyi artırarak öğrencilerin hayata ve istihdama hazırlanmalarına katkı sunmayı amaçladığına işaret eden Bakan, "Buradaki meslek okullarından gereksiz bazı bölümleri tutup hem öğrencilerimizi atıl ve işe yaramaz pozisyonda yetiştirmemiş olacağız hem de oradaki öğretmenlerimizi de atıl olarak hayatından bezgin bir halde sevemediği bir alanda iş yapar pozisyona getirmemiş olacağız. Hepsini doğru bir yerde meç etmemiz gerekecek" şeklinde konuştu. Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi ise şehirde ara eleman bulma konusunda sektörlerin ciddi sorunlar yaşadığını ifade ederek, "Bu çalıştayla birlikte ara eleman eksikliğiyle ilgili sorunları çözmeyi umut ediyoruz" ifadelerini kullandı. Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği çalıştaya, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yalçın, Amasya Esnaf Odaları Birliği Başkanı İsa Köse, SGK İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel ve daire amirleri de katıldı.
Samsun Karadeniz Bölgesi İstişare Toplantısı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Karadeniz Bölgesi’ndeki oda ve borsaların katılımıyla "Karadeniz Bölgesi İstişare Toplantısı" gerçekleştirildi. Toplantıda bölgesel ekonomik gelişmeler, tarımsal sorunlar ve sektör talepleri ele alındı. TOBB merkezinde düzenlenen toplantıya Karadeniz Bölgesi’nde faaliyet gösteren oda ve borsaların yönetim kurulu başkanları katıldı. Ekonomide yaşanan gelişmelerin ve ticaret ilişkilerinin Türkiye ekonomisine etkilerinin değerlendirildiği toplantıda, iş dünyasının beklentileri ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Toplantının gündeminde özellikle Karadeniz Bölgesi’nin temel tarım ürünlerinden olan fındıkta yaşanan zirai don nedeniyle oluşan rekolte kaybı, kahverengi kokarca zararlısıyla mücadele yöntemleri ve bölge ekonomisine etkileri yer aldı. Katılımcıların talepleri dinlenerek not alındı. Toplantıda kamu bankalarının üreticilere yönelik destek paketleri sağlayacağı bilgisi de paylaşıldı. Toplantıya katılan Çarşamba Ticaret Borsası(ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, Çarşamba bölgesinde tarım ürünlerinde ve özellikle fındık ihracatında yaşanan kayıpların boyutunu ifade ederek bölge çiftçisinin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Toplantıya TOBB Başkan Yardımcısı ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu da katıldı.