ASAYİŞ - 02 Temmuz 2024 Salı 20:02

Araçta başlayan yangın ağaçlık alana sıçradı

A
A
A
Araçta başlayan yangın ağaçlık alana sıçradı

Kocaeli TEM Otoyolu’nda seyir halinde olan araç alev aldı. Yangın ağaçlık alana sıçrarken itfaiye ekipleri alevleri söndürdü. Yangın sebebiyle TEM Otoyolu’nda trafik durma noktasına geldi.


Edinilen bilgiye göre, İzmit ilçesi TEM Otoyolu Yenidoğan Köprüsü’nde seyir halinde olan araç alev aldı. Kısa sürede yangın büyürken araçtan kopan alevli parçalar köprüden ağaçlık alana düştü. Ağaçlık alana da yangının sıçraması üzerine ihbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, yangını söndürmek için çalışma başlattı. Ekiplerin çalışması sayesinde ağaçlık alanda ve araçta çıkan yangın söndürüldü. Yaşanan olay sebebiyle TEM Otoyolu’nda trafik durma noktasına gelirken, yangının söndürülmesiyle trafik tek şeritten verilmeye başlandı. Aracın yoldan kaldırılmasıyla trafik eski seyrine dönmesi beklenirken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.



Araçta başlayan yangın ağaçlık alana sıçradı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Galatasaray’da yeni sezon formaları tanıtıldı Galatasaray, 2024-2025 sezonunda giyeceği formalarını, Galatasaray Adası’nda yaptığı lansmanla görücüye çıkardı. Gecede konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, bu sezon 1 milyon forma satmayı hedeflediklerini söyledi. Galatasaray’ın yeni sezonda giyeceği iç saha, deplasman ve alternatif formalarının tanıtımı, Galatasaray Adası’nda düzenlenen lansmanla yapıldı. Lansmana Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, Puma Orta Doğu Genel Müdürü Taner Seyis, sarı-kırmızılı futbolculardan Dries Mertens, Lucas Torreira, Kerem Demirbay, Berkan Kutlu, Leo Dubois ve Michy Batshuayi’nin yanı sıra davetliler katıldı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, burada yaptığı konuşmada, “Bugün 2024-2025 sezonu yeni formalarımızın tanıtım gecesinde bir aradayız. Bu gece bizim için sadece bir forma lansmanı değil. Bildiğiniz üzere bu sezondan itibaren Galatasaray’ın resmi forma sponsoru Puma markası olacak. Galatasaray’ın tüm branşlardaki forma ve ürünlerin tasarımından üretimine kadar olan süreçte Puma ile beraber çalışacağız. Bu gecenin mottosu; “Enlerin takımı, enlerin forması.” Ben bir ekleme yapıyorum ve en büyük başarılar bizi bekliyor diyorum. Puma ile yaptığımız iş birliğini bugün tanıtımı yapılan formalarımızda görebilirsiniz” ifadelerini kullandı. “Forma satış hedefimizi 1 milyon olarak belirledik” Bu sezon üç farklı kategoride forma üreteceklerini aktaran Özbek, “Geçen sezonların aksine bu sezon üç farklı kategoride forma ürettik. Profesyonel maç forması, maç forması ve taraftar forması. Taraftar forması bizim yeni formamız. Bu formanın fiyatı 1499 TL. Uygun bir seviyede tutmaya çalıştık. Türkiye’nin her yerindeki Galatasaraylıların orijinal formaya ulaşmasını sağlamak istiyoruz. Taraftarlarımızdan önemli bir ricam olacak. Biz korsan ürünlere karşı hukuki mücadelemize devam ediyoruz. Ama burada en önemli görev taraftarlarımıza düşüyor. Orijinal ürünleri mağazalarımızdan alarak ve korsan ürünlerden uzak durarak bize destek olsunlar. Ben kalbi Galatasaray için çarpan herkesin korsan ürünlere karşı olacağına ve kulübümüze destek olacağına inanıyorum. Bu sezon üç kategoride toplam forma satış hedefimizi 1 milyon olarak belirledik. Bu hedef Türkiye’de bir rekor olacak. Bizi Avrupa’da forma satışlarında da ilk beşe taşıyacak. Galatasaray her zaman ilkleri başardı, bunu da sadece Galatasaray başarabilir” diye konuştu. Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, konuşmasının ardından 100 forma satın aldığını da sözlerine ekledi.
Tekirdağ Uyuşturucu üretmek için fabrika kurmuş Tekirdağ’da jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda, piyasa değeri milyonlarca lirayı bulan uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Operasyonda yakalanan şahsın tekstil atölyesini uyuşturucu yetiştirmek için özel iklimlendirme sistemleriyle donattığı tespit edildi. Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı tarafından uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde yapılan operasyonda ele geçirilen maddeler görenleri hayrete düşürdü. Ergene ilçesine bağlı Ulaş Mahallesi’nde yasadışı ekim ve uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptığı belirlenen Ö.G isimli şahsın bulunduğu tekstil atölyesi ve depo olarak kullanılan iş yerinde yapılan aramada; piyasa değeri milyonlarca lirayı bulan bin 973 kök skunk, 16 kilo 380 gram esrar uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Ayrıca şahsın uyuşturucu imal etmek için özel iklimlendirme sistemleri ve özel düzenekler kurduğu, otomasyon sistemleriyle uyuşturucu madde imal edilen bitkileri yetiştirmek için; 12 adet klima, 11 adet fan, 138 adet aydınlatma lambası, 153 adet balast, 2 bin 500 litre bitki besleyici gübre, bin 800 metre aydınlatma kablosu, 23 adet hava nemlendirme filtresi, 450 metre havalandırma borusu, bin 350 metre elektrik kablosu, 20 adet çoğaltıcı priz, 78 adet otomat, 40 adet florasan tesisatı, 4 bin 832 adet plastik saksıdan oluşan bir tesis kurduğu belirlendi. Operasyonda yakalanan Ö.G isimli şahıs işlemlerinin yapılması için adli makamlara sevk edildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.