ASAYİŞ - 04 Temmuz 2024 Perşembe 22:52

İçişleri Bakanlığından "Sultanbeyli’de ayaklanma çıkarmaya başlayacağız” paylaşımına ilişki açıklama

A
A
A
İçişleri Bakanlığından "Sultanbeyli’de ayaklanma çıkarmaya başlayacağız” paylaşımına ilişki açıklama

İçişleri Bakanlığı, bir sosyal medya hesabından, “Saat 19.00-20.00 arası Sultanbeyli’de ayaklanma çıkarmaya başlayacağız” şeklindeki paylaşıma ilişkin açıklama yaptı.


Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız tarafından yürütülen çalışmalarda *"Ayaklanış#Türkiye"* isimli bir sosyal medya hesabından bugün, ’Saat 19.00-20.00 arası Sultanbeyli’de ayaklanma çıkarmaya başlayacağız’ şeklinde paylaşım yapıldığı görülmüştür. Yapılan incelemede sosyal medya hesabının yöneticisinin 14 yaşındaki E.P. olduğu tespit edilmiştir. Aynı hesaptan Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin kimlik bilgilerinin paylaşıldığı da anlaşılmıştır. E.P.’ye İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından gerekli işlem yapılmıştır. Ülkemizde karışıklık çıkarmak isteyenlere, provokasyonlarına çocukları alet etmek isteyenleri tek tek yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Konuya ilişkin soruşturma geniş çaplı yürütülmektedir" ifadelerine yer verildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kadıköy’de eğlence mekanına kurşun yağdıran şahıs serbest bırakıldı Kadıköy’de eğlence mekanında rahatsızlık veren 2 şahıs işletme personeli tarafından dışarı çıkarıldı. Yaşanan arbedenin ardından olay yerinden ayrılan şahıslar tekrar gelerek işletmeye kurşun yağdırdı. Olayda konu ile ilgisi olmayan bir kişi yaralandı. Saldırgan adli makamlarca serbest bırakıldı. Saldırı anı ise güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, geçtiğimiz cuma günü Kadıköy’de akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, eğlence mekanında rahatsızlık verdiği belirtilen 2 şahıs işletme personeli tarafından dışarı çıkarıldı. Şahıslar ve personel arasında sokak üzerinde arbede çıktı. Olay yerinden ayrılan şahıslar eğlence mekanına tekrar gelerek kurşun yağdırdı. Emniyet ekipleri, saldırıda olay yerinden geçmekte olan ve konu ile ilgisi olmayan O.A. isimli şahsın silah ile yaralandığını ve hayati tehlikesi olmadığını belirtti. Olayı gerçekleştiren saldırganlardan T.G. isimli şahıs ise polis ekipleri tarafından yakalandı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıs, yürütülen tahkikat işlemlerinin ardından adli makamlarca serbest bırakıldı. Olay anı kamerada İş yeri çalışanı tarafından diğer müşterilere rahatsızlık vermeleri sebebiyle iki şahsın dışarı çıkarıldığı, bu esnada aralarında çıkan tartışma sonucunda arbede yaşandığı ve şahısların olay yerinden uzaklaştıkları belirtildi. Bir süre sonra olay yerine tekrar dönen şüpheli şahıslardan birinin iş yerine doğru silah ile ateş ettiği ve daha sonra ticari taksi ile olay yerinden uzaklaştığı tespit edildi.