GÜNDEM - 09 Ekim 2024 Çarşamba 11:29

Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki Kavşak Projesi trafiği rahatlatacak

A
A
A
Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki Kavşak Projesi trafiği rahatlatacak

Melikgazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde bulunan Olgunlar Caddesi ve Uzay Caddesi’ni birleştiren kavşak projesinin çalışmaları hızla devam ediyor.


Sivas Caddesi ile Mustafa Şimşek Caddesi’nin Hulusi Akar Bulvarı’na entegrasyonunu sağlayacak olan proje neticesinde, trafik akışının daha düzenli hale gelmesi hedefleniyor.



"Yıldırım Beyazıt Mahallemize büyük bir hizmet gelmiş durumda"


Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, "Yıldırım Beyazıt mahallemizde 18 uygulamaları ve imar uygulamalarından sonra birçok alanda yol açıyoruz, park, kaldırım ve çevre düzenlemesi yapıyoruz. Dolayısıyla Yıldırım Beyazıt Mahallemize gerçekten büyük hizmet gelmiş oluyor. Özellikle şu anda bulunduğumuz Uzay Caddesi’nin Olgunlar Caddesi ile kesiştiği noktada, mahkemesi beş yıldır süren yolun açılması ile ilgili gerekli hukuki işlemler tamamlandı. Burada çok geniş bir yol açtık; bu yol, Sivas Caddesi’ni Mustafa Şimşek Caddesi’ne bağlayan ve Hulusi Akar Bulvarı’na giden bir yol. Dolayısıyla, bu aks çok önemli olup trafiği rahatlatacak bir güzergâh olarak hazırlanmış oldu. İnşallah, şu anda altyapı çalışmaları tamamlandı, kaldırımlar yapıldı ve peyzaj çalışmalarına başlamış durumdayız. Peyzajdan sonra da inşallah asfalt çalışması yapılacak ve burayı trafiğe açacağız. Cenabı Allah kaza bela vermesin, hayırlı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.



Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki Kavşak Projesi trafiği rahatlatacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul VALORANT takımları Red Bull Home Ground’da karşı karşıya geliyor Dünyanın en büyük sezon arası VALORANT turnuvalarından Red Bull Home Ground, Türkiye’nin en iyi takımlarını bir araya getirerek heyecan dolu bir turnuvayla başladı. Turnuvanın ilk açık elemelerinin kazananı ise geçen senenin Türkiye VALORANT Birlik Ligi şampiyonu Digital Athletics oldu. Dünyanın en büyük sezon arası VALORANT turnuvalarından biri olan Red Bull Home Ground, heyecan dolu bir turnuvayla geri döndü. 60 takımı aşkın katılımın olduğu turnuvanın ilk açık elemelerinin kazananı ise geçen senenin Türkiye VALORANT Ligi şampiyonu Digital Athletics oldu. İkinci ve son açık elemelerin oynanacağı turnuva 12 ve 13 Ekim’de gerçekleşecek. Turnuvanın finali de 26-27 Ekim’de İstanbul’un en ikonik mekanlarından biri olan Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapılacak. İyi bir rekabete sahne olacak olan Türkiye finalini kazanan takım, Berlin’de düzenlenecek olan büyük finale katılma hakkı kazanacak. Geçtiğimiz senenin Red Bull Home Ground EMEA elemesini Red Bull takımı FUT Esports kazanıp Tokyo’da yapılan global finale katılmaya hak kazanmıştı. Yapılan açıklamaya göre, 19-20 Ekim’de başlayacak grup aşamalarında, Türkiye’nin en iyi VALORANT takımları şampiyonluk yolunda ilk adımlarını atacak. Turnuvaya davet edilen takımlar 10 Ekim’de Red Bull Türkiye sosyal medya hesapları üzerinden gün gün duyurulmaya başlanacak. Türkiye finali sonrası dünya finali ise 22-23 Kasım tarihlerinde Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleşecek. İstanbul’un kalbinde düzenlenecek Türkiye Finali’ne bu yıl, Red Bull Oyuncusu Ferit ‘wtcN’ Karakaya, turnuvayı kendi kanallarından canlı yayınlayacak. Ayrıca, turnuva boyunca Red Bull Gamerszon ve Red Bull Türkiye Twitch kanallarından turnuva canlı yayınlanacak. Son açık elemelerin kayıtları 11 Ekim Cuma gününe kadar redbull.com/homeground üzerinden yapılabiliyor. Turnuvanın Türkiye finaline ilişkin biletlere biletix.com adresinden ulaşıldığı açıklandı.
Ankara CHP lideri Özel: "Cumhurbaşkanlığı makamına ve onu seçen seçmenlere saygımızdan ayağa kalktık" Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Genel Kurulunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın salona girmesi sonrası ayağa kalkmasıyla ilgili, "Cumhurbaşkanlığı makamına ve onu seçen seçmenlere saygımızdan ayağa kalktık. Bu konuda en ufak bir pişmanlığım yok. Görüyorum ki ilk anda partinin yüzde 62’si doğru yaptın diyor" dedi. CHP lideri Özgür Özel, maden işçilerinin Ankara’daki Kurtuluş Parkı’nda gerçekleştirdiği greve katıldı. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, TBMM Genel Kurulunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın salona girmesi ile ayağa kalkmasına ilişkin tartışmalara değinerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsı için değil bulunduğu makam için ayağa kalktıklarını söyledi. Bunun tartışmalara yol açmasının gereksiz olduğunu belirten Özel, "CHP ayağa kalkmadığında gittiği köy kahvesinde AK Parti seçmeni de dışarı çıkıyor. ’Siz bizi dinlemiyorsunuz ki biz dinleyelim. Siz bize ayağa kalkmıyorsunuz ki biz size ayağa kalkalım’ diyor. Ben yıllardır bunu sahada tespit eden bir siyasetçiyim. Bu konuda da partiyi yönettiğimiz arkadaşlarımızla da ayağa kalkmayan arkadaşlarımızla da bu zorlukları hep konuştuk. Biz ayağa kalktığımızda Erdoğan’ın şahsına ayağa kalkmak değil, cumhurbaşkanlığı makamına ve onu seçen seçmenlere saygımızdan ayağa kalktık. Bu konuda en ufak bir pişmanlığım yok. Görüyorum ki ilk anda partinin yüzde 62’si doğru yaptın diyor. Dinleyince yüzde 72’si diyor. Sokakta diğer seçmenlerle temas ettikçe daha çoğu diyor" ifadelerini kullandı.
Ankara Bakan Tunç: "Ceza adalet sisteminin etkinliğini daha da tahkim edecek düzenlemeler olacak" Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ceza adalet sisteminin etkinliğini daha da tahkim edecek düzenlemeler olacak. Bahsettiğiniz cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik, denetimli serbestlik uygulamaları, iyi hal indiriminin kaldırılıp kaldırılmayacağı konusu, Yargı Reformu Strateji Belgemizde bir sonuca bağlanacak" dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM’de düzenlenecek olan AK Parti Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yapılması planlanan Yargı Reformu Paketi hakkında konuşan Tunç, paketin ceza adaleti sisteminin sağlamlaştırmaya yönelik olacağını söyledi. "Ceza adalet sisteminin etkinliğini daha da tahkim edecek düzenlemeler olacak" Yapılması planlanan Yargı Reformu hakkında bilgi veren Tunç, "Yargı Reformu Strateji Belgesi ile ilgili hazırlıklarımızda son aşamada. Bir yıllık çalışmanın sonucu bu. Bütün taraflarla, yargı camiasıyla, vatandaşlardan gelen görüşler sonrasında oluşturduğumuz Yargı Reform Belgesi. Bunun içerisinde ceza adalet sisteminin etkinliğini daha da tahkim edecek düzenlemeler olacak. Bahsettiğiniz cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik, denetimli serbestlik uygulamaları, iyi hal indiriminin kaldırılıp kaldırılmayacağı konusu, bazı suçlar bakımından denetimli serbestliğin olup olmayacağı konusu Yargı Reformu Strateji Belgemizde bir sonuca bağlanacak" ifadelerini kullandı.
İstanbul 3 sanık yönünden bozulan Gezi Parkı davasında mütalaa hazırlanacak Gezi Parkı eylemlerine ilişkin haklarındaki kararın bozulmasının ardından tahliye edilerek yeniden yargılanan 3 sanığın davasında mahkeme, dosyanın mütalaa hazırlanabilmesi için savcılığa gönderilmesine karar verdi. Gezi Parkı eylemlerine ilişkin haklarında verilen 18’er yıl hapis cezası kararının bozulmasının ardından tahliye edilerek yeniden yargılanan sanıklar Ayşe Mücella Yapıcı, Yiğit Ali Ekmekçi ve Ali Hakan Altınay’ın davasının görülmesine devam edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuksuz sanıklar Ayşe Mücella Yapıcı, Yiğit Ali Ekmekçi ve Ali Hakan Altınay’ın avukatları hazır bulundu. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü avukatı da duruşmaya katıldı. Duruşmada savunma yapan sanık avukatları, eksik hususların giderilmesini talep etti. Mütalaa hazırlanacak Ara kararını açıklayan mahkeme, mütalaa hazırlanabilmesi için dosyanın Cumhuriyet Savcısı’na gönderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi. Davanın geçmişi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanık Osman Kavala’ya, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermiş, "siyasal veya askeri casusluk" suçundan ise beraatine hükmetmişti. Heyet, sanıklar Can Atalay, Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Tayfun Kahraman, Ayşe Mücella Yapıcı ve Yiğit Ali Ekmekçi’nin "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" suçundan 18’er yıl hapisle cezalandırılmalarına ve bu suçtan tutuklanmalarına karar vermişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemenin kararını hukuka uygun bulmuştu. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan Osman Kavala hakkındaki mahkumiyet hükmü kabul etmişti. Daire, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" suçundan 18’er yıl hapis cezası verilen Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku hakkındaki mahkumiyet hükümlerinin de onanmasını kararlaştırmıştı. Ali Hakan Altınay, Yiğit Ali Ekmekçi ve Ayşe Mücella Yapıcı hakkında verilen 18’er yıl hapis cezaları ise daire tarafından bozulmuştu. Daire kararında, bu sanıkların eylemlerinin, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" kapsamında olmadığına işaret ederek eylemlerinin, "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" kapsamında değerlendirilmesi gerektiği belirtti. Daire, mahkumiyet hükümlerini bozduğu sanıklar Yapıcı ile Altınay’ın adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesine karar vermişti.