SPOR - 10 Ekim 2024 Perşembe 19:55

Kayserispor, Sinan Kaloğlu’yla ilk antrenmanını yaptı

A
A
A
Kayserispor, Sinan Kaloğlu’yla ilk antrenmanını yaptı

Kayserispor, yeni teknik direktör Sinan Kaloğlu ile ilk antrenmanına çıkarak, milli aradan sonra oynayacağı Gaziantep FK karşılaşması hazırlıklarına devam etti.


Recep Mamur Tesisleri’nde takım ile ilk antrenmana çıkan yeni teknik direktör Sinan Kaloğlu, oyuncularla bir toplantı yaptı. Daha sonra takım, Kaloğlu nezaretinde taktik ve savunma çalışmaları yaptı.


Teknik Direktör Sinan Kaloğlu antrenman sonrası yaptığı açıklamada, ekibine ve kendisine çok güvendiğini ve Kayserispor’u çok iyi yerlere getireceklerini söyleyerek, “Öncelikle tabii hem bana hem ekibime hem de camiaya, herkese hayırlı uğurlu olsun. Yabancı olmadığım bir yer. Daha öncesinde Kayseri Erciyesspor’da oynamıştım ve çok da sevdiğim bir şehirdi. Çok da sevdiğim insanlarla birlikte olacağım gerçekten. O yüzden mutluyum. Bize öncelikle güvenen başkanımız ve yönetim kuruluna herkese çok teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar antrenörlük gelişimimle alakalı güzel gelişmeler yaptım, güzel başarılar yakaladım ve bunun neticesinde de Kayserispor’a layık görüldüm. Bu benim için önemli bir adım. Bu yüzden burada kendimizi kanıtlamak için, bu takımı daha iyi yerlere getirmek için, Kayserisporumuzun daha üst sıralarda olması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ben gelişim odaklı, hedefleri olan bir teknik direktörüm. O yüzden de kendime ve ekibime çok güveniyorum. İnşallah da burada Allah nasip ederse Kayserisporumuzu çok iyi yerlere getireceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.



“Gaziantep FK maçı galibiyeti ile güzel bir seri başlatmak istiyoruz”


Kaloğlu, Gaziantep maçı ile bir galibiyet serisi başlatmak istediklerini söyleyerek, “Burak hoca ve ekibine öncelikle teşekkür ediyorum ben. Gerçekten burada iyi çalışmalar yaptılar. Zaman zaman skor alamadılar. Futbolun biliyorsunuz şans tarafı da önemli aslında ama her hocanın ve ekibinin tarzı, yaklaşımı çok farklıdır. Bizim de öncelikle tespit ettiğimiz bazı durumlar var. Biz bunların üstüne giderek, oyuncularla bire bir iletişim halinde futbolculardan ne alacağımızı onlara basit şekilde anlatarak onları bir şablonun bir kurgunun içine sokacağız. Bunun için de sistemi ya da dizilişi kafamda olan bir şey yok. Sadece hangi oyuncudan nasıl bir verim alacaksam ben onlarla birlikte o verimi alacağım, o dizilişi yapacağım. Ben değişik sistemleri dizilişleri oynatan bir adamım. Hem Altay’da hem de Gençlerbirliği’nde değişik hem 4’lünün hem 3’lünün bütün dizilişlerini saha içinde bir anda değiştirebilen de bir teknik direktörüm. Burada önce oyuncuları iyi analiz ediyoruz biz, zaten çoğu oyuncuyu biliyorum. Daha da yakından göreceğiz ve onlara göre de bir şablon belirleyeceğiz. Zaten yıllardır birlikte oynayan bir takım var. Sadece uzun zamandır galip gelemeyen bir takım var. Biz de bunu öncelikle Gaziantep FK karşılaşmasında taraftarlarımızın desteği ile galibiyetle başlayarak güzel bir seri başlatmak istiyoruz. Takımımız zaten Başakşehir karşısında gerçekten iyi mücadele etti, iyi bir puan aldı. Hepimizi mutlu etti, gurur duyduk. Bunun üstüne koyarak gideceğiz diye düşünüyorum. Açıkçası benim tarzımda şöyle bir şey var; ben her karşılaşmaya kazanmak için çıkıyorum. Çünkü benim olayımda her karşılaşmanın hikayesi farklı. Maç maç ilerliyoruz ve rakiplerimize göre iyi analiz edip önce kendimizi sonra rakipleri analiz edip ona göre bir şablon belirliyoruz. Bizde her maçın hikayesi farklı olacak ve her maça galip gelmek için çıkıyoruz. Ben bunu Başakşehir maçından sonra soyunma odasında oyuncularıma da söyledim. Önümüzdeki 4 karşılaşmada bu takım 12 puanı alabilecek bir takım bana göre. Biz önce buna inanacağız, buna göre çalışacağız. Her şeyden önemlisi bize inanan destekleyen taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz ve gerçekten de Kayserispor’un bana göre yeri yukarılarda ve oralara tırmanmaya devam edeceğiz” dedi.



“Tek amacımız taraftarın korkularını gidermek ve başarılı olmak”


Başarılı olarak taraftarların korkularını gidermek istediklerini söyleyen Sinan Kaloğlu, sözlerine şöyle devam etti:


“Transfer yasağı var ve kadro belki çok detaylı değil. Kısıtlı bir kadroya sahibiz ama burası bir camia, iyi bir takım diye düşünüyorum. Buna tecrübeliyim. Belki yakından takip etmeyenler bilmeyebilir ama hem Altay hem Gençlerbirliği süreçleri benim transfer yasaklarıyla, elimizde malzeme yani oyuncu anlamında çok yeterlilik olmamasına rağmen ben ve ekibim çok iyi işler yaptık orada. Açıkçası bu konuda mütevazi olamayacağım, gelişiyorum. Ben mükemmel bir hoca değilim şu anda ama neler yapabileceğimi, futbol dünyasının içindeki insanlar bunu aslında Altay ve Gençlerbirliği’nde görmüş oldu. Burada da evet taraftarlarımızın ben hissiyatını anlıyorum, saygı duyuyorum. Onlar Kayserispor’un en iyisini ve en iyi yerlere gelmesini istiyor. Benim görevim ve ekibim onların bu düşüncelerini rahatlatmak ve onları mutlu etmek. Benim tek amacım onların bu korkularını gidermek ve başarılı olmak. Zaten saha sonuçları, oynanan oyunlar bunu gösterecek. Takımın bir düzeni var, bir kalite yani oyuncu anlamında kaliteli oyunculara sahip. Doğru yerde stratejik anlamda doğru şekilde oynarsak, eksiklerimizin üzerine gidip, bunları giderip pozitif yönlerimizi daha iyi ortaya çıkarırsak, özellikle sevgi ortamını oluşturursak ben başarılı olacağımıza inanıyorum.”



Mane: "Gaziantep maçında galibiyetle ayrılmak istiyoruz"


Takım olarak Gaziantep maçında ellerinden gelenin en iyisini yaparak galibiyet almak istediklerini söyleyen Carlos Mane ise, “Benim adıma aslında iyi bir maç oldu. İyi oynadım, gol de attım ama ne yazık ki maçı kazanamadık. O anlamda tam olarak mutlu olduğumu söyleyemem ama zor bir periyottan geçiyordum. Ailevi bazı sıkıntılarım vardı. Bu süreç içinde bana destek olan, sevgilerini, desteklerini esirgemeyen özellikle kulübümüze çok teşekkür etmek istiyorum. Hakikaten benim için zor bir dönemdi ve onların desteği bana çok yardım etti. Maçla ilgili olarak da dediğim gibi iyi mücadele ettik. Çok iyi oynadık ama ne yazık ki kazanamadık. Aynı zamanda şunu da söylemek istiyorum; bir teşekkürü de bu maçta daha doğrusu son maçta bizimle birlikte olan altyapı hocalarımıza vermek istiyorum. Onları tebrik etmek istiyorum bize çok yardımcı oldular. Onlar da bu performansta bize önemli katkıda bulundular. Şu anda milli takım arasındayız ve çalışmalarımıza başladık. Takım halinde elimizden gelenin en iyisini önümüzdeki Gaziantep maçında sergileyip, oradan galibiyetle ayrılmak istiyoruz” dedi.



Kayserispor, Sinan Kaloğlu’yla ilk antrenmanını yaptı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Vali Balcı, kayıp üniversite öğrencisi Rojin’in babasını ziyaret etti Van Valisi Ozan Balcı kayıp üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in babasını ziyaret etti. Vali Ozan Balcı, Van’da 13 gün önce kaybolan ve kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’i arama çalışmalarının yapıldığı bölgede incelemelerde bulunarak ekiplerden son durum hakkında bilgi aldı. Çalışmaların sürdüğü bölgeye İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Adem Şen, İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu, Sahil Güvenlik Komutanı Binbaşı Fırat Aslan ile giden Vali Balcı, burada bulunan Rojin Kabaiş’in babası Nizamettin Kabaiş ve amcasına geçmiş olsun dileklerini iletti. Son gelişmeleri değerlendirerek baba Nizamettin Kabaiş ile paylaşan Vali Balcı, “Kızımızın bulunması için kaybolduğu günden itibaren devletimiz tüm imkanlarıyla, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD ve diğer birimlerin işbirliği içinde yoğun çaba gösteriyoruz. Çalışmalar kızımızın son görüldüğü yer dışında geniş bir alanda, çevre mahallelerde, şehir merkezinde ve 81 ilde titizlikle yürütülüyor. Kızımızı bulabilmek için tüm emare, iz, delil ve delil niteliğindeki her şey ayrıntılı bir şekilde değerlendiriliyor. Arama çalışmalarında botlar, helikopterler, dalgıçlar, arama kurtarma timleri, atlı birlikler, arama kurtarma köpekleri aralıksız görev yapıyor. İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD ekipleri ile Yüzüncü Yıl Üniversitesinin koordineli bir şekilde yürüttüğü çalışmalar, kızımızı bulana kadar devam edecek” dedi.
Samsun Türkiye Amatör Spor Haftası Vezirköprü’de kutlandı Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Amatör Spor Haftası kutlamaları coşkuyla yapıldı. ‘Amatör Spor Haftası’ kutlamaları kapsamında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen programda çeşitli etkinlikler yapıldı. Kutlamalar Vezirköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü önünden Adnan Menderes Parkı’ndaki Tarihi Çınar Ağacı altına yapılan yürüyüş ile başladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar,"Öncelikle elde ettikleri büyük başarılarla bizleri gururlandıran, ülkemizi, ilimizi ve ilçemizi temsil eden tüm sporcularımızı, antrenörlerimizi, takımlarımızı ve destek veren herkese teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Sevgili gençler; sporu tarif ederken onu sadece rekabetin kazandığı, fiziksel ve bedensel bir faaliyet olarak görmek doğru bir tanımlama olmaz. Spor aynı zamanda kişinin ruhsal ve sosyal gelişimine de katkı sağlayan önemli bir olgudur. Bu nedenle sporu sadece yarışmak değil bir yaşam biçimi olarak değerlendirmek, hayatımızın bir parçası olarak görmek son derece önemlidir. Unutmayalım ki, bu güzel ülkenin bir ferdi olmaktan ve bu bayrak altında yaşamaktan gurur duyan, milli ve manevi değerleri özümsemiş, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin varlığı elbette en büyük hedefimiz olmalıdır. Bu hedefe ulaşma adına da sizleri Amatör Spor Haftası etkinliklerine katılmaya ve spor yapmaya davet ediyorum. Bu vesileyle bu organizasyonda görev yapan, bu etkinliklere katılan tüm katılımcılara teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi. Daha sonra vatandaşların yoğun ilgisi olan etkinlikte Vezirköprü protokol üyeleri tarafından Vezirköprü’de Amatör Spor branşlarında faaliyet gösteren kulüp başkanlarına plaket takdimi yapıldı. Vezirköprü Kaymakamlığı, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Antrenörlerinin çeşitli branşlarda hazırlanan istasyonlarda branş tanıtımları ve çeşitli sportif etkinlikler yaptı.
Antalya “Evcilik” filminin prömiyeri Antalya’da yapıldı Öykü Karayel, Fatih Artman, Deniz Işın, Nejat İşler’in rol aldığı “Evcilik” filminin prömiyeri, Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapıldı. Ünlü oyuncu Nejat İşler’in yapımcılığını yaptığı Ümit Ünal’ın yönettiği film, seyirciden yoğun ilgi gördü. Film sonrası gerçekleştirilen söyleşi sırasında açıklamalarda bulunan Nejat İşler, “Kötü komşu ev sahibi yaptırır, risk almayanlarla iş yapmaktan sıkıldım. Çok da param yok, emeğimi koyuyorum” dedi. Ümit Ünal yeni filmi "Evcilik"in prömiyeri, 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması” kategorisinde AKM Aspendos Salonu’nda izleyiciyle buluştu. Sınıfsal ve kültürel gerilimlere vurgu yapılan filmin yapımcılığını ünlü Oyuncu Nejat İşler ve Emre Oskay üstlenirken, oyuncu kadrosunda Nejat İşler, Öykü Karayel, Deniz Işın, Fatih Artman, Selen Uçer ve Rüçhan Çalışkur yer alıyor. Film sonrası düzenlenen söyleşide film ekibi ve oyuncular, seyirciyle bir araya geldi. “Kötü komşu ev sahibi yaptırır” Film sonrası seyircilerin sorularını yanıtlayan Nejat İşler, yapımcı olarak sektöre girişi hakkında açıklamalarda bulundu. İşler, “Kötü komşu ev sahibi yaptırır. Maalesef burada da var, oyuncu olarak risk almadan aynı hikayeleri anlatan insanlardan sıkıldım. Paramı alayım dalgama bakayım değil. Ortak olayım, zarar edersem de sorun değil. Ticaretin kuralı da risk almaktır, risk almayanlarla iş yapmaktan sıkıldım. Çok da param yok, emeğimi koyuyorum. Meslektaşlarıma tavsiye ederim. Burada sevdiğim hikaye, kağıt üstünde her şeye sahip olduğunu sanan burjuvalar geliyor ve kağıt üstünde hiçbir şeyi olmayan, sadece yaşama sevinci olan çiftin mutluluğunu çalıyorlar. Burjuvalar her şeyi çalacaklarını sanıyor, çalamayacaklar” diye konuştu. “Ufak bütçeli olabilecek bir proje var mı?” Filmin yönetmeni ve senaristi Ümit Ünal ise film projesini; Nejat İşler’le otururken, İşler’in bağımsız proje gerçekleştirmek istediğini aktarmasıyla hayata geçirmeye karar verdiğini anlattı. Ünal, “Nejat İşler yanıma gelmişti, birlikte otururken yapımcılık yapmak, bağımsız projeler üretmek istediğini anlattı. “Ufak bütçeli olabilecek bir proje var mı?” diye sordu. Ben de Evcilik’i anlatmaya başladım, hikayeyi anlatmaya başladığım sırada “Tamam çekiyoruz” dedi ve oradan buraya geldik. Projenin en büyük sorumlusu Nejat, onun inadı ve ısrarı olmasa bu proje yapılamazdı. Yaklaşık 10 senedir çekmecemde bekleyen bir senaryoydu, başka yapımcılarla da görüştüm, bir türlü hayata geçiremedim” şeklinde konuştu. Filmin senaryo oluşumuna da değinen Ümit Ünal, şöyle devam etti: “Nejat’ın filmle ilgili çok güzel bir tanımlaması var; “Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan iki insan ama yaşama sevinçleri var, onların yanına her şeyi olan ama yaşama sevinci eksik bir çift geliyor. Ve bu köylü çiftin yaşama sevincini çalıyorlar” şeklinde. Yaşama sevincini çalmanın da en kolay yolu önce taklit etmek. Oyunla başlayıp ciddiye dönüşürse ne olur diye düşünmüştüm, hikaye böyle oluştu.”