GÜNDEM - 21 Ekim 2024 Pazartesi 12:59

Başkan Çolakbayrakdar: “Kocasinan’ın ikinci fabrikası, büyük bir yatırım ve kazançtır”

A
A
A
Başkan Çolakbayrakdar: “Kocasinan’ın ikinci fabrikası, büyük bir yatırım ve kazançtır”

Kocasinan Belediyesi tarafından dünya standartlarına uygun, çevreye duyarlı ve 200 bin metrekare alana sahip, Kayseri’de tek, Türkiye’de ise örnek olan konkasör tesisi dikkat çekiyor. Üretim tesisinin ilçenin geleceğine yönelik büyük bir yatırım ve kazanç olduğunu vurgulayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, her alanda “Kendi kendine yetebilen bir belediye” olma standartlarını her geçen gün artırdıklarını belirtti.


Kocasinan’ın büyük hedefleri olduğunu ve bu kapsamda altyapı ile tesis çalışmalarına ağırlık verdiklerine değinen Başkan Çolakbayrakdar, 2023 yılında hizmete sundukları Agrega Üretim Tesisiyle asfalt için gerekli malzemeyi ürettiklerini ifade etti.


“Kendi kendine yetebilen bir belediye” olma yolunda önemli adımlar attıklarını ve Türkiye’de bu konuda sayılı belediyelerden biri olduklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, “2015 yılında göreve başladığımda, bir asfalt plentinin ve ardından da agrega üretim tesisinin kurulmasını hedeflemiştim. Çok şükür, bu hedeflerimizi hayata geçirdik. ‘Kendi kendine yetebilen bir belediye’ olma yolunda bir adım daha atmış olduk. Kocasinan’ın yüzölçümü büyük bir alanı kapsıyor ve belediyelerin en önemli hizmetlerinden biri, yol yapımı ve asfalt dökümüdür. Bu doğrultuda, bu tesisi şehrimize kazandırdık. Çevre dostu olan ve saatte 250 ton kapasiteye sahip tesisimizi kredi veya borçlanmadan, tamamen kendi öz kaynaklarımızla kurduk. 70 milyon TL’ye mal olan tesisimiz, Kayseri’ye ve Kocasinan’a hayırlı olsun. Bu tesisi, Kocasinan’ın ikinci fabrikası olarak görüyorum. Kocaeli’nden konkasör tesisinin parçalarını 26 tırla buraya getiren ve kurulumunu yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Asfalt plentimiz gibi agrega üretim tesisimiz de 6 megabayt enerji harcıyor. Bu nedenle, bir enerji tesisi daha kurmayı planlıyoruz. Yaptığımız tüm çalışmalarda tasarruf anlayışını ön planda tutuyoruz. Kurmuş olduğumuz asfalt plenti ve agrega üretim tesisiyle büyük ölçüde tasarruf sağlıyoruz. Vatandaşlarımızın hizmet kalitesini doğrudan etkileyen bu tesis, daha kaliteli, daha az maliyetli ve daha uzun ömürlü agrega üretimi yapıyor. Hedefimiz, Kocasinan’ı her yönden daha ileriye taşıyarak, en iyi hizmetleri vatandaşlarımızın hizmetine sunmaktır” ifadelerini kullandı.


Başkan Çolakbayrakdar, “Güçlü ve Büyük Kocasinan” için her alanda yatırım yapmaya ve hizmet üretmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.


Öte yandan geçen yıl Gürpınar mevkiinde üretime geçen tesis, Kocasinan’ın en az 20 yıllık yol yapım ihtiyaçlarını karşılayacak kapasitede olup, saatte 250 ton, yılda ise 750 bin ton üretim kapasitesiyle daha hızlı, daha ekonomik ve kaliteli üretim yapma imkânı sunuyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, dünya standartlarında kaliteli asfalt üretimi için her gün numune alarak laboratuvarlarında analiz yapıyor ve yol yapımı için gerekli olan çeşitli ebatlarda asfalt mıcırı üretiyor.



Başkan Çolakbayrakdar: “Kocasinan’ın ikinci fabrikası, büyük bir yatırım ve kazançtır”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Filistin şehitleri Kayseri’de anıldı Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kayseri Şubesi tarafından Muhammed Emin Yıldırım’ın konuşmacı olarak katıldığı ’Şahitler ve Şehitler’ konulu konferansta Filistinli şehitler anıldı. AGD Kayseri Şubesi tarafından Kayseri Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kuranı Kerim tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını yapan AGD Şube Başkanı Yusuf Şahin; "Müslümanlar kendi değerleri etrafında toplandığı adaleti şiar edindiği sürece yaşadıkları her yerde huzuru ve güveni temin etmişlerdir. Lakin zalim yönetimler, Siyonistler İslam’ı ve Müslümanları her zaman kendileri için bir tehdit görmüştür. Otoritelerinin sarsılmaması, menfaatlerinin yok olmaması için, köle düzenlerinin devamı için her yolu denemeyi kendilerine mübah görmüşlerdir. Bundan dolayıdır ki farklı inançların yüzlerce yıl barış içerisinde yaşadığı Filistin’de ecdadımızın o topraklardan ayrılmak zorunda kalması sonrasında yaşananlar hepimizin yüreklerini dağlamaktadır. Aksa Tufanı operasyonu sonrasında yaşanan süreç, biz inançlı insanların üzerine bir sorumluluk yüklemektedir. Gönlü Filistin’den yana olan dernekler olarak bu sorumluluk bilinci istikametinde üzerimize düşen vazifenin gereğini sonuna kadar yapma mücadelesi içerisindeyiz. Bizler:; hem Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, hem de İsrail zulmü karşısında dik durduğumuzu tüm dünyaya haykırmak için şehrimizin meydanlarında, sokaklarında, konferans salonlarında defalarca bir araya geldik. Bugün yine aynı heyecan ile Muhammed Emin Yıldırım Hocamızı dinlemek için bir araya geldik. Filistin direnişinin kahraman mücahitleri karşısında acziyetinin zirvesini yaşayan Siyonistler, savunmasız sivillerden intikam almaya çalışmaktadır. Terörist İsrail’e karşı artık söz bitmiştir. İsrail rejiminin zalimliğini, caniliğini ve katilliğini konuşmak artık bizler için anlamsızdır. Bundan sonra yapılması gereken tek bir şey vardır ki; o da Siyonistlere karşı fiilen harekete geçmektir. 1 yıla aşkın süredir Siyonistlere direnen Gazze halkının da, direnişe destek olmak için meydanları dolduran vicdan sahiplerinin de tek isteği Siyonistlere karşı anladığı dilden yanıt verilmesidir. Başta ülkemiz olmak üzere Müslüman ülkelerin liderlerine büyük bir sorumluluk düşmektedir. Vakit İsrail’e karşı güç gösterme vaktidir. Zira İsrail rejiminin kınamalardan, sözlü tepkilerden anlamadığı ve bu tutumu hiç de umursamadığı gayet açıktır. Bugün içerisinde bulunduğumuz zillet halinin İsrail rejimine karşı İslam Barış Gücü’nü oluşturamayışımızdır. Filistin cihadına, Mescidi Aksa’nın kurtuluşuna malımızla, canımızla desteğimiz bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da özgür Kudüs kurulana kadar devam edecektir" dedi. Açılış konuşmasının ardından Muhammed Emin Yıldırım’ın konuşmacı olarak katıldığı ’Şahitler ve Şehitler’ konulu konferans verdi.