GÜNDEM - 10 Eylül 2024 Salı 16:33

Başkan Büyükkılıç, AK Parti 166’ncı Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

A
A
A
Başkan Büyükkılıç, AK Parti 166’ncı Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hitaplarını gerçekleştirdiği 166’ncı AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı.


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrif ettiği AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da katıldı. Toplantıya Büyükkılıç’ın yanı sıra, AK Parti Kayseri İl Başkan Vekili Hasan Nuri Kuş ve AK Parti Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar ile AK Parti Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanı Hayri Danacı da katıldı.


AK Parti’nin il ve bölgesel stratejilerinin ele alındığı, geleceğe dönük planlamaların değerlendirildiği toplantıda partililere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm dava arkadaşlarımız ile iftihar ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Yapacağımız istişarelerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. AK Parti’nin bayrağını şanla şerefle taşımış ve taşıyan arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” dedi.


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 yılda Türkiye’ye tarihinin en büyük kalkınma ve demokrasi hamlelerini yapan partinin AK Parti olduğunu belirterek, 81 ilde eserleri ve yatırımlarının bulunduğunu vurguladı.


Başkan Büyükkılıç ise toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeme yönelik önemli açıklamalarda bulunduğunu vurgulayarak, “AK Parti’mizin 166’ncı Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katılarak, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemizin geleceğine yönelik hitaplarını dinledik” diye konuştu.



Başkan Büyükkılıç, AK Parti 166’ncı Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Cadde ve sokaklardaki tozlar vatandaşların tepkisine neden oluyor Adıyaman’ın kent merkezinde cadde ve sokaklardan yükselen tozlar vatandaşların tepkisine neden oluyor. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde en çok etkilenen iller arasında bulunan Adıyaman’da da binlerce yapı yıkılmış ve binlerce vatandaş yıkılan yapıların enkazları altında kalarak hayatını kaybetmişti. Yolların da ağır hasar aldığı Adıyaman’da hem enkazlardan geriye kalan tozlar hem de yeniden başlanılan inşaat temellerinden dolayı kentin bir çok cadde ve sokağında toz birikintileri oluşmaya başladı. Yollardaki tozların yolu kullanan araçlarla birlikte yeniden yükselmesi ve göz gözü görmeyecek kadar yoğun olup nefes alınmasında güçlüğe neden olması vatandaşlar tarafından tepkilere neden oluyor. Yaşanılan bu mağduriyete biran önce çözüm getirilmesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, “Kentin hemen hemen her noktası tozdan geçilmiyor. Bizler depremden ölmediysek sanırsak tozdan yada pislikten öleceğiz. Biran önce buna bir çözümün sağlanması gerekmektedir. Hangi cadde ve sokaktan araç geçerse geçsin havalanan bu tozlar ciğerimize işliyor. Kapılarımızı, pencerelerimizi açamaz hale geldik. Kaldırımlardan yürürken tozdan nefes alamaz duruma geldik. Bu duruma kalıcı bir çözümün sağlanması gerekmektedir. Bazı zamanlar tozdan dolayı yollarda sis oluşmuş gibi bir manzara ortaya çıkıyor. Bizler bu durumdan dolayı oldukça mağdur ve zor durumdayız. Yetkililerin bu duruma çare bulmasını istiyoruz” diye konuştu.
Muğla Hayırsever Özkan’dan Bodrum’a 3’üncü okul Hayırsever Sudi Özkan tarafından Bodrum ilçesine kazandırılan 12 sınıf Güvercinlik Sudi Özkan İlkokul ve Ortaokulunun açılışı yapıldı. Okulun açılışında konuşan Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, eğitime yapılan katkıların çok kıymetli olduğunu Muğla’ya 3’üncü okul katkısını yapan hayırsever Sudi Özkan’a eğitime yaptığı desteklerden dolayı teşekkür etti. Devletin, eğitim öğretimi en öncelikli gündem maddesi yaptığını belirten Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, sınıf sayılarının artırılmasından öğretmen atamalarına, Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin geliştirilmesi ve uygulanmasından ücretsiz ders kitaplarına kadar tarihi nitelikte pek çok reformun hayata geçirdiğini söyledi. Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ ile geleceğimiz olan çocukların; dünya ile rekabet edebilecek teknolojik gelişmelere açık, onları kullanabilen, yorumlayabilen, okuma alışkanlığı gelişmiş, aynı zamanda Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş, ülkesine, milletine ve insanlığa yararlı bireyler yetiştirme amacında olduğunu ifade etti. Kitap insanı, insan dünyayı değiştirir düşüncesiyle ‘Bir Kitap Bir İnsan’ projesinin ve Muğla’da kitap okuma seferberliğinin başladığını belirten Valimiz Sayın Dr. İdris Akbıyık, Hayırsever Sudi Özkan ve protokol üyeleri öğrencilere kitap dağıttı. Yaptığı konuşmada eğitim ve öğretimin önemine değinen hayırsever Sudi Özkan Muğla’ya Su Ürünleri Üniversitesi kazandırmak için çalışmalara başladığını ifade etti. Kurdela kesiminin ardından Muğla Valisi Sayın Dr. İdris Akbıyık Hayırsever Sudi Özkan’a günün anısına teşekkür plaketi takdim etti. Güvercinlik mahallesindeki açılış törenine Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, hayırsever Sudi Özkan ve kızı Venüs Neslihan Özkan, veliler ve öğrenciler katıldı.