ASAYİŞ - 11 Ocak 2025 Cumartesi 09:14

Silahlı ve kar maskeli soyguncuların kaçtığı anlar kamerada

A
A
A
Silahlı ve kar maskeli soyguncuların kaçtığı anlar kamerada

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kuyumcu dükkanını soyan silahlı ve maskeli hırsızların mahalle arasına kaçtıkları anlar güvenlik kamerasına yansıdı.


Sadri Artunç Caddesi’nde bulunan bir kuyumcu dükkanında meydana gelen olayda kar maskeli ve silahlı 3 şahıs, çalışanları etkisiz hale getirerek yaklaşık 20 kilogram altını çalarak kaçtı. Kaçan şahısların yakalaması çalışma başlatan polis ekipleri, silahlı şahısların kaçtıkları bölgede çalınan altınları ele geçirdi.


Öte yandan soygunun ardından hırsızların İsmetpaşa Mahallesi istikametine koşarak kaçtıkları anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde kanyona doğru koşan şüphelilerin bir süre sonra gözden kayboldukları yer alıyor.


Kaçan şahısların yakalanması için polis ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya SGM’den ‘Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’nda anlamlı etkinlik Sakarya Büyükşehir Belediyesi 7-14 Ocak “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” vesilesiyle anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin hayatlarına dokunacak, onların yaşamlarına anlam katacak uygulamalar geliştirmeye devam ediyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü her yıl gerçekleşen 7-14 Ocak “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” vesilesiyle anlamlı etkinlikler gerçekleştirdi. Sesli betimlenmiş filmden söyleşiye ve son olarak görme engelli bireylerle buluşma programıyla güne anlam katıldı. Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası vesilesiyle Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü, ilk etkinliğini Sosyal Gelişim Merkezi (SGM) konferans salonunda gerçekleştirdi. Lise öğrencilerinin katıldığı sesli betimlenmiş film gösteriminde, farkındalık ve empati bilicinin oluşturulması, özel gereksinimli birey ve toplum ilişkisinin güçlendirilmesi ve sosyal sorumlulukların öneminin hatırlatılması amaçlandı. İkinci programda ise Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesinde söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşi programına konuşmacı olarak Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Huzeyfe Aydın katıldı. Aydın, görme engelinin kendisinin sahip olduğu bir özelliği olduğunu ve bu özelliğe sahip biri olarak neler yapacağını planladığı, planlarını gerçekleştirmek içinde çalıştığını, çalışırken sadece kendisi için değil toplum içinde nasıl faydalı olabileceğini düşündüğünü ifade etti. Öğrencilere eğitimin çok önemli olduğunu ve kendilerini başarıya götürecek gücün tesadüf değil, çalışmak, istemek ve umutla devam etmek olduğunu belirtti. Son etkinlikte ise görme engelli bireylerle OSM’de bir araya gelindi. Sorunların anlatıldığı, karşılıklı fikir alışverişinin gerçekleştiği programda Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Öksüzoğlu, BELPAŞ Genel Müdürü Ertuğrul Özcan ve kurum çalışanları da hazır bulundu. Sakarya’da yaşan her bir özel birey için Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarına devam ettiklerini, her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Öksüzoğlu, görme engelli vatandaşların 7- 14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasını tebrik etti.
Sakarya Sinematerapi ruhsal iyileşmenin kapılarını aralayacak Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Gelişim Merkezi’nde (SGM) gençlerin ve tüm vatandaşların ruhuna iyi gelecek, hayata bakış açılarını değiştirecek sinematerapi derslerinin kapılarını açtı. Psikoterapiye yardımcı bir teknik olan sinematerapinin ilk dersinde ergenlik, romantik ilişkiler, ölüm, yas, teknoloji gibi konular ele alındı. Klinik psikolog Çiğdem Çan Aslan, “Psikiyatri olmasaydı sinema onu mutlaka oluştururdu. Hem psikoloji hem sinema insan düşüncesini, duygularını, davranışlarını ve insan dürtülerini odak noktası olarak ele alır” dedi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Sinema Terapisi’ dersleri başladı. SGM’de düzenlenen terapi derslerinde Klinik Psikolog Çiğdem Çan Aslan konuşmacı olarak yer aldı. Psikoterapide yardımcı bir teknik olarak kullanılan sinematerapi, katılımcıların duygusal farkındalıklarını artırmayı ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor. İlk derste ergenlik, romantik ilişkiler, ölüm, yas, teknoloji gibi konular ele alınırken katılımcılar merak ettiklerini uzman isme yönlendirdi. Klinik Psikolog Çiğdem Çan Aslan, “Sinema terapisinin kökleri bibliyoterapiye dayanır. Psikiyatri olmasaydı sinema onu mutlaka oluştururdu. Hem psikoloji hem sinema insan düşüncesini, duygularını, davranışlarını ve insan dürtülerini odak noktası olarak ele alır. Sinema her zaman harika bir şey değildir olumsuz etkileri de vardır. Amacımız olumlu yönde etkilerini görmektir. Sinema terapisi danışanların kendi hallerinin, ruhsal dünyalarının farkında olması önemlidir. Sinema ve filmlerde bolca metafor var. Biz her alanda metaforları kullanıyoruz. Sinema ise metaforları güzel bir dille bize anlatıyor” diye konuştu. Klinik Psikolog Aslan sözlerinin devamında, “Sinema terapisi sizi geliştirir. Bu çalışma sizi ileriye taşıyan bir etkinliktir. Sinema terapisi tek başına psikoterapi ya da tedavi yerine geçmez. Psikoterapide kullanılan yardımcı bir yöntemdir. Sinema terapisi etki mekanizması 4 evreden oluşur. Bunlar özdeşleşme, katharsis (Duygu boşalması), iç görü ve bütünleşme evresidir. Ebeveyn tutumları, ergenlik, romantik ilişkiler, ölüm yas, teknoloji gibi farklı temalar sinema terapisinde ele alınabilir” ifadelerini kullandı. Dersler SGM’de haftalık olarak devam edecek.
Sakarya Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde ‘Küfi’ eğitimleri sürüyor Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin 7’den 70’e herkesin sanatla olan bağlarını güçlendirdiği, yeteneklerini keşfedip topluma kazandırdığı Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde tarihten miras kalan Küfi sanatıyla ortaya koyulan eserler görenleri hayran bırakıyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimler hem yeni sanatçıların yetişmesine imkan sunuyor hem de geleneksel Türk sanatlarının yaşatılmasına önemli bir katkı sağlıyor. SAMEK bünyesinde hizmet sunan Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde “Küfi” eğitimleri devam ediyor. Kursiyerler kûfi dersleriyle kültürel mirasın eşsiz deneyimini yaşıyor ve kendi içlerindeki yetenekleri keşfediyor. Büyükşehirle yüzlerce isim bu çatı altında sanata ilk adımı atıyor. Küfi eğitimcisi Orhan Altuğ, “Öğrencilerimiz ilk olarak Arap harfleri ve sembollerinin tanıtılmasının ardından, büyük bir yetenek ve özveriyle birbirinden değerli eserler ortaya koymaktadır. Toplumun büyük bir ilgiyle katıldığı bu eğitimler, sanatın geleceğini şekillendiren, derinlemesine öğrenim gören sanatçılar yetiştiren bir okul olma özelliğini taşımaktadır” dedi. Kûfi eğitimi alan 75 yaşındaki Vasfiye Dinç ise, “Küfi sanatına pandemiden önce başladım. O zamandan beri hocamla birlikte bu alanda çalışmalarımı sürdürüyorum. Şu anda ihtisas merkezinde üçüncü yılımı tamamlıyorum. Her yılsonunda da düzenlenen sergilere katılma fırsatı buluyorum. Bu dalda hocamın desteğiyle önemli bir ilerleme kaydettim. İlerleyen zamanlarda kişisel bir sergi açmayı planlıyorum. Küfi yazı, çizgilerle uğraşmak bana huzur veriyor” diye konuştu. Kursiyerlerden 67 yaşındaki Hüseyin Bayraktar, “Bu kursu tercih etmemde eğitmenlerin kalitesinin büyük bir rolü var. Küfi sanatını icra ederken hem el becerilerimi geliştiriyorum hem de sosyal hayatıma katkılarda bulunuyorum. Bir sanatı derinlemesine kavramanın verdiği mutluluğa erişiyorum. Bu süreçten büyük haz alıyorum” şeklinde konuştu. Küfi Sanatı Nedir? Hat sanatının ilk örnekleri, Küfi sanatı olarak adlandırılmıştır. İlk Mushaf bu yazı türüyle yazılmıştır. Satranç kareleri gibi düzenli ve geometrik bir yapıya sahip olan Küfi yazısı, mimarinin estetik çizgileriyle uyum içinde olduğu için tarih boyunca tercih edilen bir yazı tarzı olmuştur. 19. yüzyıldan sonra yeniden popülerlik kazanan Küfi, günümüzde de yazı fontları arasında değer kaybetmeden, aksine daha fazla ilgi görmeye devam etmektedir.