EĞİTİM - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 19:58

Safranbolulu öğretmenler Hollanda’da eğitim aldı

A
A
A
Safranbolulu öğretmenler Hollanda’da eğitim aldı

Safranbolu Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenleri, Hollanda’da "Eko Okul Olurken Dijital Dünyaya Bakıyorum" Projesi çerçevesinde eğitim gördü.


Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığınca yürütülmekte olan Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Kısa Dönemli Öğrenci ve Personel Hareketliliği faaliyeti çerçevesine 2023 yılı Teklif Çağrısı döneminde Safranbolu Atatürk Anadolu Lisesi tarafından sunulan "Eko Okul Olurken Dijital Dünyaya Bakıyorum" isimli proje hibe almaya hak kazandı. Proje dahilinde Mayıs ayında İtalya’nın Rimini şehrinde gerçekleştirilen öğrenci hareketliliğinden sonra 24-28 Haziran tarihleri arasında 7 öğretmen dijitalleşme üzerine işbaşı gözlem ve bir öğretmen öğretim görevlendirmesi faaliyeti için Hollanda’nın Amsterdam şehrine hareketlilik gerçekleştirerek faaliyetlerini tamamladı. Eğitimlerinin ardından sertifikalarını alan öğretmenler, eğitim uygulamalarını ilçedeki okullarda yaygınlaştırarak ilerleyen aşamalarda öğrencilerin de proje kapsamında Avrupa ülkelerinden eğitim almalarına liderlik edecek.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu, ilçede gerçekleştirilen birçok projenin öğrencilerin hem akademik hem bilimsel hem de sosyal gelişmelerine katkı sağladığının altını çizdi. Bu projelerin ilçede gelecek dönemlerde de artarak devam edeceğini belirten Odabaşoğlu, projede emeği geçen Okul Müdürü Şenol Çekinmez ve öğretmenleri tebrik etti.



Safranbolulu öğretmenler Hollanda’da eğitim aldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Atakum Belediyesi makam odası haczedildi Samsun’un Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’in makam odası önceki dönemden kalan borçlar nedeniyle haczedildi. Belediye’nin Besapark Araç Park Vale Temizlik Hizmetleri ve Organizasyon İnşaat Ticaret Sanayi Limited Şirketi’ne, eski Başkan Cemil Deveci döneminden kalma yaklaşık 21 milyon TL borç nedeniyle Başkan Türkel’in makam sandalyesi, makam masası, klima, televizyon ve misafir koltuklarına haciz işlemi uygulandı. Geçtiğimiz günlerde Atakum Belediyesi’nin mali tablosunu açıklayan Başkan Türkel, 1 Nisan 2024 itibarıyla belediyenin yaklaşık 953 milyon TL borcu olduğunu bildirmişti. Belediyenin İncesu Mahallesi’nde bulunan 11 bin metrekarelik arsası, icra yoluyla yarı fiyatına satılmıştı. "Borçlarımızı ödeyeceğiz" Başkan Türkel, hacizlere karşı Atakum Belediye Meclisi’nden 87 milyon 500 bin TL borçlanma izniyle kredi kullanmak için de yetki istemişti. Borclar nedeniyle belediyede kemer sıkma politikası uygulandığını vurgulayan Türkel yaşananlar nedeniyle açıklama yaparak, “Belediyeyi devir aldıktan sonra önceliğimiz personel maaşlarını ödemek oldu. İlk üç ay belediye personelinin maaşlarını ödemek için, kemer sıkma politikası uyguladık. Gece gündüz demeden çalıştık. Çünkü emekçilerimizin hakkı, bizim önceliğimiz. En değer verdiğimiz konu, emekçilerimizin maaşlarını almasıydı. Önceki dönemden kalan borçları, esnafa olan borçları tabii ki ödeyeceğiz. Esnafa olan borcun ödenmesi ile ilgili masa kurduğumuz bir zamanda, bu tabloyla karşı karşıya geldik” dedi. “Atakum Belediyesi tüm Türkiye’ye örnek bir belediye olacaktır” Borçların belirli plan dahilinde ödeneceğini belirten Başkan Türkel, “Belediyemizin mali durumu nedeniyle, yüklü miktarda alacağı olan herkese anında ödeme yapılması mümkün değil. Bugün yapılan haciz ve muhafaza işlemine konu icra dosyasında borç 3 milyon TL civarında olmasına karşılık, 42 bin 500 TL bedel takdir edilen makam odasındaki malzemeler haciz edilmiştir. Alacaklıların art niyeti, bu bedelin paraya çevrilmesi halinde alacağını hiçbir şekilde karşılamayacağı halde muhafaza kararını uygulatmasından anlaşılmaktadır. Manevi ve psikolojik baskılarla, öncelikli alacaklı olmaya çalışmaktadırlar. Biz kimseyi ayırt etmeden, kamu yararı gözeterek, esnafımızın lehine bir planlama çıkaracağız ve borçlarımızı ödeyeceğiz. Devlette devamlılık esasını unutmak mümkün değil. Esnafımız ile bire bir görüşmeye başladığımız bu zamanda bu tablo ile karşılaşmak üzücü. Atakum halkının iradesi ile seçilen bir belediye başkanı olarak kamunun yararını gözetirken, esnafımızın da hakkını koruyacağız. Atakum Belediyesi’nin alacağı da vereceği de, Atakum halkınındır. Atakum Belediyesi itibarını korumak için en doğru şekilde ödeme planını yapacağız. Atakum Belediyesi tüm Türkiye’ye örnek bir belediye olacaktır. Ben her zaman Atakum halkının menfaatlerini korumak ve hemşehrilerimize hizmet etmek için çalışacağım" ifadelerini kullandı.