ASAYİŞ - 03 Temmuz 2024 Çarşamba 21:05

Burdur’da iki aileyi barıştırmak için eve gelen arabulucuyu vuran zanlı tutuklandı

A
A
A
Burdur’da iki aileyi barıştırmak için eve gelen arabulucuyu vuran zanlı tutuklandı

Burdur’un Tefenni ilçesinde iki aile arasındaki husumeti sonlandırmak için eve gelen arabulucuyu tabancayla vurarak yaralayan 1 kişi tutuklandı.


Olay, dün Burdur’un Tefenni ilçesine bağlı Çaylı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, kız kaçırma mevzusu nedeniyle iki arasında oluşan husumeti sonlandırmak amacıyla Osman Y. arabulucu olarak kız babası E.E.’nin evine gitti. Burada Osman Y. ile E.E. arasında çıkan tartışma sonrasında E.E. Osman Y.’yi tabanca ile vurarak yaraladı. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralı Osman Y. ambulans ile önce Tefenni Devlet Hastanesine ardından Burdur Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Osman Y.’nin omurilik kısmına saplanan kurşun çıkarılamazken yoğun bakımda tedavi altına alındı.


Öte yandan jandarma ekiplerince gözaltına alınan E.E. karakoldaki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli KOSTÜ ilk mezunlarını verdi Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ) 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’yle fakülte bazında ilk kez 4 yıllık mezunlarını verdi. Coşkuyla gerçekleşen törende öğrenciler mezun olmanın mutluluğunu yaşadı. Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ) 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Başiskele kampüsünde gerçekleştirildi. Törene Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Talip Emiroğlu, öğrenciler ve aileler katıldı. Renkli geçen mezuniyet töreninde bölüm birincilerine ve başarılı öğrencilere plaket ve ödüller takdim edildi. Mezuniyet yeminini eden öğrenciler keplerini havaya atarak mezun olmanın mutluluğunu yaşadı. Çocuklarının mutluluğuna ortak olan aileler ise gururlu bakışlarla öğrencileri izledi. "Sadece mesleki başarılarının değil, aynı zamanda insani değerlerimizi de ön planda tutmanızı temenni ediyorum" Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, öğrencilerin hayatlarında yeni sayfa açtıklarına dikkat çekerek, "Bu yeni sayfada sadece mesleki başarılarının değil, aynı zamanda insani değerlerimizi de ön planda tutmanızı temenni ediyorum. Ailelerinize, topluma ve insanlığa karşı sorumluluklarınızı yerine getirirken etik ve ahlaki değerlere bağımlı bireyler olarak örnek olacağınıza inanıyorum. Mezun olduğunuz üniversiteniz ile bağınızı hiçbir zaman koparmayın. Buradaki öğretim elemanlarınızı, arkadaşlıklarınızı, dostluklarınızı, sevdiklerinizi her zaman hatırlayın" şeklinde konuştu. Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Talip Emiroğlu ise mezunlara hayatlarında başarılar diledi.
Adana Mevsimlik işçi olarak girdiği belediyeye ‘başkan’ oldu, şimdi ilçesini dünyaya tanıtmak istiyor Adana’nın Saimbeyli ilçesinde mevsimlik işçi olarak başladığı belediyeye başkan olan Saimbeyli Belediye Başkanı Mahmut Dal, ilçeyi eko turizmde gözde olması için çalışmalara başladı. Adana’nın kuzeyinde yer alan Saimbeyli ilçesi, ormanları, obruk şelalesi, tarihi yapıları ve endemik görülen Saimbeyli kelebeği ile Belediye Başkanı Mahmut Dal’ın çalışmalarıyla bölgenin eko turizmde cazibe merkezi olmaya hazırlanıyor. 31 Mart yerel seçimlerinde mevsimlik işçi olarak girdiği belediyede ilçede binlerce kişinin sevgisini kazanarak bağımsız olarak Belediye Başkanı seçilen Mahmut Dal şimdi ilçenin doğası, tarihi ve endemik çeşitliliği ile bölgenin gözdesi olması için yatırım çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı Mahmut Dal, bu yıl ilk kez Türkiye’de 400 çeşit kelebekten 198 çeşidinin bulunduğunu Saimbeyli’de 8- 12 Haziran Saimbeyli Mavisi Kelebeği Gözlem ve Fotoğraf Etkinliği düzenleyeceklerini söyledi. “Belediyeye mevsimlik işçi olarak girdim” Saimbeyli’nin Adana’nın akciğerleri olan muhteşem bir doğası olduğuna dikkat çeken ve herkesi ilçeye davet eden Başkan Dal, “Doğma büyüme Saimbeyliliyim. Özel sektörde çalıştım ardından 2004 yılında belediyeye mevsimlik işçi olarak girdim. Yıllar geçti kadromu aldım. Fen İşleri ve İmar Müdürlüğü yaptım ve bu seçimde halkımızın teveccühü ile belediye başkanı seçildim. İlçemiz el değmemiş doğası ve tarihi ile el değmemiş bakir bir memleket. İlçemiz doğa yönünden çok zengin. Bugüne kadar ihmal edilmiş ama benim dönemimde hak ettiği ilgi ve yatırımı alması için mücadele ediyoruz. Eko turizm, yayla turizmi, tarih ve doğa alanında ilçenin turizme kazandırılması tarım alanında üretimin artması için projelerimizi hazırladık. Devletimizin kaynaklarından ziyade Avrupa Birliği ve Dünya Bankası fonlarını kullanarak bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Biliyorum ki devletimizin desteği ile ilçemiz çok daha güzel hak ettiği noktaya geleceğine inanıyoruz ”dedi. “Adana’nın doğal klimalı ilçesi” Saimbeyli tarihi ve doğasının mutlaka görülmesi gerektiğini ve ilçedeki turizm potansiyeline dikkat çeken Başkan Mahmut Dal, “Saimbeyli ilçemiz tarihe başkentlik yapmış denebilecek kadar zengin tarihi olan bir ilçe. İlçemizin kirazı, kalitesi, lezzeti ile bir marka, Endemik iklim kuşağında yaşayan Mavi Kelebeğimiz var. Valimiz ve Kaymakamlığımız ile bu yıl ilk kez bunu fotoğraf haftası etkinlikleri tanıtıyoruz. Ayrıca ilçemizdeki Obruk Şelalemiz, tabiat parkımız ile Adana’nın doğal kliması olan ilçemiz diyoruz. Adana’dan, Mersin’den Türkiye’nin dört bir yanından insanların gelip dinlenerek tatil yapabilecekleri şirin ilçemize herkesi davet ediyoruz” dedi.
Bolu Bolu’da genç kadın, kovulduğu işyerini satın aldı Bolu’da 24 yaşındaki genç kadın, kovulduğu iş yerini satın aldı. Melisa Öztürk, “Müdürle kavga etmiştik, beni kovdu. Kovulduğum yeri satın almak güzel bir duygu” dedi. 2022 yılında Bolu’nun Borazanlar Mahallesi’nde Melisa Öztürk, bir restoranda işe başladı. Bir süre çalışan Öztürk, burada komilik, garsonluk yaptı. Restoranın müdürlüğünü yapan Kadir Kılıç, Melisa Öztürk ile tartışmalar yaşamaya başladı. Kadir Kılıç tarafından Melisa Öztürk, işte kovuldu. Aradan geçen bir süre zamanın ardından Melisa Öztürk, çalışarak para birikimi yaptı. Babası Bahattin Öztürk’ün de desteğiyle Melisa Öztürk, kovulduğu işyerini satın aldı. Başarısını hırsına borçlu olduğunu ifade eden Öztürk, dükkanında kazandığı ilk parayı da duvara astı. Yöresel lezzetlerin yapıldığı restoranda Melisa Öztürk bir yıllık sürede Bolu’nun en çok sevilen lezzetleri arasına girmeyi de başardı. “Burada çalışırken kovuldum” Hırslı birisi olduğunu dile getiren Melisa Öztürk, “2022 yılının başlarında buraya işe başlamıştım. Çok uzun dönem burada çalıştım. Komilik, garsonluk yaptım. Burada çalışırken Kadir bey müdürümdü. Burada çalışırken kovuldum. Kadir beyle kavga etmiştik. Beni kovdu. Kovulduğum yeri satın almak güzel bir duygu. Aslında burayı satın almamda Kadir biraz tuzu biberi oldu. Hayatta zaten hırslı birisiyim. 2023 yılının Temmuz ayında da burayı devraldık” şeklinde konuştu. “Kızımı bu konuda tebrik ediyorum” Kızının başarısından dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Bahattin Öztürk, “Kızım bana bu süreçten bahsetmişti. Kadir beyle tartışmıştı. Sonradan da işten ayrıldığını söyledi. Ondan sonra azmetti. Çalıştı. Buraya devraldık. Kızımı bu konuda tebrik ediyorum” dedi. “Benim ayağım kaymasın diye sektörde kendisini egale ettim” İşten çıkararak önünü açtığını ifade eden Melisa Öztürk’ün işten çıkarılmasına neden olan Müdür Kadir Kılıç, “Ona kovmak demeyelim de ben geleceğini gördüm. Burayı satın alacağının farkındaydım o zamanlar. Sadece işten çıkarttık önünü açtık. Hırslı bir çalışandı. Benim ayağım kaymasın diye sektörde kendisini egale ettim. Aramızda herhangi bir kırgınlık yok” diyerek esprili bir dille duygularını ifade etti.