ASAYİŞ - 04 Temmuz 2024 Perşembe 19:21

Karabük’te orman yangını kısmi olarak kontrol altına alındı

A
A
A
Karabük’te orman yangını kısmi olarak kontrol altına alındı

Karabük’ün Ovacık ilçesinde yıldırım düşmesi nedeniyle çıkan orman yangını kısmi olarak kontrol altına alındı.


Yaylacılar köyü ile Soğanlı köyü Üzümcük Mahallesi arasında bulunan ormanlık mevkiinde yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, arazöz, su tankeri sevk edildi.


Sarp kayalıklar söndürme çalışmalarını zorlaştırırken 12 hektarlık alanda etkili olan yangın, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 2 adet AS-532 Cougar helikopter desteğiyle de yaklaşık 10 saatlik çaba sonunda kısmi olarak kontrol altına alındı.



"Yıldırım düşmesi sonrasında çıkan bir yangın olduğunu değerlendiriyoruz”


Karabük Valisi Mustafa Yavuz, yangın bölgesine gelerek Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu’ndan son durum hakkında bilgi aldı. Vali Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün sabah 07.45’te başlayan yangın özellikle rüzgarın da etkisiyle kayalık bir alanda başladı. Arkadaşlarımızın yaptığı değerlendirmeye göre yıldırım düşmesi sonrasında çıkan bir yangın olduğunu değerlendiriyoruz. An itibariyle helikopterlerimiz müdahalelerini yaptılar. Arazinin dik ve sarp olması nedeniyle onlar çalışmalarına ara verdiler fakat alanda hem İl Özel İdaremize hem Orman İşletme Müdürlüklerimize, hem diğer kurumlarımıza ait yaklaşık olarak 16 arazözümüz, 2 dozerimiz, 5 su tankerimiz, ve diğer araçlarımızla birlikte yaklaşık da 74 personelimizle birlikte yangına müdahale ediliyor” dedi.


“Artık büyük bir oranda kontrol altına alındığını söyleyebiliriz ama bir iki noktada müdahaleler devam ediyor” diyen Yavuz, "İnşallah o müdahalelerle birlikte hava kararmadan yangını tamamen kontrol altına almaya çalışıyoruz. Ondan sonrasında da soğutma çalışmalarına başlayacağız. Bizi tek zorlayan taraf arazinin sarp, kayalık ve engebeli olması müdahale de zaman zaman sıkıntılar yaşanmasıdır. İnşallah bundan sonra da arkadaşlarımız mücadelesine devam edecekler” ifadelerini kullandı.


Vatandaşlara çağrıda bulunan Vali Yavuz, “Bildiğiniz gibi Valiliğimizin almış olduğu kararla 15 Haziran-31 Ekim alanında Karabük’teki bütün ormanlara girişlerimizi yasaklamıştık. Bu yasağa lütfen vatandaşlarımızın riayet etmesini istiyoruz. Aynı zamanda da ormanlarımızda ateş yakılmamasını bütün vatandaşlarımızdan rica ediyoruz. Çünkü ormanlarımız bizim geleceğimiz” diye konuştu.



Karabük’te orman yangını kısmi olarak kontrol altına alındı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Bodrum Stadyumu, Süper Lig’e hazırlanıyor Tarihinde ilk kez Süper Lig’de mücadele edecek Bodrum FK, maçlarını Bodrum’da oynamak için stadyumunu TFF ve UEFA standartlarına uygun hale getirmek için çalışmaları sürdürüyor. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ve Bodrum FK Başkan vekili Selahattin Polat da stadyumda yapılanları inceledi. Bodrum’da büyük bir heyecan oluşturan Bodrum FK’nın Süper Lig’e çıkmasının ardından gözler Bodrum Stadyumu’na çevrilmişti. Maçların Bodrum’da oynanması için hızlı bir şekilde çalışma başlatıldı. Stadyumu UEFA standartlarına uygun hale getirmek için seferber olan ekipler, stadın Süper Lig maçlarına yetişmesi için gece gündüz çalışmalara başladı. Başkan yerinde inceledi Stadyumdaki tadilatları yerinde inceleyen Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ve Bodrum FK Başkan Vekili Selahattin Polat, tadilatlar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Mandalinci ve Polat stadın her köşesini gezerek tadilatın bir an önce bitmesi için çalışmaların daha da hızlanması için ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı. Stadın tadilat sürecinin zaman zaman yerinde inceleyen ve ekipleri seferber eden Başkan Vekili Selahattin Polat ise UEFA standartlarına uygun stat için kolları sıvadığını en kısa sürede tadilatın bitmesi için tüm ekipleri seferber edeceğini söyledi. Tüm Bodrum halkı ise Bodrum’da Süper Lig maçlarının oynanmasını heyecanla bekliyor. Öte yandan, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ve Bodrum İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Oktay Dumruk da geçtiğimiz günlerde stada gelerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Mersin MESKİ, su güvenliği sistemini hayata geçiriyor Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğünün, su güvenliği SCADA’sı üzerinden yapılacak merkezi uzaktan izleme ile 7/24 izlenen içme suyu depoları sayesinde vatandaşlar suyu güvenle tüketmeye devam ediyor. Teknolojiyi yakından takip eden MESKİ’nin yeni projesi sayesinde; dağınık lokasyonlarda bulunan 150 adet içme suyu deposuna 900 adet IR bullet dijital kamera, 150 adet haberleşme panosu, hareket sensörleri, alarm sistemleri, sesli anons sistemi, led aydınlatmalar, yangın sensörleri, kapı switch ve kart okuma sistemleri kuruluyor. MESKİ’nin yeni içme suyu depoları da merkezi uzaktan izleme tesisine entegre edilebiliyor. Depolar, merkezi uzaktan izleme tesisindeki yazılım ve ekranlar sayesinde, MESKİ personelleri tarafından anlık izleniyor. İçme suyu depolarına yapılabilecek izinsiz girişler ve saldırıların önüne geçiliyor MESKİ içme suyu depolarına yapılacak olası izinsiz girişler, saldırılar ya da yangın gibi tehlikeli durumların anlık olarak izlenmesiyle, gerekli müdahaleler anında yapılıyor. Depolardaki hareket sensörleri sayesinde izinsiz girişlerde alarm hemen devreye girerek, kameralar olayın fotoğraflarını çekerek kayıt altına alıyor. Anons sistemi, tesisten uzaklaşılmasını bildiriyor ve uzaktan izleme merkezindeki personel tarafından sesli anons sistemi ile gerekli uyarılar yapılıyor. Müdahalenin devam etmesi durumunda ise en yakın ekiplere bildirim yapılarak, güvenlik sağlanıyor. MESKİ ayrıca, iş kapsamında tel çiti olmayan ve kötü durumda olan tesislerin de panel çitlerini yaparak, güvenliğini artırdı. “Olası müdahalelere anında önlem alınmaktadır” MESKİ Ticaret İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Güvenlik ve Temizlik Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Barlas, “Tesislerimizdeki kamera, hareket sensörleri ve sesli ikaz sistemleriyle olası izinsiz tüm girişimler anında güvenlik SCADA Merkezimize iletilmektedir. Su güvenliği SCADA ekibimiz, tüm alarmları izleyerek anında müdahale etmektedir” ifadelerini kullandı. MESKİ Satın Alma Şube Müdürü Gökmen Ataş ise “MESKİ su güvenliği SCADA’sı ile Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar dağınık lokasyonlarda bulunan ve ulaşılması hemen mümkün olmayan 150 adet su deposu ve tesislerimize kurmuş olduğumuz kameralar, hareket sensörleri ve sesli ikaz sistemleriyle tesislerimizin güvenliği sağlanmaktadır. Ayrıca, güvenlik SCADA ekranlarımızdan ekiplerimizce 7/24 izleme yapılarak, olası müdahalelere anında önlem alınmaktadır” dedi.