GÜNDEM - 05 Temmuz 2024 Cuma 19:16

İŞKUR’dan meslek seçiminde öğrencilerin yanında

A
A
A
İŞKUR’dan meslek seçiminde öğrencilerin yanında

Karabük İŞKUR meslek danışmanları tarafından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve KARDEMİR AŞ. iş birliğiyle açılan ‘Kardemir İkili Mesleki Eğitim Okulu’na başvuran öğrencilere Mesleki Yönelim Test Bataryası uyguladı.


İŞKUR İl Müdürü Ferhat Sarıçam konu ile ilgili yaptıkları açıklamada, mesleki yönelim test bataryası uygulamasına 2 gün devam ettiklerini belirterek 160 öğrenciye test uyguladıklarını belirtti.


“Mesleki yönelim test bataryası, meslek seçim aşamasındaki öğrencilere ve sonrasında doğru işe yerleştirilmeye yardımcı olunması amacıyla İŞKUR’un alanında uzman iş meslek danışmanlarımız tarafından kullanılan testtir” diyen Sarıçam, “Tüm gençlerinizi İŞKUR’a bekleriz, Gençlerimize önem veriyoruz ve onlara verdiğimiz bu tür eğitimlerin içeriğinde, gençlere, meslek seçiminin önemi ve kariyer belirleme, iş arama becerilerinin geliştirilmesi, işverenlerin beklentileri, özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri, aktif işgücü programları çerçevesinde işbaşı eğitim programından yararlanma, özel politika gerektiren gruplara yönelik olarak düzenlenen mesleki eğitim kurslarından yararlanma, iş hayatı ve işe uyum, mesleki yönelim test bataryası uygulamaları konularında eğitim başlıklarıyla daima gençlerimizin yanındayız” ifadelerine yer verdi.



İŞKUR’dan meslek seçiminde öğrencilerin yanında

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Hastanede darp olayı ile ilgili hasta yakınının avukatından açıklama: "İlk saldırı doktor tarafından müvekkilime yönelik gerçekleştirilmiştir" Trabzon’da Fatih Devlet Hastanesi’ndeki doktor ve hasta yakını arasında yaşanan darp olayı ile ilgili açıklama yapan hasta yakını A.S.’nin avukatı Ahmet Yasin Sözen, "Görüntüleri defalarca izledim. Dosyadaki delillerle birlikte değerlendirildiğinde müvekkilimin karşı tarafın dizini motosiklet kaskıyla kırdığı iddialarının asılsız olduğu ortadadır. Müvekkilimin doktorun ayağının kırılmasında herhangi bir sorumluluğu yoktur" dedi. Trabzon’un Ortahisar ilçesinde 5 Temmuz akşamı Fatih Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne başvuran S.N.K. isimli kadın hasta, tedavisinin ardından hastaneden ayrıldı. Akşam saatlerinde hasta ve yanındaki A.S., doktordan rapor almak için yeniden hastaneye geldi. Acilde görevli nöbetçi doktor Mehmet Yıldırım gerekli görmeyerek istedikleri raporu vermeyince taraflar arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışmada doktorun diz kapağı kırılırken, güvenlik görevlilerinin ve polis ekiplerinin müdahalesiyle hasta ve hasta yakını gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar serbest bırakılırken, darp olayında gerçek güvenlik kamerasıyla ortaya çıktı. Görüntülerde hasta yakınına ilk müdahaleyi doktorun yaptığı görüldü. Yaşanan olayın ardından açıklama yapan hasta yakını A.S.’nin avukatı Ahmet Yasin Sözen, son zamanlarda sıklıkla karşılaşılan hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınadığını belirterek, motosiklet kaskıyla doktorun diz kapağının kırıldığı iddialarının asılsız olduğunu söyledi. İlk saldırının doktor tarafından A.S.’ye yönelik gerçekleştiğini dile getiren Avukat Sözen, "Şiddetin her türlüsüne karşı olduğumu belirtmek isterim. Ancak günlerdir basında yer alan haberler müvekkilimi ciddi zan altında bırakmış ve kendisi bu durum nedeniyle işin tek sorumlusuymuş gibi tutuklamaya sevk edilmiştir. Dosyaya yansıyan veya yansıyacak delillerle yargılamanın yürütüleceği açıktır. Hukukun dışarıdan baskılarla yönlendirilmemesi gerektiği kanaatindeyim. Bir hukukçu olarak söylemek istiyorum ki, hukuk çerçevesinde olayların değerlendirilmesi ve kişilerin adil yargılanma hakkının ihlal edilmemesi gerekmektedir. Görüntüleri defalarca izledim. Dosyadaki delillerle birlikte değerlendirildiğinde müvekkilimin karşı tarafın dizini motosiklet kaskıyla kırdığı iddialarının asılsız olduğu ortadadır. Müvekkilimin doktorun ayağının kırılmasında herhangi bir sorumluluğu yoktur. Aksine ilk saldırı doktor tarafından müvekkilime yönelik gerçekleştirilmiştir. Müvekkil, meşru savunma hakkını kullanarak saldırıyı def etmeye çalışmıştır. Müvekkilimin karşı taraftan şikâyeti devam etmektedir. Yargılama neticesinde adaletin tecelli edeceğinden şüphemiz yoktur" ifadelerini kullandı.