POLİTİKA - 05 Temmuz 2024 Cuma 13:54

Sağlık Bakanı Kahramanmaraş’ta

A
A
A
Sağlık Bakanı Kahramanmaraş’ta

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaraş’a geldi.


6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’a gelen Bakan Memişoğlu, Vali Mükerrem Ünlüer’i makamında ziyaret etti. Valilik ziyaretinin ardından şeref defterini imzalayan Memişoğlu, Vali Ünlüer’den bilgi aldı.


Afet Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen toplantıya katılan Bakan Kemal Memişoğlu, buradaki idarecilerden bilgi aldı. Bakan Memişoğlu’nun ziyareti şehirde yapımı devam eden hastane inşaatlarının incelemesi ile son bulacak.



Sağlık Bakanı Kahramanmaraş’ta

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Vali Mustafa Çiftçi, Tekman’da sel yaşanan mahallelerde incelemelerde bulundu Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Tekman ilçesinde dün etkili olan sağanak yağış sonrası sel yaşanan mahallelerde incelemelerde bulundu. Vali Çiftçi beraberinde ilçe Kaymakamı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, AFAD İl Müdürü, DSİ Bölge Müdürü, Orman İl müdürü ve İl Tarım Müdürü ile birlikte selden zarar gören köyleri gezdi çalışmaları yerinde gördü. Gerekli tüm tedbirlerin alınacağını, su baskınlarında can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirten Vali Mustafa Çiftçi, mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti, mağdur vatandaşlara gereken desteğin sağlanacağını ve yaraların kısa sürede sarılacağını söyledi. Yağmur ve dolu Tekman’da hayatı felç etti Dün öğle saatlerinde başlayan yağmur ve dolu Tekman’ın bazı mahallelerinde hayatı felç etti. Tekman Işıklar Mahallesi’nde selde etkilenen ana yol taş ve çamurla kapandı. Mollamehmet Mahallesi’nde dağdan gelen sel nedeni ile ekinler traktör, balya makinesi ve römork su altında kaldı. Mahalle Muhtarı Emin Sarıer mahalle sakinlerini uyararak dere yatağında sel oluşacağını bu nedenle dere yatağı kenarında çocukların ve hayvanların uzak durmaları için mahalle sakinlerini uyardı. Turnagöl Mahallesinde oluşan selde ise Dalsöğüt Mahallesi’nde bir aracın sele kapılması sonucu su birikintisi ile bazı evlere zarar vererek duvarlar yıkıldı. Selde can kaybı olmaz iken maddi hasar oluştu. İncesu, Karatepe, Aşağı Hanbey mahallelerinde ise araziler aşırı yağmurda nasibini aldı. Dalsöğüt Mahallesi’nde İtfaiye, Umke ve Jandarma yoğun çalışma yaparak suya kapılan ve suyun önünü kapatan araç ise Tekman belediyesi iş makinası ile çıkarıldı. Öte yandan, Katranlı Mahallesi’nde traktörün takla atması sonucu aynı aileden 4 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Erzurum Şehir hastanesine sevk edildi.
Trabzon NATO üssü turizme kazandırılacak Trabzon’un Maçka ilçesinde varlığı bugüne kadar çok az kişi tarafından bilinen ve 2010 yılında Türk askerlerinin de tesisi terk etmesi ile atıl duruma düşen NATO üssünün turizme kazandırılması için çalışmalar başlıyor. Trabzon’un Boztepe mevkiinde bulunan Amerikan askerlerinin kullandığı NATO üssü ile birlikte Maçka ilçesi Ortaköy mahallesinde 1980’li yıllarda Rus tehdidine karşı yapıldığı belirtilen NATO üssü turizm merkezi haline getirilecek. Bir süre mühimmat deposu olarak kullanıldıktan sonra 2010 yılında tamamen boşaltılan NATO üssünün turizmde yeni bir destinasyon olması için Maçka Belediyesi tarafından proje hazırlandı. Askeri yatakhanelerin, futbol sahasının, eğitim alanlarının ve 8 tane ses izolasyonu yapılmış hangarların bulunduğu eski NATO üssü için hazırlanan özel proje için ile ilgili çalışmalar başladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, Yılmaz Büyükaydın, Vehbi Koç, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu ve Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, hangarları dışarıdan görülmeyecek şekilde inşa edilen NATO üssünde incelemelerde bulundu. Hangarların bulunduğu alanda da inceleme yapan Trabzon Milletvekilleri, Başkan Koçhan’dan üs ile ilgili bilgiler aldı. Projenin hazır olduğunu belirten Başkan Koçhan, “NATO üssünü en kısa sürede turizme kazandırmak için kolları sıvadık” dedi.