ASAYİŞ - 13 Ekim 2024 Pazar 12:08

Kahramanmaraş’ta aranan iki hükümlü yakalandı

A
A
A
Kahramanmaraş’ta aranan iki hükümlü yakalandı

Kahramanmaraş’ta biri 15, diğeri 20 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan iki hükümlü yakalandı.


İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, firari hükümlülerin yakalanması için operasyon başlattı. Bu operasyon çerçevesinde ekipler, uyuşturucu ticareti yapma suçundan 15 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan H.C. ile kasten adam öldürme suçundan 20 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan U.K.’yi yakaladı.


Emniyette işlemleri tamamlanan hükümlüler önce adliyeye daha sonrada cezaevine götürüldü.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Sakarya Büyükşehir Akademi’de yeni dönem başlıyor: İlk kayıt tarihi 18 Ekim Sakarya Büyükşehir Akademi’de yeni dönem heyecanı başlıyor. 8 hafta boyunca 6 farklı branşta gerçekleştirilecek atölye derslerine kayıtlar 18 Ekim Cuma günü başlayacak. Katılmak isteyenler kurumsal internet sayfası www.sakarya.bel.tr adresinden başvurabilecek. Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Büyükşehir Akademi’de yeni dönem heyecanı başlıyor. 8 hafta boyunca 6 farklı branşta gerçekleştirilecek Büyükşehir Akademi’de kayıtlar 18 Ekim Cuma günü başlayacak. Kurumsal internet sayfası www.sakarya.bel.tr adresinden yapılabilecek kayıtlar 27 Ekim Pazar günü sona erecek. Akademi’de dersler ise 4 Kasım’da başlayacak. Konuyla ilgili Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Büyükşehir Akademi’nin yeni döneminde 6 farklı başlık ve entelektüel isimlerin katılımıyla kültür sanat dostlarıyla buluşacağız. 8 hafta boyunca sürecek eğitimlerimiz için başvurular 18 Ekim Cuma günü başlayacak, 27 Ekim Pazar günü sona erecek. Başvurular kurumsal internet sayfamız www.sakarya.bel.tr adresinden alınacak. Derse kabul edilenlerin ilanı ise 31 Ekim Perşembe günü yine kurumsal internet sayfamız üzerinden yapılacak. Ofis Sanat Merkezi ve Faik Baysal Kütüphanesi’nin ev sahipliği yapacağı Büyükşehir Akademi tüm ilgilileri bekliyor, yeni dönemin hayırlı olmasını temenni ediyoruz” denildi.
Sakarya Altyapı hatlarının temizliğine teknolojik dokunuş SASKİ, son teknolojiye sahip cihazlar ile altyapı hatlarında temizlik çalışması gerçekleştiriyor. Karasu Yenimahalle’nin atık sularını ileten 2 bin 400 metrelik kanalizasyon hattındaki atık maddeler, uzaktan kumandalı robotlar ile tespit edilerek temizlendi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), kanalizasyon hatlarının verimini artırmak ve tıkanıklıkların önüne geçmek için şehrin muhtelif noktalarında hat temizliği işlemini sürdürüyor. Teknolojinin son imkanlarının kullanıldığı hat temizliğinde robotlar yardımıyla kanal içindeki atıklar tespit ediliyor ve temizliği sağlanıyor. Karasu Yenimahalle’de gerçekleştirilen çalışmalarda 2 bin 400 metrelik kanalizasyon hattına vatandaşlar tarafından bırakılan atık maddeler titizlikle toplandı. Kameralı robot sistemleri sayesinde hattın fiziki durumu da detaylı bir şekilde gözlemlendi ve sorun yaşatması muhtemel noktalara anında müdahale edildi. Atıklardan arınan ve olumsuzlukları onarılan hat hem çevre sağlığı hem de halk sağlığı için güvenli hale getirildi. Kurum tarafından yapılan açıklamada, kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarına atılan evsel atıkların ilerleyen süreçte ciddi sorunlara yol açacağı belirtilerek, “Ekiplerimiz rutin kanal temizliği esnasında altyapı hatlarında olmaması gereken yabancı maddeler belirledi. Yağmur suyu hatlarındaki tıkanıklıklar yağışlı havalarda taşkınlara yol açarken kanalizasyon hatlarındaki tıkanıklıklar ise doğaya zarar vermektedir. Vatandaşlarımızdan altyapı hatlarının kullanımında daha titiz davranmalarını rica ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.
İstanbul Boğaz’ın en renkli koşu etkinliği Bosphorun10K spor ve eğlenceyi bir araya getirdi İstanbul’un en keyifli koşu rotalarından biri olan Bosphorun10K, Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde düzenlendi. Bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen koşu etkinliğine Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen sporcular, birincilik için kıyasıya mücadele etti. Beşiktaş Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen Bosphorun10K koşu etkinliği gerçekleştirildi. Kuruçeşme - Bebek - Çırağan Sarayı rotasında gerçekleştirilen 10 kilometrelik parkurda, sporcular kazanmak için kıyasıya mücadele etti. Bosphorun 10K Koşusu İstanbul’un en özel destinasyonlarından birinde sporseverleri buluşturdu. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından yüzlerce sporcu, Boğaz’ın eşsiz manzarası eşliğinde rekabetin tadını çıkardı. Yaklaşık 2 bin sporcunun katıldığı Bosphorun 10K ve Spor Festivali’nde birbirinden renkli spor etkinlikleri de gerçekleşti. Kadınlar ve erkeklerde 10 farklı yaş kategorisinde ödüllerin verildiği yarışta, genel klasmanda dereceye giren isimler büyük alkış topladı. Kadınlar genel klasmanda Dilay Yıldızhan birinci, Damla Çelik ikinci ve Özge Çolak üçüncü oldu. Erkeklerde ise Abdullah Tuğluk birinciliği, Halil Yaşın ikinciliği ve Doğa Nalbantoğlu üçüncülüğü elde etti. Bosphorun, İstanbul Maratonu için son hazırlık koşusu olarak da dikkat çekiyor. Katılımcılar, etkinlik sonunda aldıkları sertifikalarla İstanbul Maratonu’na kayıt yaptırma hakkı kazandı ve böylece Bosphorun, maraton koşucuları için önemli bir yol yarışı olarak ön plana çıktı. “Emeklerimizin karşılığını aldık” Genel Klasman Kadınlar Kategorisi’nde koşuyu birinci olarak tamamlayan Dilay Yıldızhan, “Birinci olduğum için çok mutluyum. Antrenörüm ile beraber çok çalıştık. Emeklerimizin karşılığını aldık diyebilirim” dedi. “Hava, ortam ve parkur güzel, bana da koşmak kaldı” Genel Klasman Erkekler Kategorisi’nde birinci olan Abdullah Tuğluk ise, “Milli sporcu olarak asıl branşım 3 bin metre engelli koşusu. Bugün de burada 10 kilometrelik koştum. Hava, ortam ve parkur güzel, bana da koşmak kaldı. Bende koşup birinci oldum” diye konuştu. Bosphorun10K Koşusu, hem sporseverlerden hem de katılımcılardan büyük ilgi gördü ve Beşiktaş’ı bir kez daha sporun merkezi haline getirdi.