ASAYİŞ - 10 Eylül 2024 Salı 17:42

Selçuk’ta zehir tacirlerine operasyon: 4 kişi yakalandı

A
A
A
Selçuk’ta zehir tacirlerine operasyon: 4 kişi yakalandı

İzmir’in Selçuk ilçesinde zehir tacirlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonda 4 şüpheli gözaltına alındı.


Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, uyuşturucu tacirlerine yönelik gerçekleştirdiği başarılı bir operasyonla ilçede güvenliği sağlamaya devam ediyor. Selçuk Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyonda, 4 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 17 gram metamfetamin, 3 adet hap, 1 adet terazi, 2 adet bong düzeneği ve bin 255 TL nakit para ele geçirildi.


Selçuk’ta geçmiş dönemlerde de görev almış olan ve yakın zamanda Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü görevinden tekrar Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Muhittin Murat Yener, göreve gelir gelmez çalışmalarını hızlandırdı. Özellikle okulların açılmasıyla birlikte eğitim kurumlarının çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı.


İlçede uyuşturucu ile mücadeleye yoğunlaşan emniyet ekipleri, halkın güvenliğini koruma adına çalışmalarını titizlikle yürütüyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kuşadası’nda ’İkioklu Şenliği’ başladı Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı (KEGEV) iş birliğinde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ‘Kuşadası İkioklu Mahalle Şenliği’ başladı. Üç gün sürecek olan şenlikte gerçekleştirilecek birbirinden renkli etkinliklerle Kuşadalılar hafta sonu boyunca keyifli vakit geçirip, kurulacak olan yiyecek stantlarında da kentin yöresel lezzetlerinin tadına bakma fırsatı bulacak. Kuşadası’nda tarihi evleri, çeşmeleri ve yıllara meydan okuyan samimi komşuluk ilişkileriyle kentin en eski yerleşim yerlerinden biri olan İkioklu’da, Kuşadası Belediyesi ve KEGEV iş birliğinde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ‘Kuşadası İkioklu Mahalle Şenliği’ başladı. Kuşadalılar ile kenti ziyaret etmeye gelen yerli turistlerin yoğun ilgi gösterdiği şenliğin ilk gününde, SEYAKMER önünden başlayan ve kahvelerin bulunduğu alanda sona eren kortej, etkinliğe renk kattı. Şenlikte, Kuşadalı kadınlar hazırladıkları yöresel lezzetleri, Mustafa Adalıoğlu Parkı’nın önünde kurulan stantlarda ziyaretçilerin beğenisine sundu. Damak çatlatan yemekler, tadanlardan tam not aldı. Kuşadası İkioklu Mahalle Şenliği‘nde daha sonra açılış törenine geçildi. 22 Eylül’e kadar sürecek olan şenliğin açılışı için Kuşadası F. Özel Arabul Kültür Merkezi’nde (KUAKMER) düzenlenen törene Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ayşegül Taşdelen Dağlı, belediye meclis üyeleri, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, KEGEV Başkanı Şefik Sözer, Kuşadası Kent Konseyi Başkanı Mustafa Ünver ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmalarından önce Öğretim Görevlisi Zeynep Gergin’in verdiği yan flüt resitali beğeni topladı. Açılış töreninde konuşan KEGEV Başkanı Şefik Sözer, İkoklu mevkinin Kuşadası’nın ilk yerleşim yerlerinden biri olduğunu söyledi. Mahalledeki kültürün yaşatılması ve tarihi dokunun korunması için şenliğin geleneksel olarak düzenlenmeye devam edeceğini belirten Sözer, “Mahalle şenliğimiz gönüllülerin katkısı ile her geçen gün daha da büyüyor. Kentimizi ve mahallemizi çok önemsiyoruz. Bu etkinliğin düzenlenmesinde bize destek olan başta Belediye Başkanımız Ömer Günel olmak üzere herkese teşekkür ederim” dedi. Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ayşegül Taşdelen Dağlı ise, “Kuşadası’nın en eski yerleşim bölgesinde bu yıl 3’üncü kez şenliğimizi düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. İkioklu hala daha mahalle geleneklerinin, komşuluk ilişkilerinin ve dayanışmanın yaşatıldığı bir yer. Bu anlamda İkioklu, Belediye Başkanımız Ömer Günel’in de gözbebeği. 2019 yılından bu yana Başkanımız Ömer Günel, bölgeye çok önemli alt ve üstyapı yatırımları yaptı. Kent ve mahalle sakinlerimizin de desteğiyle yatırımları daha da geliştirerek bölgeyi Kuşadası’nda kültür turizminin önemli merkezlerinden biri yapmayı amaçlıyoruz” diye konuştu. Kuşadası İkioklu Mahalle Şenliği etkinliklerinin ilk günü, Duriye Sarayköylü kitap tanıtımı ve imza günü, mahalleye özgü fotoğraflardan oluşan sergilerin açılışı ve Atlas Folk Kültür Sanat Kulübü’nün verdiği konserle sona erdi.
Bursa Teknoloji bağımlılığı yeni hastalıklar ortaya çıkardı Yanlış teknoloji kullanımı birçok hastalığı da beraberinde getirirken, Mudanya Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Kahraman Güler, bilinen şikayetlerin yanı sıra ilginç ve yeni sorunlar olarak ortaya çıkan hastalıkların olduğunu söyledi. Teknoloji artık hayatımızın ne alanında. Her yaştan insan akıllı cihazlardan vazgeçemez duruma geldi. Teknoloji bağımlılığı, var olan bazı hastalıkların artış göstermesinin yanı sıra yenilerinin de ortaya çıkmasına neden oldu. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mudanya Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Kahraman Güler, bilinen şikayetlerin yanı sıra ilginç ve yeni sorunlar olarak ortaya çıkan hastalıkların olduğunu söyledi. Akıllı cihazlarla çok uzun süreler geçirilmesinin en tehlikeli bağımlılık türlerinden biri olan akıllı telefon bağımlılığını beraberinde getireceğini belirten Güler, “Dijital bağımlılık; kişisel ilişkilerde zayıflıklara, uyku bozukluklarına, yaşam kalitesinde düşüşe, sosyal anksiyete ve izolasyona, dikkat dağınıklığına ve sanal kimlik sorunlarına neden olur. İnsanlar çok fazla teknolojiye maruz kaldıkları için melatonin üretiminde bir engel oluyor ve uyku düzeni bozuluyor. Üniversite ile lise öğrencilerinde ve çok daha küçük yaş gruplarında bu şikayetlerle gelenler çok daha fazla. Çok az olmakla beraber yetişkinlerde de artış olmaya başladı. İnsanlar bunun bir problem olduğunu fark ettiler. İlginç ve yeni sorunlar olarak karşımıza çıkan hastalıklar var. Tüm bunların arkasında anksiyete ve obsesif kompulsif bozukluk gibi ciddi psikolojik bir hastalık yatıyor ve unsurlara göre şekil alıyor. Kişinin problemi tanımlaması, sosyal hayata katılacak insanlarla temas kuracağı aktiviteler yapması ve bu problemlerin muhataplarıyla bu sorunları konuşabilmesi gerekiyor. Bunları yapamıyorlarsa psikolojik destek almaları gerekiyor” diye konuştu.