ASAYİŞ - 21 Eylül 2024 Cumartesi 09:21

Trabzon’un Sürmene ilçesinde selde kaybolan işitme engelli şahsı arama çalışmaları sürüyor

A
A
A

Trabzon’da dün etkili olan şiddetli yağışlar Yomra, Arsin, Araklı ve Sürmene ilçelerinde sel, su baskınları ve heyelanlara neden olurken, Sürmene ilçesinde selde kaybolan şahıstan dünden bu yana haber alınamıyor. AFAD ekipleri işitme engelli olduğu öğrenilen kayıp şahsı hem sahil boyunca hem de mahalledeki dere boyunca arıyor.

Dün saat 16.30 itibariyle Trabzon’un Yomra, Arsin, Araklı ve Sürmene ilçelerine metrekareye 100 kilogramın üzerinde yağış düştü. Arsin ilçesinin Yolüstü mahallesinde bir çocuk yaşanan heyelan sonrası İtfaiye ekipleri tarafından yaralı olarak kurtarıldı.

Trabzon’un Sürmene ilçesinde selde kaybolan işitme engelli şahsı arama çalışmaları sürüyor

Sürmene ilçesinin Çavuşlu mahallesinde ise Ali Kemal Demir isimli işitme engelli bir vatandaş dün ikindi namazı sonrasında camiden çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı.

Trabzon’un Sürmene ilçesinde selde kaybolan işitme engelli şahsı arama çalışmaları sürüyorKayıp şahsı arama çalışmaları dün akşam ve bugün günün ilk ışıkları ile başlarken, arama çalışmalarına başta AFAD ekipleri olmak üzere onlarca ekip katılıyor. Demir’i arama çalışmaları hem sahil boyunca hem de dere boyunca sürüyor.

Trabzon’un Sürmene ilçesinde selde kaybolan işitme engelli şahsı arama çalışmaları sürüyor

Ozan Köse-Tolga Şahin

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli Belediyesi üniversite öğrencilerine ulaşım desteği sağlayacak Yeni üniversitelilere 15 bin liralık burs desteği sağlayacağını duyuran Şişli Belediyesi, üniversite öğrencilerine şimdi de ulaşımda destek olacağını açıkladı. Öğrencilerin ‘İstanbulkart’larına aylık bakiye desteği olarak verilecek projeye başvurular, 23 Eylül’den itibaren Şişli Belediyesi’ne yapılabilecek. Şişli Belediyesi, eğitime destek verdiği yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın yeni üniversitelilere 15 bin lira burs desteğini duyurmasının ardından Şişli Belediyesi, bu kez de öğrencilerin üniversite yolunda ulaşımına destek sağlayacak projeyi başlattı. Abonman ücretleri karşılanacak Proje kapsamında, Şişli’de ikamet eden ve 17-25 yaş arasındaki öğrencilerin İstanbulkartlarına 8 ay boyunca ulaşım desteği sağlanacak. Buna göre otobüs, tramvay, metro ve vapur gibi ulaşım araçlarını ücretsiz olarak kullanabileceği aylık abonman ücretleri Şişli Belediyesi tarafından karşılanacak. “Yerel yönetimin tüm imkanlarıyla yanlarında olacağız” Şişli Belediye Başkanı Şahan, ulaşım desteğiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Üniversite öğrencileri için başlattığımız burs kampanyasının ardından ulaşım desteğini de hayata geçiriyoruz. Yerel yönetimin tüm imkanlarıyla yanlarında olacağız. Biliyoruz ki, bu ülkenin bütün ümidi ve geleceği gençlikte saklı. Her ne olursa olsun gençlerimizi yalnız bırakmayacak, yerel yönetimin tüm imkanlarıyla yanlarında olacağız.” Başvurular 23 Eylül’de başlıyor Projeye başvuracak öğrenciler, 23 Eylül 2024’ten itibaren Şişli Belediyesi’ndeki Başvuru Masası’na gerekli evrakları teslim edebilecek. Ayrıca üniversite öğrencilerinin konuya ilişkin Şişli Belediyesi’nin 444 3 112 numaralı Çözüm Merkezi’nden detaylı bilgiye de ulaşmaları mümkün. Başvuru Şartları: - Şişli’de ikamet etmek, - İstanbul’daki üniversitelerde örgün öğretim almak (Açık öğretim üniversitesi öğrencileri yararlanamaz), - 17-25 yaş arasında olmak. - Devlet üniversitelerinde ya da vakıf üniversitelerinde yüzde 100 burslu okuyor olmak Gerekli evraklar: - İkametgah, - Öğrenci Belgesi, - Açık Rıza Metni (İstanbulkart bilgilerini içeren) - ÖSYM Yerleştirme sonuç belgesi.