ASAYİŞ - 10 Ekim 2024 Perşembe 21:16

Kadına şiddet suçundan aranıyordu, kadın polislere yakalandı

A
A
A
Kadına şiddet suçundan aranıyordu, kadın polislere yakalandı

Kadına şiddet, tehdit ve şantaj gibi suçlardan 25 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan zanlı, İzmir’in Karşıyaka ilçesinde görevli kadın polis ekipleri tarafından yakalandı.


İzmir Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliğine bağlı ekipler, Karşıyaka Çarşısı ve ara sokaklarda uygulamalar gerçekleştirdi. Yapılan uygulama esnasında polisi gören bir kişi ara sokaklarda ekiplerden kaçarak uzaklaşmaya çalıştı.


Yaşanan kovalamacanın ardından şüpheli, kısa süre sonra kadın polisler tarafından yakalanarak kelepçelendi. Gözaltına alınan şüphelinin kadına şiddet, tehdit, şantaj, dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik gibi suçlardan kesilmiş 25 yıl, 22 gün hapis cezası ile arandığı ortaya çıktı. Şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.



Kadına şiddet suçundan aranıyordu, kadın polislere yakalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde geleceğin iletişimcilerine oryantasyon eğitimi verildi Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi, 2024-2025 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde fakülteye yeni kaydolan öğrencilere oryantasyon eğitimi düzenledi. Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Gazetecilik, Radyo Televizyon, Sinema, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü birinci sınıf öğrencilerine İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin tarafından oryantasyon eğitimi verildi. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen oryantasyon eğitiminde İletişim Fakültesi Dekanı Pof. Dr. Muharrem Çetin, birinci sınıf öğrencilerine başarı dolu üniversite hayatı geçirmelerini temenni etti. Fakültenin sunduğu geniş imkanlara ve etkinliklere değinen Dekan Prof. Dr. Çetin, zamanı iyi planlanmanın, dersleri takip etmenin ve derslere aktif katılımın başarıyı arttırdığını vurguladı. Öğrencilere mezun olduktan sonra iş bulmalarını kolaylaştıracak tavsiyelerde bulunan Çetin, “Çok kitap okuyacaksınız ve yabancı dilinizi geliştireceksiniz. Dil öğrenimi için kursa gitmenize gerek yok, teknolojik imkanlar sayesinde internet üzerinden birçok kaynağa erişebilirsiniz. Yeter ki günde iki saat ayırarak sabırla devam edin” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Çetin, İletişim Fakültesi öğrencilerinin teorik bilginin yanında uygulama pratikleri edinmesi gerektiğini, fakültede yer alan uygulama birimleri Kastamonu Kampüs TV, Kampüs Radyo, Gazete Kampüs, Reklam Atölyesi ve öğrenci topluluklarının faaliyetlerinin önemine değindi. Prof. Dr. Çetin, öğretim elemanları tarafından verilen teknik eğitimler ile öğrencilerin kariyerlerinde başarılı olacaklarını belirtti. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün akredite olmuş bir bölüm olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çetin, Gazetecilik Bölümü’nün de akredite olmak için gerekli başvuruları yapıldığını kaydetti. Kastamonu Üniversitesi’nin gelişmiş imkanlarından bahseden Çetin, öğrencilerin başta kütüphane ve sosyal tesisler olmak üzere bu fırsatlardan yararlanması gerektiğini belirtti. Öğrencilerin karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmak için fakülte yönetiminin ve akademik kadrosunun kapılarının her zaman açık olduğunu söyleyen Prof. Dr. Çetin, bu durumlarda öğrencilerin izlemesi gereken yolları anlattı. Prof. Dr. Çetin, sınavların büyük bir titizlikle yapıldığını aktararak, kopyaya asla müsamaha göstermediklerinin altını çizdi. Oryantasyon eğitimleri öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.
İstanbul EuroLeague’de Türk derbisinin kazananı Fenerbahçe Beko THY EuroLeague’in 2. haftasında Fenerbahçe Beko, deplasmanda karşılaştığı A. Efes’i 83-78’lik skorla mağlup etti ve 2’de 2 yaptı. THY EuroLeague’in 2. haftasında A. Efes ile Fenerbahçe Beko, Basketbol Gelişim Merkezi’nde karşı karşıya geldi. Müsabakaya etkili başlayan Fenerbahçe Beko, ilk periyotu 27-21 önde kapattı. İkinci periyotta rakibine karşı üstün oyununu sürdüren sarı-lacivertliler, soyunma odasına 46-37’lik skorla önde girdi. Mücadelenin üçüncü periyotu 60-51 Fenerbahçe üstünlüğüyle geçildi. Son çeyrekte de farkın kapanmasına izin vermeyen sarı-lacivertliler, sahadan 83-78 galip ayrıldı. Fenerbahçe, bu sonuçla EuroLeague’de 2’de 2 yaptı. Efes’te 21 sayıyla mücadele eden Oturu, maçın en skorer ismi oldu. Fenerbahçe Beko’da ise Colson, 16 sayıyla oynadı. Öte yandan A. Efes’ten Bryant ile Fenerbahçe’den Tarık Biberovic, üçüncü periyotta yaşadıkları pozisyonun ardından oyundan diskalifiye edildi. Sarı-lacivertlilerde Colson da son periyotta 5 faulle oyun dışında kaldı. Salon: Basketbol Gelişim Merkezi Hakemler: Miguel Angel Perez, Damir Javor, Ioannis Foufis A. Efes: Larkin 9, Beaubois 11, Nwora 5, Bryant 15, Smits, Thompson 5, Johnson 5, Poirier 3, Doğuş Özdemiroğlu, Ercan Osmani 2, Oturu 21, Willis 2 Başantrenör: Tomislav Mijatovac Fenerbahçe Beko: Baldwin 13, Melli 2, Sertaç Şanlı 3, Hayes-Davis 11, Tarık Biberovic 7, Hall, Pierre, Guduric 8, Zagars 11, Colson 16, Marjanovic, Birch 10 Başantrenör: Sarunas Jasikevicius 1. Periyot: 27-21 (Fenerbahçe Beko lehine) Devre: 46-37 (Fenerbahçe Beko lehine) 3. Periyot: 60-51 (Fenerbahçe Beko lehine)
Balıkesir Başkan Akın logo iddialarına cevap Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi logo değişimi için 480 milyon TL harcandı iddiaları üzerine yazılı bir açıklama yaparak, Logo, bir grup akademisyen ve tasarımcının gönüllü çalışması ile hazırlandı. Hiçbir ödeme yapılmadığını açıkladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi. "Çarşı ziyaretinde karşılaştığımız genç bir evladımızın yanlış bilgilerle donatılarak sorduğu bir soru üzerine önce trol hesaplar ardından da havuz medyası aracılığıyla paylaşılan “Balıkesir’de yeni Belediye logosu için 480 milyon TL harcandı” başlıklı mesnetsiz ve iftira içerikli yayınlarla ilgili olarak; Yeni logo için herhangi bir ücret ödendiği iddiası tamamen asılsızdır. Bu bilgi, yeni logonun kullanılmaya başlandığı dönemde bizzat benim açıklamamla duyurulmuş ve bir devlet kurumu olan Belediyemizin resmi internet sitesinde de paylaşılmıştır. Stoktaki hiçbir evrak ya da doğal ömrünü tamamlamamış hiçbir tabelada logo için değişiklik yapılmamıştır. Logo değişimi stoklar tükendikçe ya da doğal sebeplerle eskimiş tabelalarda gerçekleştirilmektedir. Zorunlu ve modernizasyon çalışmaları yapılması gereken yerler haricinde logo değişimi için Belediye bütçesinden ek bir gider kalemi kullanılmamakta ve ek bir satın alma yapılmamaktadır. Bir kez daha vurgulamak isterim ki; Balıkesir’de o eski alışkanlıkların olduğu dönem sona ermiş, şeffaf ve hesap veren bir yönetim anlayışı göreve başlamıştır. 480 milyon TL’yi bir logo yenileme ücreti olarak vermeyi hayal edebilecek anlayışa kimlerin sahip olabileceği herkesin malumudur. Milletin parasını, yetimin hakkını har vurup harman savuran ve 18 milyar TL borçla Belediyeyi devreden zihniyet, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan seçimlerde Balıkesir halkının yüksek iradesiyle gereken cevabı almıştır. Hemşehrilerimizin bu cevabından gereken dersi çıkarmayan malum kesimlerin yalan, hezeyan ve iftiralarla dolu açıklamaları her zaman kaybetmeye mahkûm olacaktır. Bu yalan ve iftiralar bizi asla yıpratamayacak, tam aksine Balıkesir’imiz için çalışma şevkimize güç katacaktır. Bu iftirayı atanlar hakkında gerek şahsım gerekse Belediyemiz adına derhal hukuki süreç başlatılacaktır. Kamuoyuna ve Balıkesirli hemşehrilerime saygıyla duyurulur" açıklaması yaptı.