ÇEVRE - 05 Eylül 2024 Perşembe 11:52

Bayraklı’da parklar yenileniyor

A
A
A
Bayraklı’da parklar yenileniyor

Bayraklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki parklarda başlattığı bakım ve onarım çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda, Ahmet Taner Kışlalı, Metin Oktay, Zeki Müren ve Hasan Tahsin parklarında temizlik, boyama, oyun ekipmanları ve spor alanlarının yenilenmesi gibi çeşitli işlemler gerçekleştirildi. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Vatandaşlarımızın sosyalleşebileceği, spor yapabileceği ve çocuklarımızın güvenle oynayabileceği alanlar oluşturmak için çalışıyoruz” dedi.


Bayraklı Belediyesi ekipleri, ilçenin dört bir yanında bulunan parkları daha güzel ve kullanışlı hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Osmangazi Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı, Hasan Tahsin ve Manavkuyu Mahallesi Metin Oktay ve Mansuroğlu Mahallesi Zeki Müren Parkı’nda gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında futbol, basketbol ve voleybol sahalarının fileleri yenilendi, zeminler İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle kauçuk zeminle kaplandı. Ayrıca, parkların bozulan tel örgüleri değiştirildi. Parklardaki çöp kovaları, spor sahaları ile oyun grubu ve diğer donanımlar titizlikle elden geçirildi. Ekiplerin çalışmaları, vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı.


Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Bayraklımızın her köşesinde vatandaşlarımızın rahatça vakit geçirebileceği, çocuklarımızın güvenle oyunlar oynayabileceği alanlar oluşturmak için çalışıyoruz. Parklarımızda gerçekleştirdiğimiz yenileme çalışmalarıyla, hem spor ve oyun alanlarını modernize ediyor hem de yeşil alanlarımızı koruyoruz. Amacımız, daha yeşil, daha güvenli ve daha modern bir Bayraklı oluşturmak. Bu kapsamda çalışmalarımız devam edecek” dedi.



Bayraklı’da parklar yenileniyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’deki borç cinayeti kamerada: Yanına yaklaştı, defalarca bıçakladı İzmir’in Buca ilçesinde baba ve oğul ile borçlu olduğu kişinin karşılaşması cinayetle bitti. Borcunu istediği şahsın babası tarafından defalarca bıçaklanan adam hayatını kaybederken, cinayeti anı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.Olay, dün 12.00 sıralarında ilçeye bağlı Kozağaç Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre E.G. (38), bir süre önce Ercüment Yıldırım’dan (42) borç para aldı. Verdiği borcu isteyen Ercüment Yıldırım, bir kafede oturduğu esnada E.G.’nin babası Y.G. (64) alacaklının arkasından yanaştı. Y.G. kısa bir süre sonra yanında getirdiği bıçakla oğlunun alacaklısını defalarca bıçaklayarak yaraladı. Bu esnada meydana gelen kavgada ise E.G. de alacaklısı Yıldırım’ı darbetti. Çevredeki vatandaşlar tarafından durum 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildi.Hayatını kaybettiAldığı bıçak darbeleri ve darp sonucu ağır yaralanan adam sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yıldırım, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Adamın cenazesi yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Şüpheli baba ve oğul ise olay yerinde polis ekiplerince suç aleti ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı.Cinayet şüphelisi baba ve oğul emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Her iki şüpheli de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
Hatay İsmi ve görünümü garip gelse de eşsiz lezzet ‘Beyin tava’ damaklarda tat bırakıyor Gastronomi şehri Hatay’ın lezzetlerinden olan ‘Beyin tava’ ismi ve görünümüyle garip gelse de lezzetiyle damaklarda eşsiz tat bırakıyor. Porsiyon fiyatı 200 TL’ye satılan lezzet, sakatat severlerin vazgeçilmezleri arasında. Tarih boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Hatay eşsiz lezzetleriyle ön plana çıkıyor. Yemek kültürüyle ağzının tadını bilenlerin aklında yer edinen bölgenin eşsiz lezzetlerinden biriyse ‘Beyin tava’ olarak bilinen sakatat yemeği. Görünümü ve ismiyle ilk kez duyanları ve tadanlara farklı gelen lezzet, kolajen deposu olması sebebiyle sağlığına önem veren vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Antakya ilçesindeki tarihi Uzun Çarşı’da bulunan bir işletme eşsiz lezzeti müşterilerine tattırmaya devam ediyor. Porsiyon fiyatı 200 TL olan beyin tava, lezzetiyle damak çatlatıyor. “Beyin tava çok lezzetli bir sakatat çeşididir, her kesin tatmasını tavsiye ederim” İşletme sorumlusu Ender Öter, beyin tavanın yapılışı hakkında bilgi vererek “Gastronomi kenti Hatay’ımızın farklı lezzetlerinden biriside beyin tava. Beyin tava taş fırınımızda pişirdiğimiz eşsiz bir lezzet. Maydanoz, kapya biber ve üzerine de beyni koyup birleştirdiğimiz bir lezzettir. Son olarak da tavamızın üzerine kuyruk yağı ilave ediyoruz ve fırında pişmeye bırakıyoruz. Beyin tava tamamıyla bir enerji deposudur. İçerisinde bulunan kalojenle çok rağbet gören bir lezzet. Vatandaşlarımız son zamanlarda kalojen oranının fazlalığı dolayısıyla beyin tavaya rağbet göstermeye başladılar. Beyin tavamızın porsiyonu 200 TL’ye satılmaktadır. Beyin tava çok lezzetli bir sakatat çeşididir, her kesin tatmasını tavsiye ederim” dedi. “Bende daha önce yememiştim ilk kez tattım ama tadı çok güzel” İlk kez beyin tavayı tattığını dile getiren Mustafa Eren, “Tadı çok güzel, Hatay’ımızın eşsiz yöresel lezzetlerinden. Beyin çok güzel, damak tadımıza uygun. Bende daha önce yememiştim ilk kez tattım ama tadı çok güzel” ifadelerini kullandı.