ASAYİŞ - 22 Eylül 2024 Pazar 09:06

Mantar toplarken kaybolan yaşlı adam 10 saat sonra bulundu

A
A
A
Mantar toplarken kaybolan yaşlı adam 10 saat sonra bulundu

Mersin Erdemli’de mantar aramak için çıktığı ormanlık alanda kaybolan 80 yaşındaki adam ekiplerin 10 saatlik çalışmasıyla sağ olarak bulunup ailesine teslim edildi.


Alınan bilgiye göre, 80 yaşındaki Halil Koca mantar aramak için ilçeye bağlı Avgadı Yaylasında ormana gitti. Yaşlı adamın akşam olmasına rağmen eve dönmemesi üzerine yakınları durumu güvenlik güçleri ile Erdemli Belediyesine bildirerek yardım istedi. Bölgeye jandarma, AFAD ve Erdemli Belediyesi arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Gece yarısı olmasına rağmen ormanda ekipler ve yöre sakinleri bölgeyi didik didik tarandı. 10 saat süren arama kurtarma çalışmasıyla ekipler tarafından Çerçili köyü sınırlarında yaşlı adam sağ olarak bulundu. Kaybolduğu ve gece olduğu için yönünü bulamayan yaşlı adam jandarma karakolunda yakınlarına teslim etti.


Koca’nın sağ olarak bulunmasından dolayı mutlu olan aile, arama kurtarma çalışmasına katılan herkese teşekkür etti.



Mantar toplarken kaybolan yaşlı adam 10 saat sonra bulundu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Minikler bu etkinlikte eğlenceye doydu Kocaeli’de gerçekleştirilen "Okuluma İlk Adım" şenliği, aileler ve çocuklarla doldu taştı. Etkinlik süresince gerçekleştirilen birçok faaliyet miniklerin yüzünü güldürdü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik 6 saat sürdü. Programa ebeveynleriyle beraber katılan binlerce çocuk; kurulan oyun alanları, eğlence parkurları ve eğlenceli çocuk atölyeleriyle keyifli dakikalar geçirdi. Etkinliğe katılan bando ve animasyon ekibi de ortamı şenlendirdi. Animasyon karakterleriyle fotoğraf çekilen çocuklar, ardından gelen uzun adamın kucağına çıkarak eğlendi. Oyun alanlarında ve atölyelerde keyifli dakikalar geçiren minikler, daha sonra gösteri merkezine alındı. Gösteri merkezinde gerçekleştirilen dans etkinliğine minik öğrenciler de eşlik etti. Sihirbazlık gösterisine pür dikkat kesilen minikler sihirbazlık şovlarına da katıldı. "Etkinliğe Gebze’den geldik" Etkinliğe çocuğuyla birlikte Gebze’den katıldığını belirten Arif Erdoğan, "Okuluma ilk adım şenliğinde çocuklar için yapmış oldukları etkinlik gerçekten çok güzel. Çocuklar burada çok keyif alıyor. Okul öncesi de çok güzel bir etkinlik olduğundan moral verici oldu açıkçası. Çocuklarla güzel vakit geçirmeye imkanımız oldu. Her şey çocuklar için" dedi. "En çok uzay etkinliğini beğendik" Okuluma İlk Adım Etkinliğini çok beğendiklerini ifade eden Rabia Akpınar, "En çok beğendiğimiz aktivite ise uzay etkinliği oldu çünkü benim çocuğum uzayı çok merak ediyor. Etkinlik sayesinde de çocuğum uzaya gitmeden uzayı görmüş ve de o hevesini almış oldu. Çocuğum 6 yaşında ilk defa okula başladı. Zor bir süreçti fakat en azından etkinlik biraz kafamızı dağıtmaya da yardımcı oldu. Bu tür etkinliklerin sürekli olması için de bizim için büyük bir avantaj. Etkinliğe katkısı olan herkese çok çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. "Etkinlikte en sevdiğim şişme oyuncaklar oldu" Etkinliğe gelmekten keyif aldığını belirten minik Atabey Yücener ise "Burayı beğendim, etkinlikte en sevdiğim şey şişme oyuncaklar oldu. Buraya hafta sonu gelmek bizim için çok iyi oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
Samsun Başkan Sandıkçı: “Kentsel dönüşüm konusunda gereken kolaylıkları sağlıyoruz” Samsun’un Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, kentsel dönüşüm konusunda gereken kolaylıkları sağladıklarını belirterek, “Yenilenen ve gelişen ilçemiz hızla Samsun’un yeni ticari merkezi olma yolunda ilerliyor” dedi. Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, müteahhitler ile bir araya gelerek, Canik’e yatırım yapmaya davet etti. Canik’in hızla yükselen bir ilçe olduğunu belirten İbrahim Sandıkçı, “Canik yatırıma hazır bir bölge. Paranın kazanılacağı yerin adı Canik. Amaç daha fazla iş yapmaksa, bu imkan Canik’te var. Arsa değerlerimiz hızla yükseliyor. Metrekare fiyatları artıyor. Canik’te evraklarınız tamamsa ruhsatınızı en kısa sürede alırsınız. Biz de maksimum ruhsat süresi istisnai durumlar hariç 3 aydır” diye konuştu. “Canik, Samsun’un yeni ticari merkezi olma yolunda ilerliyor” Canik’te kentsel dönüşümün 3 yıldır devam ettiğini belirten İbrahim Sandıkçı, “Hem bakanlığımızın çalışmaları, hem de belediye çalışmaları devam ediyor. Belediyemize ait şirket üzerinden insanlardan parsellerini alıp, eski binaları yıkıp, yerine yeni binalar yapıyoruz. Bu anlamda Canik’te yapılacak çok iş var. Bu anlamda size yer gösterelim, hemen yapmaya başlayın. İsterseniz size özel parsel çıkarırız. Canik’te yer var, imkan var, fırsat var. Kentsel dönüşüm konusunda gereken kolaylıkları sağlıyoruz. Birlikte güzel işler yapabiliriz. Yenilenen ve gelişen ilçemiz hızla Samsun’un yeni ticari merkezi olma yolunda ilerliyor” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından müteahhitler de soru, görüş, öneri ve taleplerini dile getirirken, karşılıklı fikir alışverişi ile toplantı sona erdi.