POLİTİKA - 18 Mayıs 2019 Cumartesi 13:31

AK Parti İzmir’in yeni yönetimi açıklandı

A
A
A
AK Parti İzmir’in yeni yönetimi açıklandı

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, yönetim kurulu listesini açıkladı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, yönetim kurulu listesini açıkladı.


Göreve geldiği günden bu yana yaptıkları çalışmaları ve önümüzdeki süreçte izleyecekleri yol haritalarını anlatan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Genel merkezimize teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın izni ile bu göreve geldik. Bu sürecin en iyi şekilde yürütülmesi için çok iyi bir destek verdiler. Titiz bir çalışma yaptık. İlimize gelen kanaat önderleriyle görüştük. 6 ile 7 bin kişiye tekabül edebiliyor. Yaklaşık bu kadar kişinin görüşünü almış olduk. İlk defa bir yönetim oluştururken anket çalışması yaptık. 2710 kişiden sağlık sonuçlar aldık. İzmir il yönetiminden talep ve beklentileriniz nelerdir, mahallenizdeki sorunlar nelerdir diye sorduk. Bundan sonra da çalışmalarımıza bilimsel verilerde devam edeceğiz. Yedekler konusunda genel merkezden yetki aldık; yedek yönetimi tekrar gözden geçirerek süreç içerisinde açıklayacağız” dedi.



“Herkesin katkısını alacağız”


50 kişilik yönetim kurulu listesini açıkladıklarını 25 kişilik yedek listeyi ise ileriki günlerde açıklayacaklarını belirten Sürekli, “Titizlikle bir çalışma yürüttük. Tabii ki herkes yönetimde bir şekilde görev almak istiyor. İnanın ki elimizde hala yüzlerce CV var. Bunun içinde teşkilatın yerinde uygulamaları neticesinde belli bir oranda temsil edilme durumları var. İki başkana da anlayış gösterdiler. Geçmiş dönemlerde görev almış arkadaşlarımızı değerlendirdik. Başta İzmir’in medarı iftiharı, son başbakanımız ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın büyük destekleri oldu. Genel başkan yardımcısı Hamza Dağ ile birlikte tüm vekillerimizle, İzmir adayımız sayın Nihat Zeybekci ile istişare ettik ve bunlar sonucunda bir liste hazırladık. Bu listeyi hazırlarken bazı kararlar da aldık. Katkı koymak isteyen arkadaşlarımızı nasıl değerlendireceğimiz ile ilgili yeni metotlar belirledik. Yüksek istişare kurulu adı altında bir kurul oluşturacağız. Partimizin çalışma ve politikalarında onların etkilerini alacağız. Danışma kurullarımız da olacak. Teşkilatta birimlerimiz var; buralarda 3 ila 5 arkadaşımızı yönetici olarak atacağız. Yine teşkilat görev ve koordinatörleri yönetimden olur; bu sefer arkadaşlarımızı sistem içine atarak ilçelerde koordinatör olarak değerlendireceğiz. Bu tür çalışmalarda katkı koymak isteyen herkesin katkısını alacağız. Gençlerden ve kadın kollarından gelen arkadaşlarımız var. 13 genç arkadaşımız var. 30 yaş altı 6 arkadaşımız, 30-35 yaş arası 7 arkadaşımız var. 13 tane kadın kontenjanından yönetimimizde var. En genç yönetim kurulu üyemiz Nur Çimen. 1996 doğumlu. Uluslar arası son sınıf öğrencisi. En ağabey İbrahim Derici. Listelerde İzmirlilik ön planda. Kentin demografik yapısını yansıtan bir liste” dedi.



Aidat sistemi


Yeni dönemde üyelere yönelik aidat sistemini tekrar hayata geçireceklerini de sözlerine ekleyen Sürekli, şu açıklamayı yaptı:


"Aidat sistemini gözden geçirmek istedik. Geçmiş dönemde de Cumhurbaşkanımızın da takdiri ile her üyeden 1 lira gibi bir aidat alınıyordu. Bu uygulamayı tekrar hayata geçireceğiz; hem çalışmalarımıza katkı koyacak hem de üyelik sistemini tekrar gözden geçireceğiz. Sandık hatipleri şeklinde arkadaşlarımızı değerlendirmeye çalışacağız. Çalıştaylar da yapacağız. Önümüzde seçimsiz geçireceğimiz 4 yıl var; bu yılları yeniden şahlanma dönemi olarak gözden geçireceğiz. İzmir’de önde gelen siyasetçileri ile İzmir politikaları ve sorunları üzerine çalışmalar yapacak; kolektif ve ortak aklı hayata geçireceğiz. Beklentileri olup da listede olmayan arkadaşlarımızla istişare edip 2 yıl sonra yapılacak kongrede onları değerlendirmeye çalışacağız.”



İşte yeni yönetim listesi


Ahmet Şimşek (eski il yöneticisi), Ali Aslan (Bayraklı Belediye Başkan adayı), Ali Mete Karagöz (geçmiş dönem ana kademe yöneticisi), Aykut Dikencik (eski il yöneticisi), Bilal Kırkpınar (eski il gençlik kolları başkanı), Bora Ersan, Burçin Oğuz (eski yönetici), Bülent Bademci, Cenk Özen (Romanları temsilen), Deniz Doğan (eski il yöneticisi), Dilaver Kişili (eski il yöneticisi), Elif Özüm (kadın kollarında görev aldı), Emrullah Duran (eski meclis üyesi), Emrun Sulayıcı (eski il yöneticisi), Erkan Özkan (Eski Konak İlçe yöneticisi), Fatih Dinçer, Fatih Yavuzer (milletvekili aday adayı), Fatma Berber (siyasete ilk kez girdi), Fehime Özçelik, Furkan Katmerci (İsmail Katmerci’nin oğlu), Gözde Keskin (Kadın Kolları eski Başkanı), Bilal Sayın, Ayşe Cankurtaran (eski muhtar), Gülşen Gezici, Hayrettin Uçak (eski il yöneticisi), Hikmet Kaya, İbrahim Derici, İbrahim Ölmez, Koray Battal (gençlik kollarından), Kudret Karaçelik, Levent Başaran (iş insanı), Mehmet Kocaoğa, Mustafa Kandil (eski il yöneticisi), Mustafa Gedikoğlu, Münir Ensari, Nail Kocabaş, Neslihan Akay, Nil Güneri (Karşıyaka İş kadınları), Nülifer Karadağ (eski İl yöneticisi), Nur Çimen, Sefa Şahin, Selim Kalemci (eski MHP’li), Semiha Paçacı, Rafet Uslu, Tuğrul Emre Kaya (Eski Konak ilçe yöneticisi), Uğur Türkan (eski ilçe başkanı), Yusuf Gültekin, Zeynep Şen (eski Buca Kadın Kolları Başkanı).

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Amasya Amasya Valisi, mesleki eğitim çalıştayına ilgi göstermeyen özel sektörü uyardı: "Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar" Özel sektörün nitelikli ara elemana ihtiyaç duyduğu Amasya’da sürdürülebilir eğitim, üretim ile istihdam döngüsüne katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi Çalıştayı, davet edilen sektör temsilcilerinden beklenen ilgiyi görmedi. Özel sektör temsilcilerine seslenen Amasya Valisi Önder Bakan, "Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar. Emin olun" sözleriyle uyarıda bulundu. Kimlerin katıldığını sorduğu çalıştaya gelen az sayıdaki özel sektör temsilcilerini yeterli bulmayan Amasya Valisi Bakan, "Buradaki meslek okullarında hangi bölümlerin devam edeceği, hangi bölümlerin iptal edileceğine aslında bir görüş oluşturulacak. Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar. Emin olun" dedi. Emekli nüfusun çalışan sayısını geçmesi öngörülen iller arasında olup 86 bin çalışana karşılık 84 bin emeklinin bulunduğu Amasya’da sürdürülebilir eğitim, üretim ile istihdam döngüsüne katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi Çalıştayı’na sanayi, tarım, hayvancılık ve turizm gibi farklı sektörlerden katılımın yeterli olmadığını belirten Vali Bakan, "Buradaki meslek okullarında hangi bölümlerin devam edeceği, hangi bölümlerin iptal edileceğine aslında bir görüş oluşturulacak. Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar. Emin olun" diye konuştu. Çalıştayın herkesin bir mesleği olmalı anlayışıyla gerçekleştiğini vurgulayıp sektör iş birlikleriyle mesleki eğitime erişimi ve kaliteyi artırarak öğrencilerin hayata ve istihdama hazırlanmalarına katkı sunmayı amaçladığına işaret eden Bakan, "Buradaki meslek okullarından gereksiz bazı bölümleri tutup hem öğrencilerimizi atıl ve işe yaramaz pozisyonda yetiştirmemiş olacağız hem de oradaki öğretmenlerimizi de atıl olarak hayatından bezgin bir halde sevemediği bir alanda iş yapar pozisyona getirmemiş olacağız. Hepsini doğru bir yerde meç etmemiz gerekecek" şeklinde konuştu. Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi ise şehirde ara eleman bulma konusunda sektörlerin ciddi sorunlar yaşadığını ifade ederek, "Bu çalıştayla birlikte ara eleman eksikliğiyle ilgili sorunları çözmeyi umut ediyoruz" ifadelerini kullandı. Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği çalıştaya, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yalçın, Amasya Esnaf Odaları Birliği Başkanı İsa Köse, SGK İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel ve daire amirleri de katıldı.
Samsun Karadeniz Bölgesi İstişare Toplantısı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Karadeniz Bölgesi’ndeki oda ve borsaların katılımıyla "Karadeniz Bölgesi İstişare Toplantısı" gerçekleştirildi. Toplantıda bölgesel ekonomik gelişmeler, tarımsal sorunlar ve sektör talepleri ele alındı. TOBB merkezinde düzenlenen toplantıya Karadeniz Bölgesi’nde faaliyet gösteren oda ve borsaların yönetim kurulu başkanları katıldı. Ekonomide yaşanan gelişmelerin ve ticaret ilişkilerinin Türkiye ekonomisine etkilerinin değerlendirildiği toplantıda, iş dünyasının beklentileri ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Toplantının gündeminde özellikle Karadeniz Bölgesi’nin temel tarım ürünlerinden olan fındıkta yaşanan zirai don nedeniyle oluşan rekolte kaybı, kahverengi kokarca zararlısıyla mücadele yöntemleri ve bölge ekonomisine etkileri yer aldı. Katılımcıların talepleri dinlenerek not alındı. Toplantıda kamu bankalarının üreticilere yönelik destek paketleri sağlayacağı bilgisi de paylaşıldı. Toplantıya katılan Çarşamba Ticaret Borsası(ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, Çarşamba bölgesinde tarım ürünlerinde ve özellikle fındık ihracatında yaşanan kayıpların boyutunu ifade ederek bölge çiftçisinin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Toplantıya TOBB Başkan Yardımcısı ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu da katıldı.