MAGAZİN - 30 Temmuz 2024 Salı 15:22

Şeyma Subaşı’ya Bakanlık’tan ‘Gizli reklam’ cezası: 550 bin lira ödeyecek

A
A
A
Şeyma Subaşı’ya Bakanlık’tan ‘Gizli reklam’ cezası: 550 bin lira ödeyecek

Ticaret Bakanlığı, Acun Ilıcalı’nın eski eşi Şeyma Subaşı’nın sosyal medya hesabından gizli reklam yaparak hem kanunu çiğnediği hem de reklamlardan elde ettiği gelirin vergisini ödemediğini tespit etti. 550 bin 59 lira para cezası ödeyeceği öğrenilen Subaşı’nın gizli reklamı tepki topladı.

Acun Ilıcalı’dan boşandıktan sonra sosyal medyada gündemden düşmeyen Şeyma Subaşı’ya fenomenlere yönelik denetimler sonrası ceza kesildi. Sosyal medya fenomenlerine yönelik denetimler sürdüren Ticaret Bakanlığı, bu hesaplar üzerinden haksız kazanç sağlanmasının önüne geçilmesi için çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede Acun Ilıcalı’nın eski eşi Şeyma Subaşı’nın da gizli reklam yaparak vergi ödemediğinin belirlendiği öğrenildi.

Ticaret Bakanlığı, Subaşı’nın farklı tarihlerde, 5 farklı markanın reklamını yaptığını ve bunu gizlediğini tespit etti. Bu şekilde hem kanunu çiğneyen hem de reklamlardan elde ettiği gelirin vergisini ödemeyen Subaşı’ya Ticaret Bakanlığı’nın 550 bin 59 lira para cezası kestiği öğrenildi.

Ürünlerin reklamını yapıp ancak ’reklam’ olduğunu belirtmeyen Subaşı, zaman zaman tepki çeken haberlerle gündeme geliyor. Sosyal medya hesabından sıkça kıyafet, mücevher gibi birçok ürün paylaşan Şubaşı’nın gizli reklamı ise tepki topladı.

 

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ayçiçeği yağı ithalatında yöntem belli oldu Ticaret Bakanlığı, 2025 yılı yağlık ayçiçeği tohumu ve ham ayçiçeği yağı ithalatında uygulanacak tarife kontenjanının başvuru ile kullanım usul ve esaslarını belirledi. Ticaret Bakanlığı, hasat dönemi başlamadan önce yağlık ayçiçeği tohumunun hasat dönemi ve çiftçi gelirinin korunması gereğini dikkate alarak hem üreticiyi hem tüketiciyi koruyacak şekilde 2025 yılı hasat dönemi öncesinde kullanılmak ve yerli ayçiçeği tohumu alımı yapan firmalara tahsis edilmek üzere 1 milyon ton yağlık ayçiçeği tohumu ithalatında yüzde 8 veya bunun karşılığı 400 bin ton ham ayçiçeği yağı ithalatında yüze 20 gümrük vergili tarife kontenjanı açmıştı. Karar, Tarım ve Orman Bakanlığı ile birlikte koordine edilerek alınmıştı. 8788 sayılı “Yağlık Ayçiçeği Tohumu ve Ham Ayçiçeği Yağı İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Karar” uyarınca anılan tarife kontenjanının dağıtım yöntemi ile başvuru ve kullanım usul ve esaslarını belirleyen Ticaret Bakanlığı Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Söz konusu Tebliğ çerçevesinde tarife kontenjanı, yerli üretimin teşvikini teminen 1 Temmuz-30 Kasım 2024 tarihleri arasında yerli ayçiçeği tohumu alımı yapanlar öncelikli olmak üzere ülkede faaliyet gösteren ham ve/veya rafine ayçiçeği yağı üreticisi sanayici firmalara tahsis edilecek.
Muğla MSKÜ araştırma görevlisine doktora tez ödülü MSKÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Araştırma Görevlisi Dr. Ali Aluç’un doktora tezi Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı tarafından 2023 Doktora Tez Ödülü’ne layık görüldü. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Araştırma Görevlisi Dr. Ali Aluç’un “Magmatic-Hydrothermal Evolution And Geological Framework of The Kirazlı Epithermal Au And Porphyry Cu Deposits, Biga Peninsula, Turkey” başlıklı doktora tezi Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı tarafından 2023 Doktora Tez Ödülü’ne layık görüldü. Araştırma Görevlisi Dr. Ali Aluç’un tezi, Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı’nın madenciliğin geliştirilmesine yönelik bilimsel araştırma, tez ve yayın yapanlara ilişkin “Ödül Yönetmeliği” kuralları çerçevesinde tez çalışmaları arasından uzmanlarca başarılı bulunarak önemli bir başarı elde etmiş oldu. Mutluluğunu dile getiren Araştırma Görevlisi Dr. Ali Aluç, “Yurt Madenciliği Geliştirme Vakfı gibi büyük bir organizasyonun her yıl düzenlediği madencilik ödülleri kapsamında 2023 yılı en iyi doktora tezi ödülünü aldığım için çok mutluyum. Danışmanlarım Prof. Dr. İlkay Kuşcu (Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi) ve Prof. Dr. Robert Moritz’e (Cenevre Üniversitesi) tez çalışmalarıma katkılarından dolayı bir kez daha teşekkür ederim. Ayrıca Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı’na da Türkiye Madenciliğinin gelişmesi doğrultusunda sektöre ve eğitime birçok perspektiften verdikleri destek ve katkılarından dolayı çok teşekkür ederim” dedi.
Sinop Sinop’ta 112’ye yapılan çağrıların yüzde 71,99’u vakaya dönüşmeyen ihbarlar Sinop’ta 2024 yılında 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen 195 bin 102 çağrının yüzde 71,99’unun vakaya dönüşmeyen ihbarlardan oluştuğu, asılsız ihbarda bulunan 14 şahıs hakkında idari para cezası uygulandığı açıklandı. Sinop’ta “Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıda, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmesi için yapılması gerekenler gündeme getirildi. Kurumun çalışma sistemi, görevleri, iş ve işleyişi, acil çağrı hizmetlerinin daha etkin sunulması için yapılabilecekler ile birlikte acil çağrı hizmetleri veren kurumlar arasında koordinasyon ve iş birliğinin sağlanması ve olası doğal afet durumunda yapılacak müdahaleler ile ilgili fikir ve öneriler masaya yatırıldı. 14 şahıs hakkında idari para cezası Toplantıda konuşan Sinop Valisi Mustafa Özarslan, acil çağrı merkezlerinin, toplumun güvenliği ve sağlığı açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. Özarslan, “2024 Yılında 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen 195 bin 102 çağrının yüzde 71,99’u, vakaya dönüşmeyen ihbarlardan oluşmaktadır. 54 bin 645 çağrıya ise ivedilikle cevap verilerek ilgili kurumların ekipleri sevk edilmiştir. 112 Acil Çağrı Merkezi’ni gereksiz yere meşgul etmek ve asılsız ihbarda bulunmak fiillerinden dolayı 2023 yılında 11 şahıs hakkında, 2024 yılında ise 14 şahıs hakkında idari para cezası uygulanmıştır” dedi. 112 Acil Çağrı Merkezi’nin tanıtımı, bilgilendirilmesi, olay anında vatandaşların nasıl iletişim kuracağı ve asılsız ihbarların önüne geçilmesinde kurumsal iş birliğinin önemine dikkat çeken Vali Özarslan, bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.