GÜNDEM - 04 Temmuz 2024 Perşembe 18:43

Kurtuluş Savaşı’nın kadın kahramanı ’Kara Fatma’ mezarı başında anıldı

A
A
A
Kurtuluş Savaşı’nın kadın kahramanı ’Kara Fatma’ mezarı başında anıldı

Milli mücadelenin kadın kahramanlarından ‘Kara Fatma’ lakaplı Üsteğmen Fatma Seher Erden, ölümünün 69’uncu yılında mezarı başında anıldı.


Cesaretiyle Milli Mücadele’nin sembol isimleri arasında yer alan "Kara Fatma" olarak bilinen Üsteğmen Fatma Seher Erden, vefatının 69’uncu yıl dönümünde Kulaksız’daki anıt mezarı başında anıldı. Düzenlenen anma töreni, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için duayla başladı. Daha sonra Üsteğmen Fatma Seher Erden adına gerçekleştirilen hitabın ardından tören, Genç Kızılay gönüllülerinin ‘Kara Fatma’nın kabrine onarım ve bakım yapmasının ardından sona erdi.



Kurtuluş Savaşı’nın kadın kahramanı ’Kara Fatma’ mezarı başında anıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan hicri yıl mesajı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Milletimizin ve tüm İslam aleminin hicri yeni yılını tebrik ediyor, hicri 1446 senesinin ülkemiz, milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için barış, huzur ve bereket dolu bir yıl olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hicri yeni yıl dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, hicri yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajında, 7 Temmuz pazar günü Hazreti Peygamber’in Mekke’den Medine’ye hicretini esas alan hicri takvimin 1446. yıl dönümü olduğunu belirtti. Yeni hicri yılın tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyen Erbaş, hicretin dünyevi zorluk ve sıkıntılardan bir kaçış değil bilakis zulmün ve zalimin karşısında dirayetle duran Hazreti Muhammed’in öncülüğünde ve rehberliğinde adaleti, merhameti ve hakkaniyeti ayakta tutma mücadelesi olduğunu ifade etti. ’Hicret, güçlü inanç, sağlam irade ve sarsılmaz imanla yaşama azmidir’ Hicretin, İslam’ın değerlerini ve güzel ahlak ilkelerini kuşanarak güçlü bir inanç, sağlam bir irade ve sarsılmaz bir imanla yaşama azmi olduğunu belirten Erbaş, şunları kaydetti: "Allah Resulü ve beraberindekiler, hak, hakikat, adalet, iyilik ve insan onuru gibi yüce değerleri yeryüzüne hakim kılmak için hicret etmiştir. Onların hicretinin özünde yeni bir insan, toplum ve medeniyet inşa etme ideali vardır. Hicret, aynı zamanda fert ve toplum boyutunda kardeşlik, dayanışma, paylaşma, fedakarlık, isar, vefa, samimiyet, sadakat gibi erdemlerin tebarüz etmesine zemin olması bakımından da müstesna bir hadisedir. Şüphesiz hicreti bu minvalde doğru okumak ve anlamak yeryüzünü kuşatan her türlü olumsuzluk, kötülük, bela ve musibetlerle mücadele noktasında bizlere azim ve kararlılık aşılayacak, daha güzel bir gelecek inşa etme hususunda büyük ufuklar açacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin ve tüm İslam aleminin hicri yeni yılını tebrik ediyor, hicri 1446 senesinin ülkemiz, milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için barış, huzur ve bereket dolu bir yıl olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum."
İstanbul Beykoz’da başıboş köpeklere müdahale etmeyen Beykoz Belediyesi’ne mahalleliden tepki Beykoz’da başıboş sokak köpekleri mahalleliyi canından bezdirdi. Sokak köpeklerinin tehlike saçtığını belirten mahalle sakinleri, Beykoz Belediyesi’nin ilgilenmediğini belirterek bu durumun bir an önce çözülmesini istedi. Beykoz Kanlıca Mahallesi Yahya Kemal Beyatlı Sokak’ta yaşayan vatandaşlar, çok sayıda başıboş sokak köpeğinin vatandaşlara saldırdığını ve evlerine giderken bile korktuklarını belirtti. Vatandaşlar duruma tepki göstererek yetkililerden yardım istedi. Mahalle sakinlerinden olan Yönetmen Selçuk Yıldız, Beykoz Belediyesi’ne defalarca bu durumu bildirdiğini ama herhangi bir geri dönüş yapmadıklarını belirtti. "Dışarıya bile çıkmaya korkuyoruz, köpekler 2 tane kedimi öldürdü" Selçuk Yıldız, "Nereden geldiği belli olmayan köpekler var. Çok saldırganlar. Eşime ve bana saldırdı. Buradan geçmeye korkuyoruz. Kuryeler bile geldiğinde tedirgin oluyor. Dün akşam da iki tane kedimi öldürdüler. Buna bir çare bulunması lazım. Ben bir hayvan severim. Sözlerim yanlış anlaşılmasın. Ben Veteriner İşleri Müdürlüğünü aradım. Biz ilgileneceğiz dediler. İki hafta geçti ama sorun çözülmedi. Başkanı da aradım ama açmadı. Mesaj gönderdim ona da cevap vermedi" diye konuştu. "Burası köpek cesedi dolu" Mahalle sakinlerinden Harika Akarsu ise, "Ben bir hayvan sever olarak konuşuyorum. Bir iki tane saldıran köpek var. Diğerlerinin de kısırlaştırılmaya ihtiyacı var. Her yıl iki defa doğum yapıyor bu hayvanlar. Bu hayvanlarda gençlik hastalığı var. Doğan bütün yavrular ölüyor. Burası köpek cesedi doluyor. Belki 50 defa müracaat ettim. Birtakım çalışmalar yapılmaya çalışılıyor ama ne kadar gerçekleştirilecek bilmiyoruz" diye konuştu.