EKONOMİ - 02 Eylül 2024 Pazartesi 12:36

İTO Başkanı Avdagiç’ten ’büyüme’ değerlendirmesi

A
A
A
İTO Başkanı Avdagiç’ten ’büyüme’ değerlendirmesi

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Dezenflasyon programını destekliyoruz. Bunun bir sonucu olarak ‘kontrollü soğuma’ sürecinde üretim ve istihdam hedeflerinin de aynı hassasiyetle gözetilmesi gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.



İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2,5 büyümesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



Avdagiç, ikinci çeyrekte net ihracatın büyümeye 1,3 puanla pozitif katkı vermesini olumlu bulduklarını belirterek, “İhracata dayalı büyüme trendinin sağlıklı şekilde devam etmesi için en ivedi beklentimiz, kur ve enflasyon arasında zayıflayan korelasyonun sağlanması. Ayrıca önümüzdeki süreçte, KOBİ’lerin TL kredilere erişim kısıtlarının gevşetilmesi, yeni yatırımlara hız kazandıracak selektif kredi politikaları reel sektörün öncelikli ihtiyacıdır” uyarılarında bulundu.



“Yeni OVP’de özellikle KOBİ’lerin yeni yatırımları ve ihracatımız için tedbirler alınmasını bekliyoruz”


Avdagiç, dezenflasyon programını desteklediklerini kaydederek, “Bunun bir sonucu olarak ‘kontrollü soğuma’ sürecinde üretim ve istihdam hedeflerinin de aynı hassasiyetle gözetilmesi gerektiğine inanıyoruz. Yatırımlar kalemindeki ivme kaybı ve özellikle makina ve teçhizat yatırımları dikkatle takip edilmeli. Türkiye hiçbir şartta büyüme dinamiklerinden feragat etmemeli” yorumunu yaptı.



Avdagiç, şöyle devam etti: “İkinci çeyrekte enflasyonla mücadele programıyla uyumlu olarak iç tüketimde belirgin bir soğuma gerçekleşti. Net ihracatın büyümeye pozitif katkı vermesi değerli. İşgücü ödemelerinin gayrisafi katma değer içindeki payının artması da gelir dağılımındaki iyileşme adına önemli bir veri. Sayın Hazine ve Maliye Bakanı’nın da işaret ettiği yeni OVP’de özellikle KOBİ’lerin yeni yatırımları ve ihracatımız için tedbirler alınmasını bekliyoruz."



İTO Başkanı Avdagiç’ten ’büyüme’ değerlendirmesi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Yılmaz, Pazarcıklılar Derneği’nin temel atma törenine katıldı Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Pazarcıklılar Derneği tarafından 15 Temmuz Mahallesi’nde düzenlenen temel atma törenine katıldı. Başkan Yılmaz, temel atma töreninde birlik ve beraberlik mesajları verirken, Pazarcık’ın güçlü yapısının hem ilçe halkı hem de Gaziantep genelindeki insanlar için örnek teşkil ettiğini vurguladı. Başkan Yılmaz, Pazarcık’ı yakından tanıma fırsatını seçim dönemi boyunca elde ettiğini ve ilçeyi Cumhuriyet’e benzettiğini ifade etti. Umut Yılmaz, Pazarcık’ın kendisi için çok özel bir yeri olduğunu anlattı. “Allah, birlik ve beraberliğinizi bozmasın” Pazarcıklılara olan hayranlığını dile getiren Yılmaz, “Ben, Pazarcık’ı seçim zamanında yakından tanıdım. Kızkapanlar’a gittim, kendi evim gibi gördüm. Gerçekten Pazarcık, büyük bir Cumhuriyet. Ben Pazarcık’ı ‘Cumhuriyet’ olarak tanımlarım. Bir Nizip’in köylüsü olarak da en çok kıskandığım Pazarcıklılardır. Allah, birlik ve beraberliğinizi bozmasın” şeklinde konuştu. “Pazarcıklılar Derneği’nden bir isimlendirme talebi” Başkan Yılmaz, konuşmasının devamında Pazarcıklılar Derneği’nin yapımına katkı sunacaklarını söyledi. Şehitkamil Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getiren Yılmaz, dernek binasında Şehitkamil adının yaşatılmasını istedi. Başkan Yılmaz, “Biz, Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak zaten katkılarımızı sunacağız. Bundan yana sıkıntı yok ama ben buradan bana uygun gördüğünüz ya bir salon ya bir kat ya da bir oda Şehitkamil olarak isimlendirilmek şartıyla sizden bu konuda bir şey istiyorum. Bizden sonraki nesillere de hep hatırlatalım. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Ankara Bakan Göktaş: “729 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızı kamuya atayacağımızı duyurmak istiyoruz” Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ziyaret gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bugüne kadar 50 bine yakın şehit yakını ve gazi yakınını kamuda atadık. 18 Eylül’de 729 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızı kamuya atayacağımızı duyurmak istiyoruz” dedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gazilerle bir araya geldi. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, şehitlere rahmet dilerken, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına şükranlarda bulundu. Bakan Göktaş, şu ifadelere yer verdi: “Onlara minnet duyduğumuzu, vatanımızın onlara ne kadar şükran duysa az olduğunu millet olarak ne kadar teşekkür etsek az olduğunu ifade ettik. Onların her daim yanındayız bakanlık olarak. Şehit ve gazi yakınları bakanlığımızda, genel müdürlük kapsamında temsil ediliyor. Diğer yandan şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımıza tanıdığımız bazı haklar var. Bu hakların genişletilmesine yönelik bazı çalışmalarımıza da devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızı da inşallah önümüzdeki süreçte tamamlayacağız, kamuoyuyla paylaşacağız.” “729 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızı kamuya atayacağımızı duyurmak istiyoruz” Şehit yakını, gazi ve gazi yakınları için kamuda atama gerçekleştireceklerini ifade eden Bakan Göktaş, “Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımıza yönelik sunduğumuz bir hak da biliyorsunuz kamuda atama. Bugüne kadar 50 bine yakın şehit yakını ve gazi yakınını kamuda atadık. 18 Eylül’de 729 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızı kamuya atayacağımızı duyurmak istiyoruz. İnşallah bu atama hayırlara vesile olur. Bütün şehitlerimize, gazilerimize, şehit yakınlarımıza, gazilerimize inşallah hayırlara vesile olacağına inanıyorum. Ben bir kez daha vatanı için canını feda eden, istikbalimiz için mücadele veren bütün gazilerimize, şehitlerimize öncelikle Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize tekrardan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Onlara minnet borçluyuz gerçekten” dedi.