SPOR - 15 Eylül 2024 Pazar 16:29

FIBA Kıtalararası Kupa 2024’ün şampiyonu Unicaja

A
A
A
FIBA Kıtalararası Kupa 2024’ün şampiyonu Unicaja

FIBA Kıtalararası Kupa 2024 finalinde Unicaja, NBA G League United’ı 75-60 mağlup etti.


Singapur’da gerçekleşen FIBA Kıtalararası Kupa 2024’ün şampiyonu Basketbol Şampiyonlar Ligi şampiyonu Unicaja oldu. Unicaja finalde NBA Gelişim Ligi’nden NBA G League United’ı 75-60’lı skorla yendi.


5-6 sıralama maçında Basketbol Afrika Ligi şampiyonu Petro de Luanda, Basketbol Şampiyonlar Ligi Amerika şampiyonu Quimsa’yı 70-64 mağlup etti. Üçüncülük maçında ise Avustralasya Ulusal Basketbol Ligi şampiyonu Tasmania JackJumpers, Basketbol Şampiyonlar Ligi Asya şampiyonu Al Riyadi’yi 80-75 yendi.


FIBA Kıtalararası Kupa 2024’te son sıralama şu şekilde oluştu:



1 - Unicaja


2 - NBA G League United


3 - Tasmania JackJumpers


4 - Al Riyadi


5 - Petro de Luanda


6 - Quimsa



FIBA Kıtalararası Kupa 2024’ün şampiyonu Unicaja

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, UEFA TEP Toplantısı’na katıldı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen UEFA Üst Düzey Yöneticiler Programı’na (TEP-Top Executive Programme) katıldı. UEFA’nın üye ülke federasyonlarının üst yönetimleri ile yaptığı UEFA Üst Düzey Yöneticiler Programı (TEP-Top Executive Programme), Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlendi. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin’in başkanlığında gerçekleşen toplantıya Türkiye Futbol Federasyonu adına Başkan İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, Milli Takımlar, FIFA ve UEFA İlişkilerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ceyhun Kazancı, Genel Sekreter Abdullah Ayaz ile Dış İlişkiler ve Milli Takımlar İdari Direktörü Buğra Cem İmamoğulları katıldı. UEFA Genel Sekreteri Theodore Theodoridis, UEFA Genel Sekreter Yardımcısı Giorgio Marchetti ve UEFA Üye Federasyonlar Direktörü Zoran Lakovic’in de hazır bulunduğu toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu ile birlikte UEFA üyesi 55 federasyonun başkanları, genel sekreterleri ve üst düzey yöneticileri yer aldı. UEFA kulüp müsabakalarının yeni formatı ve hakemlik konularına dair bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) yönetimsel ve finansal açılardan mercek altına alındı. Toplantıda ayrıca Avrupa ve dünya futbolunun gelişimi, geleceği ve yaşanan son gelişmeler değerlendirilip görüş alışverişinde bulunuldu.
Amasya Taşovalılardan trafikte ’Saygı’ kampanyası Amasya’nın Taşova ilçesinde trafikte kurallarına dikkat edilmesi amacıyla düzenlenen kampanyada araçların üzerine ’Saygı’ yazan etiketler yapıştırıldı. Kampanyaya öncülük eden Diş Hekimi Ercan Topçu, ilçe genelindeki sürücülerin trafik kurallarına uyumu ve birbirine saygılı olması amacıyla 100 araç için üzerinde “Saygı” yazan etiketler bastırıp dağıttırdı. Bir çok sürücüde etiketleri araçlarına yapıştırarak saygıya dikkat çeken kampanyaya destek verdi. Sürücüler arasında trafikte saygıyı teşvik etmek amacıyla bu kampanyayı başlattığını belirten Ercan Topçu, “Trafik kuralları taşıt trafiğini düzenlemek adına, insanların can ve mal güvenliğini korumak için koyulan kuraldır. Fakat Türkiye’de şu an bir trafik terörü yaşanıyor. Maalesef her sene Türkiye’de orta büyüklükte bir ilçe kadar, yaklaşık 10 bin kişi ölüyor. Yaklaşık 200 bin kişi de yaralanıyor. Artık yola çıkmanın zamanı geldi diye düşünüyorum ben. Trafikte bir proje başlattık. Trafikte saygı projesi" dedi. Projenin ilçe genelinde destek bulduğuna değinen Topçu, "Yaklaşık 3 yıldır kendi aracımla İstanbul sokaklarında dolaşıyorum. Fakat bu projenin küçük bir yerden başlanılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. Arabalarına yapıştıracaklar ve insanlarımız ölmesin, yaralanmasın diye kurallara uymayı taahhüt ediyorum. Toplum olarak bir birimize karşı duyarlı ve saygılı olalım şeklinde düşünüyorum” diye konuştu. İlhami Çetin ve Mehmet Torun da her sürücünün trafik kurallarına uyması gerektiğine işaret ederek projeye destek verdiklerini belirttiler.