ASAYİŞ - 08 Ekim 2024 Salı 12:18

İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda 395 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

A
A
A
İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda 395 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

İstanbul’da polis ekiplerince 6 ilçede son 7 gün içinde düzenlenen operasyonlarda, çeşitli türde 395 kilogram uyuşturucu madde ve 2 milyon 202 bin uyuşturucu hap ele geçirildi, 128 şüpheli yakalandı. Uyuşturucuların bir kısmının bazanın altından ve valizden çıktığı öğrenildi.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zehir tacirlerine yönelik geniş çaplı çalışma gerçekleştirdi. Yürütülen soruşturma çerçevesinde, “Uyuşturucu Madde Ticareti” suçunun önlenmesi ve şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik 1 ile 7 Ekim tarihleri arasında Esenyurt, Çatalca, Küçükçekmece, Bahçelievler, Bakırköy ve Güngören ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.



Operasyonda 128 kişi yakalandı, 79’u tutuklandı


Son bir haftada zehir tacirlerine karşı gerçekleştirilen operasyonlarda 128 şüpheli yakalandı. Polisiye soruşturmada, 130 kilogram kokain, 265 kilo 120 gram metamfetamin, 2 milyon 202 bin uyuşturucu hap ile uyuşturucu hap imalatında kullanılan 219 kilo 700 gram ham madde ele geçirildi.



Makineler baskın sırasında üretim yapıyordu


Operasyonlarda, uyuşturucu üretiminde kullanılan 5 makineye de el konulduğu belirtildi. Baskın sırasında hap üretimi yapan makinelerin çalışmaya devam etmesi dikkat çekerken, yatak bazasında ve valizde ele geçirilen uyuşturucular gözden kaçmadı.



128 şüphelinin 79’u tutuklandı


Yakalanan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Polisteki tahkikat işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen zanlıların 79‘u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Geri kalan 49 şüphelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıkları öğrenildi. Öte yandan operasyon çerçevesinde ele geçirilen uyuşturucu maddeler İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Fatih’teki Vatan Yerleşkesinde sergilendi.



İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda 395 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’da üniversite öğrencilerine ‘Bağımlılıkla Mücadele” semineri verildi Aydın’da öğrenci sayısı her geçen gün düşen ve Adnan Menderes Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilere ‘Bağımlılıkla Mücadele” semineri verildi. Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 11 Ekim gününe kadar hafta boyunca günde 2 oturum şeklinde devam edeceği belirtildi. “Bağımlıkla Mücadele” seminerinin ilk etabı, Eğitim Fakültesi, Fen Fakültesi ve Hemşirelik Fakültesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplumda bağımlılık sorunlarına karşı farkındalık oluşturmak ve mücadeleyi güçlendirmek amacıyla düzenlenen eğitimde, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Büro Amirliği’nde görevli Narko Rehberler Nilay Evren ve Rıdvan Eroğlu “Gençlik Modülü” hakkında bilgi verdi. Eğitimde, Narko Rehberler tarafından, “Narkotik Suçlarla Mücadelenin Önemi”, “Madde Bağımlılığı, Kullanımı ve Etkileri”, “Narkotik Maddeler Nelerdir”, “Uyuşturucu Satılan Yerler ile Kullanılan Mekanlar”, “Uyuşturucu Suçlarında Yasal Durum” ve “Madde Kullanımı ve Bağımlılığı ile Mücadele Merkezleri” hakkında bilgiler aktarıldı. Katılımcıların, bağımlılığın nedenleri, belirtileri ve tedavi süreçleri hakkında bilgilendirildiği eğitimler sırasında bağımlılığın birey ve aile üzerindeki yıkıcı etkilerine vurgu yapılırken, erken müdahale ve destek mekanizmalarının önemi de anlatıldı.
Aydın Kuşadası Belediyesi çevrecilerin yüzünü güldürdü Kuşadası’nda, Kocagöl’ün bitişiğinde bulunan 23 dönümlük alanı yapılaşmaya açan imar planı değişikliğinin, Kuşadası Belediyesi’nin yaptığı itirazla Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından iptal edilmesi, çevrecilerin yüzünü güldürdü. Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, “Burası farklı türlerde birçok canlıya ev sahipliği yapıyor. Karar, ekolojik dengenin korunmasına sağlayacağı katkı nedeniyle bizleri çok sevindirdi” dedi. Kuşadası’nın Güzelçamlı Mahallesi’nde bulunan Kocagöl’ün hemen yanındaki 23 bin 240 metrekarelik alanın imar planında, 2021 yılının Şubat ayında değişiklik yapıldı. İmar planı park ve yeşil alandan turizm, ticaret ve konut alanına dönüştürülen dört parselden oluşan arazide bu yolla yapılaşmanın önü açıldı. İmar değişikliği kararının ardından kentin ekolojik değerlerini korumak amacıyla harekete geçen Kuşadası Belediyesi, plan değişikliği askı süresince yaptığı itirazların reddedilmesi üzerine konuyu yargıya taşıdı. Kuşadası Belediyesi tarafından söz konusu plan değişikliğinin iptal edilmesi amacıyla açılan dava, Danıştay 6. Dairesi tarafından reddedildi. Bunun üzerine Kuşadası Belediyesi, konuyu bu kez temyize taşıdı. Dosyayı inceleyen Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Kuşadası Belediyesi’nin itirazını haklı buldu. Onaylanan imar planı değişikliği reddedildi. Böylece 3 yıllık hukuki mücadele sonunda Kocagöl olarak bilinen park alanının betonlaşmasının önüne geçilmiş oldu. "Tabiat parkı yapılsın" Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun vermiş olduğu karar, Kuşadası’ndaki çevreci dernek ve sivil toplum kuruluşlarını da sevindirdi. Kocagöl’ün Kuşadası’nın tek sulak alanı olduğunu belirten EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, "Burası kıyı kuşlarının göç rotası üzerinde bulunuyor. Ayrıca farklı türlerdeki bir çok canlıya da ev sahipliği yapıyor. Karar, ekolojik dengenin korunmasına sağlayacağı katkı nedeniyle bizleri çok sevindirdi. Çevreci dernekler ve STK’lar olarak Kocagöl ve bu arazinin tabiat parkı yapılmasını istiyoruz" dedi. "Bizlere umut ışığı oldu" Kuşadası Kent Konseyi Başkanı Mustafa Ünver ise, "Kocagöl’ün hemen yanında yer alan bu arazi için alınan karar, ülkemizde yaşanan benzer durumların düzeltilmesi için de bizlere umut ışığı oldu. Davanın takipçisi olan Kuşadası Belediyesi’ne de çok teşekkür ediyorum. Arazi Kuşadası Belediyesi’ne devredilip, halkın kullanımına kazandırılabilir. Burada çocuklarımıza çevre bilinci kazandırmak amacıyla bir mesire alanı yapılabilir" diye konuştu.