EĞİTİM - 09 Ekim 2024 Çarşamba 16:23

İhlas Koleji’nde STEM rüzgârı

A
A
A
İhlas Koleji’nde STEM rüzgârı

İhlas Koleji, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarında öğrencilerini geleceğe hazırlamak için büyük bir adım atıyor. Okul öncesi, 1 ve 5. sınıflarda başlayan proje kapsamında STEM proje ekibi, aldıkları eğitimle sınıflarında yenilikçi projeler uygulamaya başladı. Bu projeler, öğrencilerin problem çözme, analitik düşünme ve iş birliği becerilerini geliştirerek, onları 21’inci yüzyılın ihtiyaçlarına uygun bir şekilde hazırlıyor.


STEM eğitimine gönül veren öğretmenler, sınıflarında teknoloji ve bilimin gücünü öğrencilerine aktarmak için heyecanla çalışıyor. Dönem sonunda düzenlenecek STEM fuarı ile öğrencilerin hayal gücünü ve üretkenliklerini sergileyebileceği projeler görücüye çıkacak. Fuar, geleceğin bilim adamlarına ilham olacak önemli bir etkinlik olacak. Öğrenciler, fuarda sergilenecek projelerle aynı zamanda ulusal ve uluslararası yarışmalara katılma fırsatı yakalayacaklar.


İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hakkı Okur, okullarındaki STEM çalışmalarını yürüten öğretmenlerle Bahçelievler Kampüsü’nde bir araya geldi. Okur, yapılan çalışmalardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, öğretmenlere teşekkür belgesi takdim etti. Öğretmenlerin başarılı çalışmalarından dolayı mutlu olduğunu dile getiren Okur, öğrencileri geleceğe hazırlamak için yeni projelerin de müjdesini verdi. Bunun bir ekip işi olduğuna vurgu yapan Okur, “Okullarımızda STEM çalışmalarını farklı branşlardan öğretmenlerimiz koordineli olarak yapıyor. Bu, bir ekip işi. Öğrencilerimize en iyi eğitimi verebilmek adına çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Bugün de değerli öğretmenlerimize katkılarından dolayı teşekkür belgelerini takdim ettim” dedi.



STEM nedir?


STEM, İngilizce "Science, Technology, Engineering and Mathematics" (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) kelimelerinin baş harflerinden oluşur. STEM eğitimi, bu dört disiplini bir arada ele alarak öğrencilerin problem çözme, analitik düşünme, iş birliği ve üretkenlik becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir eğitim yaklaşımıdır. STEM eğitimi, öğrencilere bu disiplinler arasındaki bağlantıları ve gerçek dünya problemlerine nasıl çözümler üretebileceklerini öğretir. Bu yaklaşım, öğrencilere 21. yüzyılın iş dünyasında ve teknolojiye dayalı hayatlarında başarılı olabilmeleri için gerekli olan becerileri kazandırmayı amaçlıyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul 6.4 milyon öğrenci ülkesi dışında eğitim alıyor Yurt dışı eğitim tercihlerinde rotalar pandemiden bu yana değişse de yurt dışında eğitime olan ilgi azalmıyor. 36,5 milyar dolarlık büyüklüğe erişen yurt dışı eğitim sektöründen pay almak isteyen ülkeler çeşitli eğitim politikalarıyla gençleri cezbetmeye çalışıyor. Türk gençleri eğitimin ücretsiz olduğu Almanya ve İtalya gibi ülkelere yöneliyor. Yurt dışı eğitim tüm dünya gençlerinin en büyük hayallerinden bir tanesi. Sektörün hızlı büyümesi bu sebeple durmuyor. 2021 yılında uluslararası öğrenci sayısı 6,4 milyonu aştı ve pazar büyüklüğü 36,5 milyar dolara ulaştı. En çok öğrenciyi ülkesine çeken ülkelerin paylarına bakıldığında, yüzde 17’lik pay ile Amerika başı çekerken, İngiltere yüzde 11, Kanada yüzde 10, Fransa yüzde 6, Avustralya yüzde 6, Almanya yüzde 6 ve İspanya yüzde 2 ile sıralamaya girdi. Yurt dışında eğitime en çok öğrenci gönderen ülkeler listesinin ilk sırasında 1 milyonun üzerinde öğrenci ile Çin yer aldı. Çin’i sırasıyla 500 bin öğrenci ile Hindistan, 137 bin öğrenci ile Vietnam, 126 bin öğrenci ile Almanya, 109 bin öğrenci ile Özbekistan, 105 öğrenci ile Fransa, 102 bin öğrenci ile Amerika ve 99 bin öğrenci ile Suriye izledi. Resmi rakamlara göre, Türkiye’deki uluslararası öğrenci sayısı 300 bini geçmiş durumda. Bu da Unesco verilerine göre, Türkiye’yi uluslararası öğrenciler için 8. popüler ülke haline getiriyor. Türkiye’ye en çok öğrenci gönderen ülkeler sırasıyla; Suriye, Azerbaycan, İran, Türkmenistan, Irak, Somali, Mısır, Afganistan, Kazakistan, Yemen, Ürdün, Filistin, Sudan, Bulgaristan, Fas, Özbekistan, Endonezya, Almanya, Pakistan ve Nijerya. Türk öğrencilerin tercihleri de son yıllarda değişti. IEFT Yurt Dışı Eğitim Fuarları Genel Müdürü Deniz Akar, “Türk öğrencilerin tercihleri son 1-2 yılda oldukça değişti. Amerika ve Kanada gibi gençlerimizin vazgeçilmezi olan ülkelerin bu sene listelerin altında kaldığını görüyoruz. Bu ülkelerin yerine Avrupa’daki ülkelere ilgi arttı. Özellikle İngiltere, Almanya ve İtalya öğrencilerin radarındaki ülkeler haline geldi. Türkiye’den yurt dışı eğitime giden gençlerin sayısı 100 bini geçmiş durumda” dedi. İtalya ve Almanya uluslararası öğrencilere sundukları ücretsiz eğitim şansı ile büyük ilgi topladı. İtalya ve Almanya’daki devlet üniversitelerinde sadece yıllık harç parası ödeyerek eğitim almak mümkün. Bunun yanı sıra yine bu ülkelerdeki özel üniversitelerdeki ücretler ise Türkiye’deki çoğu vakıf üniversitesinin altında kalıyor. Almanya, uluslararası öğrencilere ücretsiz eğitim şansı sunarak 349 bin uluslararası öğrenciyi okullarında ağırlama şansına sahip oldu.