SPOR - 17 Eylül 2024 Salı 23:35

Furkan Soyalp: "Umarım bu gol, bundan sonraki kariyerimde daha cesur olmamı sağlar"

A
A
A
Furkan Soyalp: "Umarım bu gol, bundan sonraki kariyerimde daha cesur olmamı sağlar"

Gaziantep FK’nın başarılı futbolcusu Furkan Soyalp, Galatasaray’a karşı orta sahadan attığı golü önceden planladığını söyleyerek, "Muslera’nın çok öne çıktığını hissediyordum. Denemek istedim. Umarım bundan sonraki kariyerimde de daha cesur olmamı sağlar" dedi.


Trendyol Süper Lig 3. hafta erteleme maçında Gaziantep FK, deplasmanda Galatasaray’a 3-1 mağlup oldu. Müsabakada orta sahadan attığı şık golle takımının tek sayısını kaydeden Furkan Soyalp, mücadelenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.



"Geçen yılki maçta Muslera’nın çok öne çıktığını hissediyordum"


Attığı gol sonrası kendisini alkışlayan Galatasaray taraftarına teşekkür eden Soyalp, "Maçın gidişatından dolayı tabii ki duygularım daha farklı. Maçtan önce de planlamıştım, arkadaşlarımla da paylaştım. Geçen yılki maçta da Muslera’nın çok öne çıktığını hissediyordum. Denemek istedim. Bunu başaramayınca eleştiri çok büyük. Onu cesaret edip de denemek bana nasip oldu. Umarım bundan sonraki kariyerimde de daha cesur olmamı sağlar. Bu artık geçmişte kaldı. Galatasaray deplasmanı her zaman zor. Bugünkü oyun planında istediklerimizi yapamamamız, Sivas deplasmanından buraya gelip, 2 gün burada kalıp yorgun çıkmamız bizi negatif etkiledi" ifadelerini kullandı.



"Ben tüm hakemlerle arkadaşım"


Furkan Soyalp, maçın hakemi Cihan Aydın’ın performansını da değerlendirerek, "Ben tüm hakemlerle arkadaşım, çok yakınım. Cihan hoca da çok yakın arkadaşımdır. Ama mesela bizim pozisyonumuzu, ilk golü çok çabuk geçti. Eline çarptı gibi gördüm ama keşke bu soru işaretleri hiç olmasa. Biz elimizden geleni yaptık" şeklinde konuştu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Toplanmayan çöpler için Bilecik Belediyesi çalışanları sahaya indi Bilecik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı çalışanlar tarafından şehrin birçok mahallesinde çöpler toplanmaya başlandı. Eskişehir’in Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerine ait çöp toplama kamyonlarıyla başlatılan çalışmayla ekipler, kent merkezindeki bütün noktalarda faaliyetlerini sürdürdü. Belediye Başkan Yardımcısı Güven Sönmez ve ilgili birim müdürleri de sahadaki çalışmaları takip ederek, son durum hakkında bilgi aldı. Eskişehir Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye başkanlarıyla ilgili birim çalışanlarına katkıları dolayısıyla teşekkür eden Başkan Yardımcısı Sönmez, ‘’Öncelikle belediye başkanlarımıza ve ilgili birim çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Bugün maalesef ilgili ve sorumlu firmalar tarafından Bilecik halkının çöpleri toplanmadı. Konteynırlar çöp içinde kaldı. Yoğun bir çalışma içine girdik. Sabaha kadar çalışıp vatandaşlarımızı çöp ve çöp kokusundan kurtarmış olacağız" ifadelerini kullandı. Çöp toplama çalışmaları sabaha kadar devam etti Başkan Yardımcısı Sönmez, ekiplerin akşam saatleri itibariyle ana ve ara arterler üzerinde çöp toplamaya başladıklarını belirterek, çalışmaların sabah saatlerine kadar sürdüğü bilgisini verdi. Sönmez, çalışmaları Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelinin de kontrol amaçlı takip ettiği bilgisini verdi.
Samsun Zeytin fidan tırtılı uyarısı İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Samsun’da toplam 952 dekar alanda zeytin üretimi yapıldığını hatırlatarak, üreticilere “zeytin fidan tırtılı(palpita unionalis)” uyarısında bulundu. Zeytin, Akdeniz iklim kuşağının hüküm sürdüğü bölgelerde üretilen önemli bir tarımsal ürün olmasına rağmen, Samsun’da da mikro klima bölgelerinde yüzyıllardır yetiştiriliyor. Osmanlı şeriye sicil defterlerinde Samsun’da zeytin yetiştiriciliği ile ilgili pek çok kayıt, yöreye has Samsun tuzlamalık ve Samsun yağlık çeşitlerin varlığı yer alıyor. Adını geçmişte zeytin ağaçlarının çokluğundan alan Zeytinlik Mahallesi de Samsun’da zeytin yetiştiriciliğinin önemini ortaya çıkarıyor. 952 dekar alanda zeytin üretimi Zeytin fidan tırtılı hakkında açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, “Son yıllarda il müdürlüğümüz ve diğer kamu kurumları ile yapılan çalışmaları sonucu Samsun’da toplam 952 dekar alanda zeytin üretimi yapılıyor. Önemli zeytin zararlılarından zeytin fidan tırtılının biyolojisi ve mücadelesi büyük önem arz etmektedir. Zeytin fidan tırtılı larvaları ilk yumurtadan çıktığı zaman sarı renkte olup beslenmeye başladığı zaman yeşil rengini almakta ayırıcı bir belirti olarak ilk üçüncü ve sondan üçüncü segmentinde bir çift siyah leke bulunmaktadır. Ergin kelebekleri iri yapılı görünümde olup kanatları kelebeğin aktif olmadığı dönemde kanatları gergin bir halde sabit durmaktadır. Zeytin fidan tırtılının zararını larvaları yapmaktadır. İlk dönem dölleri taze sürgün ve yapraklarla beslenmekte ve taze yapraklarda tül görüntüsü oluşturmaktadır. Meyvelerin yeşil döneminden renk değiştirdiği dönemine kadar olan zaman diliminde meyvelerin etli kısımlarını yiyerek zarar oluşturmaktadır” dedi. “Bulaşık sürgünler bahçelerden uzaklaştırılmalı, yakılarak yok edilmeli” Zeytin fidan tırtılı ile mücadelede entegre mücadelenin önemine değinen Sağlam, bu zararlının birçok doğal düşmanının olduğunu, gereksiz kimyasal mücadelenin zeytin fidan tırtılının doğal düşmanlarına zarar verebileceğini, bu durum göz önüne alınarak küçük alanlarda larvaların mekanik yolla toplanarak yapılacak mücadelenin popülasyon yoğunluğunu azaltacağını, zeytin fidan tırtılıyla bulaşık sürgünlerin bahçelerden uzaklaştırılarak, yakılarak yok edilmesi gerektiğini belirtti. Sağlam, “Kimyasal mücadelenin bahçelerde yapılacak yumurta ve larva kontrolünden sonra popülasyon yoğunluğuna göre BKÜ veri tabanında yayınlanan ruhsatlı ürünlerle yapılaması gerekmektedir. İlimizde zeytin bahçelerinde hastalık ve zararlılarına karşı bahçelerde kontrol çalışmaları ilgili teknik ekiplerimizce düzenli olarak devam etmekte olup, üreticilerimizin detaylı bilgi için il ve ilçe müdürlüklerimize müracaat etmeleri önem arz etmektedir” diye konuştu.