ASAYİŞ - 19 Eylül 2024 Perşembe 10:49

Kazada şans eseri burnu bile kanamadı

A
A
A
Kazada şans eseri burnu bile kanamadı

Bilecik’te seyir halinde kontrolden çıkan kamyonun refüje çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.


Alınan bilgilere göre; Bozüyük-Eskişehir kara yolunda seyir halinde bulunan 11 ABL 692 plakalı kamyon sürücüsü Hacı B., Poyra Köyü mevkiine geldiğinde aracın direksiyon hâkimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan araç refüje çarparak durabildi. Kazada şans eseri sürücüde bir yaralanma meydana gelmezken, araçta maddi hasar meydana geldi.


Kaza sebebiyle Bilecik - Eskişehir bir süre kara yolu tek şeritten verilirken, jandarma geniş çaplı önlem aldı.



Kazada şans eseri burnu bile kanamadı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara ULAK Haberleşme, İGEF’24’te "milli 5G ürünleri" ile "UYGAR"ı tanıttı ULAK Haberleşme AŞ Genel Müdürü Ruşen Kömürcü, 5G’ye uyumlu baz istasyonlarının üretimine ilişkin hazırlık aşamasında olduklarını belirterek, "Türkiye’nin nihai takvimine göre biz de operatörlerimize hizmet sunmak üzere 5G hazırlıklarını sürdürüyoruz" dedi. Türkiye’nin yerli ve milli baz istasyonu üreticisi ULAK Haberleşme, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen İGEF’24 İç Güvenlik Ekipmanları Fuarı’nda ürünlerini sergiledi. ULAK Haberleşme AŞ Genel Müdürü Ruşen Kömürcü, İHA muhabirine yaptığı konuşmada, şirket olarak 2017’den beri milli baz istasyonu üretimi yaptıklarını anımsatarak, 4,5G’de ürettikleri baz istasyonlarıyla ülke çapında 3 bini aşkın noktada hizmet verdiklerini anlattı. Kömürcü, milli 5G konusunda da çalışmaya başladıklarını dile getirerek, "5G’ye uyumlu baz istasyonlarının üretimine ilişkin hazırlık aşamasındayız, bu ürünlerle ilgili belli testleri tamamladık. Türkiye’nin nihai takvimine göre biz de operatörlerimize hizmet sunmak üzere 5G hazırlıklarını sürdürüyoruz" diye konuştu. Kömürcü, fuarda sergilenen ürünler hakkında da bilgi vererek, şunları kaydetti: "Fuarda sergilenen UYGAR podu marifetiyle altyapısı olmayan, doğal afetlerin yaşandığı yerlerde, acil durumlarda belli ihtiyaçlar doğrultusunda iletişim ihtiyacını karşılayacağız. ANKA İnsansız Hava Aracı için hazırlanan UYGAR’ın, uçan network çözümü sayesinde altyapısı olmayan noktalarda, cep telefonları için baz istasyonu servisini 21 bin feetten 2,5 kilometreyi aşkın bir alana 20 saat süreyle İHA’nın uçuş süresi boyunca vermek mümkün. Dolayısıyla alt yapı olmayan, deprem gibi doğal afetlerin yaşandığı yerlerde, acil durumlarda belli ihtiyaçlar doğrultusunda iletişim ihtiyacını karşılayacağız."
İstanbul Ticaret Bakanlığı’ndan Necibe Batmaz’a ’Ahi Esnaf Beratı’ İstanbul Balat’ta 65 yıldır hizmet veren Balat Aile Kileri dükkanının sahibi Necibe Batmaz’a Ticaret Bakanlığı tarafından ’Ahi Esnaf Beratı’ verildi. İstanbul’un tarihi semtlerinden Balat’ta 65 yıldır hizmet veren Balat Aile Kileri dükkanının sahibi Necibe Batmaz’a Ticaret Bakanlığı tarafından ’Ahi Esnaf Beratı’ verildi. Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Necibe Batmaz’ı dükkanında ziyaret ederek, ’Ahi Esnaf Beratı’nı takdim etti. Çok gururlu olduğunu söyleyen Necibe Batmaz, "Beni bu şekilde takdir ettikleri için çok mutlu oldum. 65 yıldır burada hizmet ediyoruz. Bu işi babam ile birlikte yapıyorduk. Babamı kaybettikten sonra, işimizi bırakmadım. Babamın vasiyeti üzerine bu işletmede hizmet vermeye devam ediyorum. Babamızdan kalan bakkal dükkanımızı ayakta tutmaya çalışıyoruz" dedi. 1963 yılında Necibe Batmaz’ın merhum babası Hüseyin Türkyılmaz tarafından Balat’ta kurulan işletme, halen kurulduğu yerde hizmet vermeye devam ediyor. Henüz 8 yaşındayken babasının yanında işe başlayan Necibe Batmaz tarafından da 40 yıldır işletilen Balat Aile Kileri, yıllardır kapıya gelen muhtaçları boş çevirmeyerek parası olmayanlara veresiye ürün veriyor. Babasının ’kapıya gelen hiç kimseyi boş çevirmeyin’ tavsiyesine uyarak bakkala gelen mahallelinin ihtiyaçlarını veresiye defterine yazarak gideren Necibe Batmaz, bir süre önce işletmeyi kapatma noktasına geldi ancak bir hayırseverin veresiye defterindeki borçları kapatmasıyla hizmetini sürdürmeye devam etti.
İstanbul Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ten, Fenerbahçe’nin şikayeti üzerine açıklama Galatasaray Spor Kulübü İkinci Başkanı Metin Öztürk, Fenerbahçe’nin sarı-kırmızılı kulübü 7 ayrı kuruma şikayet etmesi üzerine, "Kendileri tarafından gizli gizli desteklendiği artık apaçık belli olan, saçma sapan iddiaları arka arkaya sıralayıp, bu iddialar üzerinden devlet kurumlarına başvuruda bulunmanın sebebi, hafta sonu oynayacağımız derbi maçıdır. Plan açığa çıkmış, niyet hasıl olmuştur" dedi. Fenerbahçe Kulübü’nün, oyuncu maaşlarının düşük gösterilmesi, vergi kaçırmak, illegal bahis reklamı gibi konular nedeniyle Galatasaray’ı; Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, SPK, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Bankalar Birliği ve TFF’ye resmi olarak şikayet etmesi üzerine Galatasaray Spor Kulübü İkinci Başkanı Metin Öztürk, açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılı takımın resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada Öztürk, şu ifadeleri kullandı: "Hafta sonu oynayacağımız rakibimizin resmi sitesinde dün bir yöneticinin ağzından servis edilmiş açıklamalar, son dönemde kulübümüzü karıştırmak için planlanan oyunun arkasındakilerin kim olduğunun ortaya çıkması açısından oldukça önemlidir. Sahada kazanmayı beceremeyen bu zihniyetin, camiamızı saha dışına çekmek için oynadığı yeni oyuna hep birlikte şahit oluyoruz. Türkiye’de hukuktan, ahlaktan ve etikten en son bahsetmesi gereken kulüp bu konularda hepimize ders vermeye kalkmak gibi komik bir duruma düşmüştür. Kendileri tarafından gizli gizli desteklendiği artık apaçık belli olan, saçma sapan iddiaları arka arkaya sıralayıp, bu iddialar üzerinden devlet kurumlarına başvuruda bulunmanın sebebi, hafta sonu oynayacağımız derbi maçıdır. Plan açığa çıkmış, niyet hasıl olmuştur. Kulübümüzün hesabını veremeyeceği hiçbir konu yoktur. Aynı cesareti kendilerinden de bekliyoruz. Biz, bugün, tüm Galatasaraylılar olarak bizi karıştırmaya çalışanlara karşı daha güçlü bir şekilde birlikteyiz. Ve hafta sonu oynayacağımız maça tümüyle konsantreyiz."