SPOR - 16 Temmuz 2024 Salı 20:06

Fenerbahçe, Cenk Tosun’u kadrosuna kattı

A
A
A
Fenerbahçe, Cenk Tosun’u kadrosuna kattı

Fenerbahçe, Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren 33 yaşındaki milli futbolcu Cenk Tosun’u 2 yıllığına renklerine bağladığını açıkladı.

Fenerbahçe, yeni sezon öncesi transfer çalışmalarına hız verdi. Sarı-lacivertliler, Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren ve serbest statüde bulunan 33 yaşındaki forvet oyuncusu Cenk Tosun ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu. Konuya ilişkin Fenerbahçe’den yapılan açıklamada, "Ailemize hoş geldin Cenk Tosun. Fenerbahçemiz, kadrosunu milli futbolcu Cenk Tosun ile güçlendirdi. Tecrübeli golcü kendisini 2 yıllığına sarı-lacivert renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Cenk Tosun’a ’Ailemize hoş geldin’ diyor; Fenerbahçemiz ile başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş formasıyla tüm kulvarlarda 47 müsabakaya çıkan 33 yaşındaki futbolcu, 11 gol ve 5 asistlik katkı sağladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Osman Özköylü hakeme ateş püskürdü Trendyol 1.Lig’de haftayı galibiyetle kapatan Pendikspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, maçı yöneten hakem Feridun Daldaş’a ateş püskürdü. Özköylü, ”Bu seviyeye gelmiş bir hakemin bu seviyede oynana bir maçta böylesine komik bir penaltı vermesi gerçekten insanın içini acıtıyor” dedi. Trendyol 1.Lig’in 3. haftasında Pendikspor, deplasmanda karşılaştığı Adanaspor’u 4-3 yendi. Maç sonu konuşan Pendikspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, maçı yöneten hakem Feridun Daldaş’a eleştirilerde bulundu. Özköylü, “Gerçekten çok sıcak havada çok zorlandığımız bir maç oldu. İlk yarı iyi oynadık, istediğimiz birçok şeyi doğru yaptık. Pozisyon bulduk, gol attık. İki farkla öne geçtik. İlk golü yediğimiz dakikaya kadar rakibin hiç pozisyonu yokken çok kolay çok basit yedik. Bizim seviyemizdeki oyunculara sahip bir takımın yememesi gereken bir gol yedik. Hakemin gayretleriyle maç bir anda 3-3’e geldi. Tabii bizim hatalarımız da oldu, yanlışlarımız ve eksiklerimiz oldu. Ama hepsi sıcak havanın verdiği sıkıntıyla istediğimiz oyunu oynayamadık. Deplasmanda kazanılmış bu maç bu sıcak havada hiç alışkın olmadığımız bir ortamda kazanılan üç puan çok önemli” dedi. “Hakemin böylesine penaltı vermesi insanın içini acıtıyor” Özköylü, ”Hakem arkadaşımızın oyunun içine çok fazla girmesi, her pozisyon fazla düdük çalması yani verdiği vermediği faulle, verdiği vermediği kartlar, verdiği penaltı ya gerçekten çok komik. Üzülerek söylüyorum ama çok komik. Bu seviyeye gelmiş bir hakemin bu seviyede oynana bir maçta böylesine komik bir penaltı vermesi gerçekten insanın içini acıtıyor. Bana ver penaltıyı, inanın kabul etmem. Bu kadar da net söylüyorum. Basketbol oynamıyoruz ki, futbol oynuyoruz” diye konuştu. “Hakemlerimize İngiltere liginden maç izletsinler” Oyuncularının 40-45 derece sıcaklıktan büyük enerji harcayarak mücadele verdiği ifade eden Özköylü,” Maçın sonucunu bir tane hakem çıkıyor, etkilemeye çalışıyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Biraz lütfen rica ediyorum, hakemlerimize İngiltere liginden maç izletsinler. İnsan üzülüyor, bu kadar insanların emeğine çıkıp bir tanem hakem bu müdahaleyi yapmamalı yazık günah. İnsanların emeğine günah” dedi. “Yanlış yapan hakem maç yönetmesin” Özköylü son olarak,” Yanlış yapan hakem maç yönetmesin arkadaş bu kadar kolay değil, bu kadar basit değil. Ağzına düdüğü alan her düdüğü çalamaz. Bu kadar kolay değil. 45 derece sıcaklıkta bu adamlar yüksek seviyede büyük enerji harcıyorlar. Çocukların hepsi belki bir iki kilogram kaybetti. Ama bir tane adam çıkıp oradan maçın tayini, sonucunu tayin etmemeli. Bu gerçekten üzücü, bunları söylemekten üzülüyorum, utanıyorum" şeklinde konuştu.
Rize Jose Mourinho: “Bugün biz onları iyi değilmiş gibi gösterdik ama aslında iyi bir takım" Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Çaykur Rizespor maçına iyi hazırlandıklarını belirterek, "Bugün biz onları iyi değilmiş gibi gösterdik ama aslında iyi bir takım. Onların maçlarını izleyerek analiz yapmıştık. Çok yüksek kaliteleri var. Gerek baskıda, gerek oyun kurmada, gerek geçişlerde ama bu maça hazırlanmak için tam bir haftamız vardı" dedi. Trendyol Süper Lig’in 3. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Çaykur Rizespor’u 5-0 mağlup etti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Rizespor’u beğendiğine dair söylemi hatırlatılan Mourinho, "Bugün biz onları iyi değilmiş gibi gösterdik ama aslında iyi bir takım. Onların maçlarını izleyerek analiz yapmıştık. Çok yüksek kaliteleri var. Gerek baskıda, gerek oyun kurmada, gerek geçişlerde ama bu maça hazırlanmak için tam bir haftamız vardı. İyi bir şekilde hazırlandık. Aynı zamanda Fred gibi önemli bir oyuncumuz da geri döndü. Onun geri dönmesi Szymanski’yi farklı bölgede oynama fırsatı yakalattı. Bugün oyuncular çok iyi oynadı. Zaten ikinci ve üçüncü golü çok çabuk bulduk. Rizespor’u gerçekten çok beğeniyorum. Bireysel anlamda çok iyi oyuncuları var. Biz bugün takım olarak çok iyi performans gösterdik" ifadelerini kullandı. "Türkiye’ye gelmeden önce inanmak istemediğim birkaç şey duymuştum" İlk yarıda penaltılarının verilmediğini belirten Portekizli teknik adam, "Penaltı çok netti. Kesinlikle bir hakem hatasıydı. VAR’ın vermiş olduğu yanlış karardı. Türkiye’ye gelmeden önce inanmak istemediğim birkaç şey duymuştum. Aslında yok saymak istediğim şeyler duymuştum. Bugün maça baktığımız zaman maç ilk yarıda bitebilirdi. Öyle olmadı. Biz çok iyiydik. Oyuncularım çok iyi iş çıkardı. Bu sayede üç puanı aldık" diye konuştu. Rizespor’un kalecisi Gökhan Akkan’la ilgili soruya Mourinho, "Rakip kaleci hakkında konuşmak istemiyorum" yanıtını verdi. "Erken gol atmamız, oyunun temposunu düşürmedi" Maçın çok sık durmasıyla ilgili görüşü sorulan Mourinho, "Bugün çok fazla olmadı. Biz erken bir gol attık. Rakibimiz sonuç alabilmek için sonucun peşinden gitmek durumunda oldu. Dolayısıyla bu oyunun temposunu düşürmedi. Bugün sarı kartlarda farklı kriter gördük. 2 olmasa da 1 adet net bir penaltı var. 3 maç oynadım ama fazla maç izledim. Bu hakemi de farklı takımlarda oynanan maçlarda performansına bakarak kriterleri kıyaslayabiliyorum. Benim işime odaklanmam gerekiyor. Beni neşelendiren şeyi yok saymaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.