ASAYİŞ - 25 Ağustos 2024 Pazar 12:38

MİT, PKK sözde kurumlar genel sorumlusunu etkisiz hale getirdi

A
A
A

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK sözde kurumlar genel sorumlusu ’Tekin Guyi’ kod adlı terörist Abdülhamit Kapar’ı etkisiz hale getirdi.

MİT, terör örgütü PKK’nın sözde kurumlar genel sorumlusu Tekin Guyi kod adlı Abdülhamit Kapar’ı Suriye’in Kamışlı bölgesinde gerçekleştirdiği operasyon ile etkisiz hale getirdi.

Terör örgütü PKK/KCK’nın Suriye’deki kolu YPG bünyesinde yer alan sözde maliye birimi, lojistik birimi, enternasyonaller taburu, kurye birimi, sanayi birimi, hapishaneler ve tünel inşaatı gibi tüm kurumların bağlı olduğu Abdülhamit Kapar, PKK/YPG’nin Suriye’deki en önemli sözde sorumlularındandı.

Türk askerinin kanı yerde kalmadı

Terör arananlar listesinde “yeşil” kategoride yer alan Abdülhamit Kapar, Şırnak Uludere Taşdelen Jandarma Karakolu’na yönelik 15 Mayıs 1992’de gerçekleştirilen ve 26 erin şehit olduğu, 2 erin kaçırıldığı eylemi organize etmesi nedeniyle MİT tarafından hedef listesindeydi.

32 yıldır örgüt içerisinde bulunan terörist Kapar, 2021 yılında MİT’in Derik’te gerçekleştirdiği operasyondan sağ kurtulması üzerine kaçarak izini kaybettirmeye çalıştı ancak, başarılı olamadı.

MİT ajanlarının uzun süredir takibi altında olan Kapar’ın Kamışlı’da olduğu tespit edildi. Bunun üzerine terörist Kapar’a yönelik düzenlenecek operasyon için harekete geçildi.

MİT, PKK sözde kurumlar genel sorumlusunu etkisiz hale getirdi

Terörist ’Tekin Guyi’ kod adlı Abdülhamit Kapar’ın geçmişi

Tekin Guyi kod adlı terörist Abdülhamit Kapar, 1992 yılında PKK/KCK’ya katıldı. 1992’den 2011 yılına kadar Irak’ta Mahmur Kampı’nda, Haftanin alanında ve Hakurk bölgesinde faaliyet yürüttü. 2011 yılından itibaren örgütün sözde askeri eğitim faaliyetlerinde sorumlu düzeyde yer aldı. 2014’ten itibaren Irak/Sincar’da sözde sorumlu olarak faaliyet gösteriyordu. 2016 yılında ise Haftanin alanında PKK/KCK sözde gümrük ve asayiş sorumlusu olarak faaliyet yürütüp akabinde örgüt tarafından Haftanin sözde eyalet sorumlusu yapıldı.

2017’de Sincar’da PKK/YBŞ genel sorumlusu yardımcısı olarak faaliyet yürüten Kapar, 2018 yılında Suriye’ye geçerek PKK/YPG sözde Derik eyaleti kurye sorumlusu olarak faaliyet yürütmeye başladı. Son olarak 2021 yılından itibaren PKK/YPG sözde kurumlar genel sorumlusu olarak faaliyet yürüttü.

Doğukan Gürel

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Özdoğan’dan Mevlid Kandili mesajı Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Âlemlerin Efendisi’nin dünyaya teşrif ettiği bu kutlu gecede, ona salât ve selâm olsun. Milletimizin ve İslam âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı. Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Mevlid Kandili vesilesiyle yayımladığı kutlama mesajında, İslam dünyası için büyük bir anlam ve öneme sahip bu mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını diledi. Başkan Özdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Âlemlerin Efendisi, insanlığa rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşrif ettiği bu mübarek gece, kalplerimizi bir kez daha nurlandırıyor. O’nun yaşamı, bizlere rehberlik eden ve insanlığa doğru yolu gösteren bir ışık olarak yolumuzu aydınlatıyor. Bu kutlu gecede, O’na salât ve selâm olsun. Dualarımızın kabul, gönüllerimizin huzur bulmasını dilerken, milletimizin ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin barış, huzur ve kardeşlik dolu yarınlara vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum." Başkan Özdoğan ayrıca, Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin doğum yıldönümü olan bu mübarek gecede, Hacılar Cami Kebir’de düzenlenecek olan ve Necmettin Nursaçan hocanın dua ve sohbeti ile katılacağı ayrıca Kanal 7’den de canlı olarak yayınlanacak olan kutlama programına tüm vatandaşları davet etti. Başkan Özdoğan, "Bu özel gecede bir araya gelerek Peygamberimizin sevgisiyle dolu anlar yaşamayı temenni ediyor, tüm halkımızı bu manevi iklime ortak olmaya davet ediyorum" ifadeleriyle sözlerini tamamladı.
İstanbul QNB Grup, Katar borsasında hisse geri alımını onaylama kararı aldı QNB Grup Yönetim Kurulu, QNB Grup’un disiplinli sermaye dağıtımı ve tahsisi politikasının bir parçası olarak, Katar Menkul Kıymetler Borsası’nda 2,9 milyar QAR (Katar riyali) değerine kadar QNB hisselerinin (QNBK) geri alımını onaylama kararı aldı. QNB Grup Yönetim Kurulu 11 Eylül tarihli toplantısında, QNB Grup’un disiplinli sermaye dağıtımı ve tahsisi politikasının bir parçası olarak, Katar Menkul Kıymetler Borsası’nda 2,9 milyar QAR (Katar riyali) değerine kadar QNB hisselerinin (Doha: QNBK) geri alımını onaylama kararı aldı. Hisse Geri Alımı, Katar Merkez Bankası (QCB) ve Katar Finansal Piyasalar Otoritesi’nden (QFMA) düzenleyici onayların alınmasının ardından gerçekleştirilecek. Yapılan açıklamaya göre, QNB’nin kendi hisselerinin geri alımını başlatma kararı, mevcut ve gelecekteki hissedarların beklentileri, QNB Grup’un finansal pozisyonunun gücü, büyüme stratejisi, güçlü özkaynak getirisi, yüksek kalite ve üstün kazanç, özkaynak ve likidite ile ilgili finansal oranlar ve yatırımcı topluluğunun devam eden güveni dahil olmak üzere çeşitli faktörlerin dikkatli bir şekilde değerlendirilmesinden sonra ortaya çıktı. Şirketin hisse geri alımı güven artırıcı bir önlem olup, yatırımcıların şirketin sağlam sermaye tahsis sürecine olan güvenini artırması, piyasa likiditesini iyileştirmesi ve getirileri yükseltmesi bekleniyor. QNB Grup, hisse geri alımını birikmiş karlarından ve QNB’de bulunan fazla likit fonlardan finanse etmeyi planlıyor. Hisse geri alımlarına rağmen QNB Grup, QCB ve Basel III gerekliliklerinin düzenleyici minimumlarının oldukça üzerinde güçlü sermaye tamponlarına sahip olmaya devam edecektir ve sermaye ve diğer rasyoları üzerinde herhangi bir önemli etki öngörülmüyor. Hisse Geri Alımı, yürürlükteki QFMA kuralları ve düzenlemeleri uyarınca Açık Piyasa Geri Alım (OMR) mekanizması kullanılarak gerçekleştirilecek.
Kütahya Gediz’de ilköğretim haftası kutlamaları Kütahya’nın Gediz ilçesinde 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası, Zafer İlkokulu’nda düzenlenen törenle kutlandı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İlçe Millî Eğitim Müdürü Mahmut Bahadur’un açılış konuşmasıyla devam etti. Bahadur konuşmasında, "Geçen hafta uyum eğitimiyle kısmen başlayan 2024-2025 eğitim öğretim yılımız, 9 Eylül Pazartesi günü tüm öğrencilerimizin ders başı yapmasıyla tamamen başlamıştır. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize ve kıymetli öğretmenlerimize ilim ve irfan yuvalarınıza tekrardan hoş geldiniz diyorum" ifadelerini kullandı. Bahadur, Gediz ilçesinde yeni eğitim öğretim yılına 58 okul ve kurum, 818 personel ve 7104 öğrenciyle başlandığını belirtti. Eğitim sürecinde, güçlendirme çalışmaları devam eden bir okul dışında herhangi bir sorun yaşanmadığını ifade etti. "Yeni eğitim öğretim yılına Türkiye Yüzyılı Maarif Modeliyle yeni bir öğrenme serüveni ve her bir okulumuzda yeni bir hikâyeyle başlıyoruz" dedi. Konuşmasında öğretmenlere ve öğrencilere başarılar dileyen Bahadur, “Başarı; bu ulvî sorumluluğu birlikte omuzlayarak, gayretli ve fedakârca çalışmakla mümkün olacaktır,” şeklinde konuştu. Velilere de eğitim sürecinde destek olma çağrısında bulunarak, “Eğitim ailede başlar” sözünün ruhuna uygun olarak çocuklarımıza iyi bir model olmalı, okul-aile iş birliği ve öğretmenlerimizle saygın bir münasebet içinde olmalıyız” diye konuştu. Tören, 4. sınıf öğrencilerinin eğitim öğretim hayatına başlayan 1. sınıf öğrencilerine çiçek ve Türk Bayrağı takdim etmesiyle devam etti. Program, öğrencilerin şiirleri, gösterileri ve flüt ile renkli bir şekilde sona erdi. İlçe Millî Eğitim Müdürü Bahadur, eğitim öğretim hizmetlerinin yürütülmesinde desteklerini esirgemeyen Kaymakam Hakan Alkan, Belediye Başkanı Necdet Akel, Emniyet ve Jandarma teşkilatları, sağlık çalışanları, taşıma hizmeti veren yükleniciler ve ilgili kurumlara teşekkür etti.
Erzincan Erzincan Ballı Barajı 9,95 milyon metreküp su depolayacak, üreticiye yılda 115 milyon lira ek gelir sağlayacak DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Erzincan Ballı Barajında çalışmaların devam ettiğini, projeyi bitirmek için adeta zamanla yarıştıklarını kaydetti. Erzincan Ballı Barajında gövde dolgusu ve enjeksiyon imalatlarının devam ettiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “İnşaatta kaya ocağı ulaşım yolu, kret ulaşım yolu ve memba batardosu imalatlarını tamamladık. Ayrıca, derivasyon tüneli imalatlarını da bitirdik. 1 milyon 350 bin metreküplük gövde dolgusunun ise yaklaşık 800 bin metreküplük kısmını yüzde 59 oranda tamamladık. Çalışmalarımız hızla devam etmektedir.” şeklinde konuştu. "Can Erzincanlı üreticilere yılda 115 milyon lira ek gelir sağlayacak olan baraj 9,95 milyon metreküp su depolayacak!" 11 bin 500 dekar araziye can suyu verecek Ballı Barajı’nın bölge tarımı için büyük önem taşıdığını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “ Baraj sayesinde modern sulama ile tanışacak 11 bin 500 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, dikebilecek. Kazançları artacak. Can Erzincanlı üreticiler, 2024 yılı rakamlarıyla yılda yaklaşık 115 milyon lira daha fazla kazanacak” dedi. Temelden yüksekliği 93,50 metre olarak projelendirilen Erzincan Ballı Barajı’nın gövdesi “Önyüzü Beton Kaplı Kaya Dolgu” tipinde projelendirildi. 9,95 milyon metreküp depolama hacmine sahip olacak baraj, 11 bin 500 dekar araziye can suyu verecek.
Denizli Jandarmadan okul servis araçlarına sıkı denetim Denizli İl Jandarma Komutanlığı, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte servis araçlarının karışabileceği kazaların önlenmesi ve taşımacılık faaliyetleri denetimlerinin aralıksız olarak sürdürülmesi maksadıyla, 09-13 Eylül 2024 tarihleri arasında okul servis araçlarını denetledi. Denizli İl Jandarma Komutanlığı, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte, okul çağındaki çocukların okula gidiş gelişlerinde huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarının sağlanması, servis araçlarının karışabileceği kazaların önlenmesi ve taşımacılık faaliyetleri denetimlerinin aralıksız olarak sürdürülmesi maksadıyla, 09-13 Eylül 2024 tarihleri arasında Jandarma ekiplerinin sorumluluk bölgesindeki okul servis araçları denetlendi. Denetimler esnasında okul servis araçları ve araç şoförlerine ait belgeler titizlikle kontrol edilerek, araç şoförlerine gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Evrak eksikliği veya kural ihlali tespit edilenlere mevzuatın öngördüğü cezai işlemler tereddütsüz uygulanacak olup denetimlerde özellikle, servis şoförlerinin, öğrencilerin emniyet kemerini takıp - takmadıkları kontrol edilerek, bu hususta bilgilendirmeler yapılmasıyla hazırlanan broşürler dağıtıldı. “Kontrol edilmeyen okul servis aracı bırakılmayacaktır” Denizli İl Jandarma Komutanlığı, “İlk gün yapılan denetimlerde eksiklikleri tespit edilen servis araçları hakkında gerekli cezai işlemler uygulanmış olup söz konusu denetimlere eğitim-öğretim yılı sonuna kadar devam edilecek ve trafik jandarması sorumluluk sahası içerisinde kontrol edilmeyen okul servis aracı bırakılmayacaktır.” dedi.