ASAYİŞ - 09 Ekim 2024 Çarşamba 17:39

Fatih’te akıllara durgunluk veren olay: Cenaze namazında tabuttan ses geldi, cemaat şoka girdi

A
A
A
Fatih’te akıllara durgunluk veren olay: Cenaze namazında tabuttan ses geldi, cemaat şoka girdi

Fatih’te akıllara durgunluk veren olayda, 80 yaşındaki Halit Bayşu’nun cenaze namazı kılınacağı esnada tabuttan sesler geldi. Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan Bayşu, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.


Olay, bugün öğle saatlerinde Fatih Ayvansaray Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 84 yaşında hayatını kaybettiği gerekçesiyle Halit Bayşu için Hacı İlyas Yatağan Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Namaz öncesi yapılan hazırlıklar esnasında Bayşu’nun içinde olduğu tabuttan sesler üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptıkları ilk incelemede Bayşu’nun yaşadığını tespit etti. Bayşu, burada yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Halit Bayşu, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.


"Tabutu açtılar, nabzına baktılar. ‘Bu adamın nabzı atıyor’ dediler"


Olayı anlatan Rafet Kupa, “Camiye geldim. Cenaze namazı kılacaktım. Baktım orada polisler var. Tabutu açtılar, nabzına baktılar. ‘Bu adamın nabzı atıyor’ dediler. Herkes şaşırdı. Polis herkesi dışarı çıkardı. Bende biraz uzaklaştım ama her şeyi duydum. ‘Hastaneye götürelim, başka bir çare yok’ diye söylediler. Aldılar, hastaneye götürdüler. Öldü ve dirildi denildi. Bunlar saçma şeyler ama her insan için bir vakit vardır. Allah kimsenin canını vakti gelmeden almaz. Öldüğü düşünülmüş” dedi.


"Sağlık ekipleri tabutu açıp adamın kefenlerini çıkardılar, ambulansın içerisinde kalp masajı yapmaya başladılar"


Hayatını kaybedenin yakını Erdoğan Baysal, “Sabah selasını duyduk. Sevdiğimiz bir abimizdi. İyi bir aile dostumuzdu. Saat 12.15’te baktım buraya cenaze arabasıyla cenazesi geldi. Bende yakınlarına gelip baş sağlığı diledim. Adamı cenaze arabasından alıp musalla taşına koyduk. Arkamı döndüm, hamama gidene kadar dediler ki tabuttan ses geliyor. Bu sefer dedik tabuttan nasıl ses gelir. Bu adam öldü, yıkandı ve kefenlenip tabuta konuldu. Bu adamdan nasıl ses geliyor. Arayın o zaman ambulansı. Ambulans geldi. Sağlık ekipleri tabutu açıp adamın kefenlerini çıkardılar. Ambulansın içerisinde kalp masajı yapmaya başladılar. Sonra adamı hastaneye geri götürdüler. Hastanede tekrardan ölmüş” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya TKDK’dan Malatya’daki 34 projeye onay AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya’da, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na (TKDK) Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme sektörü projesinde yaralanmak üzere gerçekleştirilen 34 başvurunun onaylandığını söyledi. Malatya’da, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na (TKDK) Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme sektörü projesinde yaralanmak üzere gerçekleştirilen 34 başvuru değerlendirmelerin ardından onaylandı. Projeler arasında 20 adet arıcılık, 3 adet zanaatkarlık ve katma değerli ürünler, 5 adet kırsal turizm, 5 adet su ürünleri yetiştiriciliği ile 1 adet yenilenebilir enerji projesinin yer aldığını kaydeden Milletvekili Ölmeztoprak,” Malatya’mızın tarım ve üretim potansiyelini daha da çeşitlendirecek bu projeler, hem üreticilerimize hem de bölgemizin genel kalkınmasına büyük katkı sağlayacaktır. Bu projelerle, hem kırsal kalkınmamıza hem de ekonomik çeşitliliğimize önemli bir ivme kazandırmayı hedefliyoruz. Malatya’mızın geleceğine yapılan bu yatırımlar, hemşerilerimizin refahını artıracak ve bölgemizi daha güçlü bir hale getirecektir. Tüm hemşerilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı “Tam kapasiteyle yeniden hizmet vermesi için kapsamlı projeleri hayata geçiriyoruz” Akçadağ ilçesinde bulunan ve 6 Şubat 2023 depremlerinde hasar gören Sultansuyu Barajı’nda onarım sürecine de başlanıldığını açıklayan Milletvekili Ölmeztoprak, "Sultansuyu Barajı’mızda tespit edilen çatlaklar ve yapısal hasarları hızla değerlendirdik ve Devlet Su İşleri (DSİ) ekiplerimiz, onarım sürecine derhal başladılar. Barajın kretinde meydana gelen hasarları onararak tam kapasiteyle yeniden hizmet vermesi için kapsamlı projeleri hayata geçiriyoruz. Bu süreçte, yerinde yaptığımız detaylı incelemeler sonucunda, barajımızın güvenliğini sağlamak adına gerekli tüm önlemleri alıyoruz. Tüm çalışmalarımızı, tarımsal sulama sezonu başlamadan önce tamamlamak üzere yoğun bir planlama süreciyle yürütüyoruz. Proje sürecimiz, teknik ekiplerimizin titiz çalışmalarıyla devam ediyor ve her aşamayı dikkatli bir şekilde planlayarak ilerliyoruz. Topoğrafik harita alımları, jeofizik ve batimetrik ölçümler gibi kritik adımları tamamlayarak projelerimizi onayladık ve barajımızın yeniden işler hale gelmesi için son aşamaya geldik. Bu çalışmalarımızla çiftçilerimizin, önümüzdeki sulama sezonunda ihtiyaç duydukları suyu kesintisiz ve verimli bir şekilde temin etmelerini sağlayacağız, inşallah. Allah’ın izniyle bu süreçten daha güçlü çıkacak ve bölgemizin tarımını daha verimli, bereketli bir geleceğe taşıyacağız” diye konuştu
Kocaeli Çayırova Belediyesi, Gaziantep’ten galibiyetle döndü Türkiye Basketbol Ligi’nin 5. hafta karşılaşmasında Gaziantep Basketbol’a konuk olan Çayırova Belediyesi, zorlu mücadeleyi 77-80 kazanarak beşinci maçında dördüncü galibiyetini aldı. Çayırova Belediyesi, Türkiye Basketbol Ligi’ndeki yeni sezonuna dolu dizgin devam ediyor. Ligin beşinci karşılaşmasında Gaziantep Basketbol’a konuk olan Çayırova Belediyesi, zorlu mücadeleden 77-80’lik skorla galip ayrılmayı başardı. Başantrenör Engin Gençoğlu öncülüğünde maça Diante Watkins, Eray Aydoğan, Merthan Mutlu, Oğuzhan Kızıl ve Jamari Traylor beşiyle başlayan Çayırova Belediyesi, ilk çeyreği 27-24 geride kapattı. Kısır geçen ikinci periyotta rakibinden daha üstün oyun oynamasına rağmen, skorda geride kalan Çayırova Belediyesi, ilk yarıyı da 36-34 geride tamamladı. Üçüncü çeyrekle birlikte üstün oyununu daha da artıran Çayırova Belediyesi, Diante Watkins ve Jamari Traylor’un üstün oyunlarıyla üçüncü çeyrekte 9 sayı öne geçse de son çeyreğe 56-57 önde girdi. Karşılıklı bulunan basketlerle birlikte son 1.24’e 77-80 önde giren Çayırova Belediyesi, maç sonunda iyi savunma yaparak rakibine skor şansı vermedi ve zorlu müsabakadan 77-80 galip ayrıldı. Çayırova Belediyesi adına maçın en skorer ismi 33 sayı, 5 ribaunt ve 6 asistlik performansıyla Diante Watkins olurken, Jamari Traylor’un 23 sayı 7 ribaundu, Hamit Sezaver’in 9 sayısı ve Koray Çekici’nin 7 sayılık performansı galibiyette önemli rol oynadı. Beşinci maçında dördüncü galibiyetini alan Çayırova, maç sonunda büyük bir mutluluk yaşarken, lige maç fazlasıyla ikinci sıraya yükseldi. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, "Deplasmanda Gaziantep Basketbol’u 77-80 mağlup eden basketbol takımımızı tebrik ediyorum" dedi. Çayırova Belediyesi, bir sonraki karşılaşmasını 13 Ekim Pazar günü saat 18.30’da PizzaBulls Cedi Osman Basketbol’a karşı evinde oynayacak.