KÜLTÜR SANAT - 24 Haziran 2024 Pazartesi 12:21

Dört yıla sekiz kitap sığdırdı

A
A
A
Dört yıla sekiz kitap sığdırdı

Yazar Betül Fırat, dört yıla sekiz kitap sığdırarak edebiyat dünyasında adından söz ettiriyor. Yazar Fırat; ‘Mavinin Fecri’, ‘Mihrinin Hicranı’, ‘Heybemden Dökülen Öyküler’, ‘Siyah Şapkalı Adam’, ‘Derin Mevzu, Konuşacaklarımız Var’, ‘Kayıp Lapis Lazuli’, ‘Öykü Muhiti’, ‘Ay Işığında Hikâyeler’ isimli eserlerini okuyucuyla buluşturdu.



Ziraat yüksek mühendisi olan ve bedensel engellerine rağmen edebiyat alanında önemli başarılara imza atan yazar Betül Fırat, dört yıl içinde sekiz kitap yayımlayarak, eserlerini ve ödüllerini artırıyor. Fırat’ın edebiyat serüveni, 2020 yılında ‘Mavinin Fecri’ isimli eseriyle başladı ve kısa sürede okuyucuların beğenisini kazandı. Ardından 2021 yılında ‘Mihrinin Hicranı’ adlı şiir kitabıyla edebiyatseverlerin gönlünde taht kurdu. Bu kitaplarla sağlam bir giriş yapan Fırat, 2022 yılında ‘Heybemden Dökülen Öyküler’ ve ‘Siyah Şapkalı Adam’ isimli eserleriyle yeniden okurlarla buluştu. Yine aynı yıl içinde ‘Derin Mevzu, Konuşacaklarımız Var’ ve ‘Kayıp Lapis Lazuli’ isimli eserlerini de yayımlayarak üretkenliğini ortaya koydu.



2023 yılında ‘Öykü Muhiti’ isimli öykü kitabıyla ve 2024’te ‘Ay Işığında Hikâyeler’ isimli yeni öykü kitabıyla edebiyat dünyasındaki yerini sağlamlaştıran Fırat, okurlarından gelen olumlu geri dönüşlerle motivasyonunu daha da artırıyor. Duygularını ifade eden Betül Fırat, "Ödül almak büyük bir övünç kaynağı ama ödüle layık görülmekten de öte çalışmalarınızın takdir görmesi ayrı bir onur kaynağı" dedi.



Son dönemlerde, Mavi Kuş Medya tarafından roman ve çocuk kitabı kategorilerinde ödüllere aday gösterilen Fırat, halk oylamasıyla derecelendirilen bu yarışmada okurlarından destek beklediğini belirtiyor ve eserleriyle daha geniş kitlelere ulaşmayı umduğunu dile getiriyor.



Edebiyat alanında sürekli kendini geliştiren ve yeni projelere başladığını ifade eden Fırat, okurlarından gelen yeni eser talepleri karşısında duyduğu mutluluğu gizleyemiyor. Macera, polisiye ve mistik romanlar üzerinde çalıştığını belirten Fırat, bu yeni eserlerini de zamanla okurla buluşturmayı hedefliyor.



Aynı zamanda köşe yazarlığı ve güfte yazarlığı gibi alanlarda da aktif olan Betül Fırat, güftelerini besteletip YouTube kanalında yayınlıyor. Fırat, aldığı ödüller ve eserleriyle önemli bir okuyucu kitlesine ulaşmayı sürdürüyor ve edebiyata katkı sunmaya devam etmek istediğini vurguluyor. Eserlerin, ortaokuldan itibaren tüm öğrencilere ve gençlere hitap ettiği belirtilirken, özellikle ‘Heybemden Dökülen Öyküler’ ve ‘Siyah Şapkalı Adam’ gibi eserlerin yoğun ilgi görerek ikinci baskıya geçtiği aktarıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Vicdansızlığın böylesi: Yeni doğmuş bebek, poşet içerisinde çöp konteynerine atılmış halde bulundu Denizli’de çöpten geri dönüşüm malzemesi toplayan şahıs, poşet içerisinde yeni doğmuş bir erkek bebek cesedi buldu. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, bebeğin cesedini çöpe atan kişi ve kişilerin bulunması için çalışma başlatıldı. Olay, Merkezefendi ilçesi Sümer Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre çöpten geri dönüşüm malzemesi toplayan bir şahıs, çöp kutusunu karıştırdığı sırada poşet içerisinde bebek cesedi buldu. Bebek cesedini gören adam, 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak ihbarda bulundu. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri yaptıkları kontroller sırasında bebeğin cinsiyetinin erkek olduğunu ve yaşamını yitirdiğini belirledi. Olay yerinde cumhuriyet savcısı ve olay yeri inceleme ekipleri tarafından çöpte ve bebeğin bulunduğu poşet üzerinde incelemeler yapıldı. Yapılan incelemelerin ardından çöpte bulunan erkek bebeğin cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Bebeği çöpe atan kişi veya kişilerin bulunması için ise polis ekipleri çalışma başlattı. Çöp konteynerinin bulunduğu bölgeyi görüntüleyen çevredeki güvenlik kameralarında da inceleme başlatıldı. Çöpten cesedi bulan adam ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.