ASAYİŞ - 07 Ekim 2024 Pazartesi 12:06

Alacak verecek kavgasında ortalık karıştı, polis havaya ateş açarak sakinleştirdi

A
A
A
Alacak verecek kavgasında ortalık karıştı, polis havaya ateş açarak sakinleştirdi

İstanbul Esenyurt’ta yabancı uyruklu bir grubun, alacak verecek tartışmasında ortalık karıştı. Polislere mukavemet eden şahıslar, havaya açılan ateş sonrasında ayrıldı. Sokak ortasında dakikalarca yumruk yumruğa kavga eden şahıslar o anlar ise kameraya yansıdı.


Olay, dün akşam saatlerinde Esenyurt Mehterçeşme Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre aralarında alacak verecek meselesi olan yabancı uyruklu şahıslar arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen olayda taraflar yumruk yumruğa birbirine girdi. Dakikalarca devam eden kavgayı çevredeki vatandaşlar polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, şahıslara müdahale etmek istese de mukavemet edilmesi üzerine havaya ateş açtı. Yaşanan o anlar ise çevredeki vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Hız tutkunları Danubia serisine hızlı başladı Milli Short Trackçılar Polonya’da tarih yazdı. Ay-yıldızlı sporcular Short Track Danubia Serisinde 28 madalya 11 kupa kazandı. Ülkemizi Polonya’da yapılan Track Danubia yarışlarında temsil eden milli sporcular, Danibia Serisine hızlı bir başlangıç yaptı. Kafile Başkanı Zekeriya Deniz, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) İl Branş Sorumlusu Duygu Belir, TOHM Antrenörleri Burak Akar, Betül Yerdelen ve Önder Arslan yönetiminde Polonya’da yapılan Danubia Serisinde buz pistine çıkan short trackçılar tarih yazdı. Ay-yıldızlılar, 28 madalya ve 11 kupa ile buz pistinden ayrıldılar. 4-6 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleşen danubia serisinde buz pistine çıkan sporcuların elde ettikleri başarı şöyle: 1.Junior C Bayanlar Defne Çiğdem 500 metre 3., 2.Junior B Kadın Derya Karadağ 1500 1., 500 metre 2., 1000 metre 2. Nisanur Fidan Junior B Kadın 1500 metre 2., 500 metre 3., 1000metre 3. Üçüncü: men (Senior) Melik Cebanay, 1000 metre 3., Dördüncü: Junior B men Talha Yıldız, 1500metre 1., 1000 metre 1. , Berat Efe Dal Junior B men 1500 metre 2., 500 Metre 1. , 1000 metre 3. Beşinci: Junıor C erkekler Yusuf Miraç Uludağ 1500 Metre 2. 500 Metre 2., 1000 metre 2., İlyas Karadağ Junior C erkek 1500 metre 1., 500 metre 3., 1000 metre 1. Takım C-D mıx karışık bayrak takımı 2., C-D Kadın Bayrak Takımı 2., Defne Çiğdem Efsa Polat, C-D Erkekler bayrak takımı 1. Yusuf Can Bozdağ, İlyas Karadağ, Yusuf Miraç Uludağ, Emir Kaner Aydın.
Elazığ Elazığ’da son bir haftada 236 olay meydana geldi, 226 şahıs yakalandı Elazığ’da, 30 Eylül-6 Ekim arasında meydana gelen 236 olaya karışan 226 şahıs yakalandı. Elazığ Valiliği, kentte son bir haftada meydana gelen olaylara ilişkin açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada, ’’İlimiz emniyet ve jandarma bölgesinde 30 Eylül 6 Ekim tarihleri arasında meydana gelen 236 olayda, 226 şahıs yakalanmış, 14 şahıs tutuklanmış, 12 şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Asayiş uygulamalarında 69 bin 692 şahıs ve 35 bin 119 araç kontrol edilmiştir. Aranması olan 372 şahıs yakalanmış, 30 şahıs tutuklanmıştır. Kontrol edilen araçlardan 13 bin 337 araca cezai işlem uygulanmıştır. 204 araç trafikten men edilmiştir. Yapılan çalışmalar sonucunda 7 adet tabanca, 2 adet tüfek, 80 adet fişek, 1 adet kesici alet, 200 adet elektronik sigara, 105 kilo nargile tütünü, 835 kilo kıyılmış tütün, bin 50 adet bandrol, 84 bin 400 adet makaron, 71 bin 400 adet dolu makaron, 3 adet sigara sarma makinesi, 3 adet kompresör, 409 adet 50 dolarlık sahte banknot ele geçirilmiştir. Zehir tacirlerine yönelik yapılan çalışmalarda, 1 kilo 63 gram esrar, 18 gram metamfetamin, 34 adet uyuşturucu hap, 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirilmiştir. İlimizde 35 trafik kazası meydana gelmiştir, 61 kişi yaralanmıştır. Bu sure zarfında kaybolan 7 şahıs, 2 adet motosiklet ve 600 bin lira değerinde elektrik tesisatı malzemesi bulunmuştur’’ denildi.
Bursa Engelli ve eski hükümlü hibe desteği başvuruları devam ediyor İŞKUR, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonuyla eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına destek vermeyi sürdürüyor. Yeni dönem engelli kendi işini kurma hibe desteği başvuruları, 6 Aralık 2024 tarihi saat 23.59’a kadar e-devlet üzerinden online olarak yapılacaktır. Kendi işini kurmak isteyen engelliler, tarım ve hayvancılık sektörü için kuruluş, işletme ve demirbaş desteği olarak en fazla 300 bin diğer sektörlerde ise en fazla 400 bin liraya kadar hak kazanabilecek. Eski hükümlü kendi işini kurma başvuruları ise Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Müdürlüklerine 6 Aralık 2024 tarihi mesai saati sona yapılabilecektir. Bu çerçevede kişilere, tarım ve hayvancılık sektörü projeleri için en fazla 240 bin, diğer sektörlerdeki projeleri için 300 bin liraya kadar kuruluş demirbaş hibe desteği verilecektir. Ruhsal ve zihinsel engellilerin istihdam edileceği korumalı işyeri desteğine yönelik projeler, engellilerin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumun sağlanmasına yönelik projeler, engellilere yönelik mesleki eğitim ve mesleki rehabilitasyona yönelik projeler, engellilerin istihdamını sağlayacak destek teknolojisi proje başlıklarındaki başvurular ise 06 Aralık 2024 tarihi mesai saati sona erene kadar il müdürlüklerine veya hizmet merkezlerine 1 asıl ve 1 kopya olarak elden verilecek veya posta ile gönderilecektir. Başvuru sürecinin yer aldığı ’Engelli Hibe Desteği Proje Başvuru Kılavuzu’ ile başvurunun yapılmasına ilişkin konularda başvuru sahiplerinin bilgilendirilmesi için hazırlanan ’Başvuru Rehberi’ Türkiye İş Kurumu internet sitesinde (www.iskur.gov.tr) duyurular kısmında yayınlanmıştır. Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden konuyla ilgili detay bilgi almak isteyen engelli ve eski hükümlüler ile kurum ve kuruluşlar, proje birimine şahsen başvuru yapabilecektir. Ayrıca, 0 224 220 41 65 no’lu telefondan danışmanlık hizmeti alınabilecektir.
Kars Sarıkamış’ta üretilen peynir işkembeye dolduruluyor Doğu Anadolu Bölgesi’nde özellikle Sarıkamış’ta köylerde kadınların geleneksel yöntemlerle ürettiği ve işkembeye doldurarak 3 ay beklettikleri karın kaymağı peyniri kış sofralarında yerini alıyor. Sarıkamışlı kadınlar, sabahın erken saatlerinde süt sağımına başlıyor, ardından sütü kaynatarak ve özel yöntemlerle süzerek peyniri hazırlıyorlar. Bu süreç, her aşamada titizlik ve sabır gerektiriyor. Hazırlanan peynir daha sonra büyükbaş hayvan işkembesine doldurularak tamamen doğal, köylerdeki taş evlerde serinde muhafaza ediliyor. Karın kaymağı peynirinin çocukluğundan beri yaptığını ifade eden 57 yaşındaki Cevriye Sağlam, Sarıkamış’a has peynirin yapımını İhlas Haber Ajansı’na (İHA) anlattı. “Tamamen doğal olarak üretiliyor” Peynirin her aşamasında emek olduğunu ifade eden Cevriye Sağlam, “Sabah 05.00’te kalkıyoruz, inekleri sağıyoruz. Sıcak süt olması önemli, hemen süzüyoruz süzgeçlerle, maya atıyorum. 1 saat duruyor. Daha sonra torbalıyorum temiz torbalara, sonra onu baskıya koyuyorum süzülüyor. Sonra tereyağını eritiyor döküyorum, tuzunu veriyorum. Bu hale geliyor, tekrar baskıya koyuyorum. Tahta koyuyorum, üzerine taş, sonra yüksekte kurutuyoruz. İşkembenin içerisinde 2-3 ay kalarak kuruyor, zararı yok, kuruduğu zaman daha lezzetli oluyor” dedi. Sarıkamışlı kadınların yaklaşık 100 yıllık karın kaymağı peyniri, bölgenin kültürel zenginliğini de gözler önüne seriyor. Geleneksel yöntemlerle yapılan karın kaymak peyniri, aile bütçelerinde katkım sağlıyor. Kadınlar, bu lezzetle birlikte hem geçmişlerini yaşatıyor hem de geleceğe umutla bakıyorlar. Karın kaymak peyniri Kars-Sarıkamış’ın köylerinde üretilen bu peynir, mayalanan inek sütünün pıhtısı bez torbalara doldurulup iyice süzülerek yapılıyor. 18-20 saat süzülmeye bırakılan peynir baskıdan çıkarılıp ufalanarak içerisine az miktarda tuz ekleniyor. Kaymakla veya taze köy tereyağı ile karıştırılarak iyice temizlenmiş inek işkembesine doldurulan peynir, üzerine ağır sal taşı konularak ağzı bağlanıyor. Üç gün baskıda kalan içi dolu işkembe daha sonra evlerin ambar denilen soğuk taş damlarında veya bodrumlarında 3 ay bekletildikten sonra tüketiliyor.