GENEL - 20 Mart 2022 Pazar 16:53

Fatih’te 36 süren ‘Ideathon Maratonu’nda ödüller sahiplerini buldu

A
A
A
Fatih’te 36 süren ‘Ideathon Maratonu’nda ödüller sahiplerini buldu

Fatih Belediyesi tarafından hazırlanan ve 36 saat süren ‘Ideathon Maratonu’ sona erdi.

Fatih Belediyesi tarafından hazırlanan ve 36 saat süren ‘Ideathon Maratonu’ sona erdi.145 gencin yarıştığı maratonda, yarışmanın birincisine 10 bin lira olmak üzere toplamda 20 bin lira ödül verildi.


Fatih Belediyesi tarafından hazırlanan, 36 saat süren “Ideathon Maratonu” sona erdi ve toplam 20 bin lira ödül verildi. Topkapı Kütüphanesi’de gerçekleştirilen ödül töreni öncesinde gençler fikirlerini ve projelerini geliştirdi. Dün başlayan maratonda 145 kişinin oluşturduğu 45 takım, belirli puanlama sistemlerinden geçerek 20 takıma düşürüldü. 20 takım, jüri üyelerine fikirlerini ve projelerini sundu. Puanlama sistemiyle ilk üçe giren yarışmacılar ödüllendirildi. Yarışmanın birincisine 10 bin Türk Lirası ödül verilirken, maratonda başarılı olan fikir ve projelerin Fatih Belediyesi’nde uygulanacağı öğrenildi.


Ideathon Maratonu’nun belediye ve gençler arasındaki ilişkiyi farklı bir boyuta taşıdığını belirten Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Arkadaşlarımız Ideathon Maratonu yapalım diye fikir getirdiler. Biz de çağrıda bulunduk. Yaptığımız büyük çağrıya karşılık geldi ve çağrımıza karşılık gelen 200 takım arasından 45 takım Topkapı Kütüphanesi’ndeki bu ortamda 36 saat süren bir fikir maratonuna katıldılar. 45 takım katıldı. 145 kişilik bir ekip burada sabahladı ve jürimiz bunların içerisinden eleme yaparak 20 takımı seçti. Takımların sunumlarını ben de dinledim. Gençlerimiz müthiş bir performans ortaya koydular. Fatih, İstanbul ve belediyecilik için çok parlak ve güzel fikirler ortaya çıktı. Bunların ilk üçünü de değerlendirmeye aldık. Fatih Belediyesi gençlikle olan ilişkilerinde bence yeni bir dönem başlattı” dedi.


Maratondaki tüm fikirlerin değerlendirileceğinin altını çizen Başkan Turan, “Bizim bu maratonu yapmamızın amacı sadece yapalım bir yarışma sonuçlansın değil, biz buradan çıkan fikirlerin, kazanan kazanmayan tüm gençleri değerlendireceğiz. Onlarla birlikte bu projeleri kullanacağımız takımlar mutlaka olacak” ifadelerine yer verdi.


Yarışmada takım arkadaşı Fatih Cebeci ile birinci olan Anıl Akbaş, “Oyun sektöründe çalışıyorum. Fatih Belediyesi’nin Fatih’i güzelleştirecek fikirler maratonuna kendi sektörümü de dahil ederek ve Türkiye’de de bu alanda çok iyi şeylerin olacağını düşünerek bir oyun, ekosistem geliştirme fikriyle katıldım. Bu fikrimiz de yarışmada birinci oldu. Amacımız, oyun sektörü profesyonellerine ve Fatih’teki dezavantajlı gençlerden oyun sektörüne girebilecek kadar yetenekli olanları buluşturmak ve bunu Fatih Belediyesi eliyle yapmaktı. Umuyoruz ki bundan sonraki dönemde bu projemiz gerçeğe dönüştürülecektir” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Bakan Tunç: "Yeni Adliye binası, hızlı ve etkin hizmetin teminatı olacak" Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Kütahya’da yapımı tamamlanan Adliye Sarayı’nın açılış törenine katıldı. Açılışta yaptığı konuşmada hem şehrin adalet altyapısına hem de Türkiye genelindeki yargı reformlarına dair kapsamlı açıklamalarda bulunan Bakan Tunç, modern adliye binaları, insan kaynağındaki artış ve teknolojik dönüşümle adalet sisteminde devrim niteliğinde ilerlemeler sağlandığını belirtti. Yeni adliye binasının hizmete girmesiyle birlikte Türkiye’deki müstakil adalet sarayı sayısının 382’ye yükseldiğini ifade eden Tunç, 2002 yılında yalnızca 78 adalet binasının bulunduğunu hatırlattı. O dönemde apartman dairelerinde hizmet verildiğini, avukatlardan fotokopi kâğıdı istendiğini belirterek, bugün gelinen noktada vatandaşların çağın gereklerine uygun adalet hizmeti alabildiğini vurguladı. Tunç, adalet sisteminin dijitalleşmesiyle hız ve verimliliğin arttığını da belirtti. UYAP sistemi, elektronik duruşmalar ve elektronik tebligat uygulamaları sayesinde hem zaman hem maliyet açısından büyük kazanımlar elde edildiğini söyledi. Elektronik tebligatla 276 milyon gönderim yapıldığını belirten Bakan, bu sistemin çevreye ve bütçeye önemli katkı sağladığını dile getirdi. 2002 yılında 9.349 olan hâkim ve savcı sayısının bugün 25.695’e ulaştığını açıklayan Bakan Tunç, sadece son iki yılda 3.369 yeni hâkim ve savcının göreve başladığını ifade etti. Ayrıca, yeni dönemde hâkim-savcı yardımcılığı sistemine geçildiğini duyurarak, daha nitelikli bir yargı kadrosu hedeflediklerini belirtti. "Mahkemeler artıyor, ihtisaslaşıyor" Yargı süreçlerinin hızlanması adına son bir yılda 2.623 yeni adli ve idari mahkemenin kurulduğunu ve toplam mahkeme sayısının 8.632’ye çıktığını söyleyen Tunç, ihtisaslaşma ile yargının daha etkin çalışacağını kaydetti. Hukuk fakültelerine giriş için başarı sıralaması şartı getirileceğini belirten Bakan Tunç, ikinci öğretimin kaldırılacağını ve meslek lisesinden geçişlerin sonlandırılacağını açıkladı. Bu düzenlemelerin, hukuk eğitiminin kalitesini artırmaya yönelik önemli adımlar olduğunu söyledi. 2013’te başlayan arabuluculuk sisteminin bugüne kadar 7 milyondan fazla dosyada uygulandığını söyleyen Tunç, 4.5 milyon dosyada uzlaşma sağlandığını ve sistemin yüzde 65 başarı oranına ulaştığını açıkladı. Kütahya Adalet Sarayı’nın açılışı, dualar eşliğinde Bakan Tunç tarafından kurdele kesilerek yapıldı. Açılışın ardından yeni binayı gezen Bakan ve protokol üyeleri, yapının modern altyapısını inceledi.
Muğla Marmaris’te turizm acenteleri turizm sezonu öncesi bir araya geldi Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), yaklaşan yaz sezonu öncesinde Muğla’nın Marmaris ilçesinde faaliyet gösteren acentelerle bir araya gelerek, sektörün güncel sorunları ve çözüm önerilerini görüştü. Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya ve TÜRSAB Marmaris BTK Başkanı Suat Esin’in yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşların yetkililerinin katıldığı toplantıya çok sayıda acente temsilcisi iştirak etti. "Biz sadece tur satıyoruz, ama bizim işimizi herkes yapıyor" Toplantıda konuşan TÜRSAB Marmaris Bölge Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin, sektörün uzun süredir çok yönlü bir krizle karşı karşıya olduğunu belirtti. Pandemi, orman yangınları, savaşlar ve ekonomik dalgalanmanın etkisinin derin olduğunu söyleyen Esin, "Pandemi sonrası toparlanmaya çalışırken büyük yangınlar oldu, ardından savaş patladı. Döviz kuru sürekli değişiyor, fiyatlar birkaç günde artıyor. Biz kendi işimizi yapmaya çalışırken sahildeki stantlar, restoranlar bizim işimizi yapıyor. Yüksek kiralar ödüyoruz ama izinsiz satış yapanlar bedavaya tur satıyor. Bu haksızlığa karşı önlem alınmalı" dedi. "Marmaris keyifli ama kurallı bir şehir olacak" Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya da toplantıda yaptığı konuşmada kamu düzenine vurgu yaptı. Kaya, "Kural tanımazlık, gürültü, korsan faaliyetler artık görmezden gelinmeyecek. Geçen yıl ciddi yaptırımlar uyguladık. EDS kameralarıyla şehir anlık izleniyor. Kimsenin referansı fark etmez, gerekli işlem yapılacak. Herkes kendi işini dürüstçe yapmalı" diyerek kentin huzurunu tehdit eden sorunlara müdahale ettiklerini, bu sezon denetimlerin artırılacağını ifade etti.