ASAYİŞ - 28 Eylül 2024 Cumartesi 13:23

Sıcak demir yüklü tırda yangın

A
A
A
Sıcak demir yüklü tırda yangın

Hatay’da çelik fabrikasında sıcak demir yüklü tırda yaşanan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.


Yangın, Payas İlçesi Şehit Yüzbaşı Ali Oğuz Bulvarı’nda bulunan çelik fabrikasının önünde sıcak demir yüklü tırda meydana geldi. Yangının ihbar hattına bildirilmesi üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Payas İtfaiye İstasyonu ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alındı.



Sıcak demir yüklü tırda yangın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Yenişehir’de kaçak göçmenlere operasyon Yenişehir’de düzensiz göçmenlere operasyon düzenlendi. Yenişehir Belediyesi’nin de destek verdiği operasyonda onlarca kişi yakalanarak, sınır dışı edilmesi için İl Göç İdaresi’ne gönderilirken, Başkan Ercan Özel, “Halkımıza, kaçak göçmenlerin evlerine göndereceğimize dair söz vermiştik. Hukuk çerçevesinde bu sözümüzü tutmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. Yenişehir Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, kamu düzeninin ve kamu güvenliğinin sağlanmasına yönelik, suç ve suçlarla mücadele kapsamında kaçak yabancı uyruklulara yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, yasadışı yollarla Türkiye’ye giriş yapan, yasal yollarla ülkeye giriş yaptıktan sonra suça karışan, kayıtlı olduğu şehirde yaşamayarak Yenişehir’e gelen ve vize süresini ihlal eden yabancı uyruklular üzerinde denetimlerini sıkıştırdı. Yenişehir Belediyesi’nin ilçedeki yabancı uyrukluların ruhsatsız işlettiği dükkanların kapatılmasının ardından yapılan görüşmeler sonucu İlçe Emniyet Müdürlüğü de harekete geçti. İlçede gerçekleştirilen denetimlerde ülkeye kaçak giriş yapan, suça karışan ve Yenişehir’de yaşayan yabancı uyruklulara yönelik gerçekleştirilen operasyonda onlarca kişi yakalandı. Yenişehir Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlarla İl Göç İdaresi’ne götürülen yabancı uyruklu göçmenlerin sınır dışı edilmesi için işlemler başlatıldı. Konu hakkında açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, “Yenişehir’dehemşehrilerimizin asayiş, güven ve huzur ortamının bozulmaması için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bu noktada, ilçemizin demografik yapısını bozan, kaçak yabancı uyrukluların evlerine gönderilmesi için çalışmalarımızı hukuk çerçevesinde sıkı bir şekilde sürdürüyoruz. Biz vatandaşımıza bu konuda söz verdik. İlçemizde kaçak olarak yaşayan yabancı uyruklular kayıtlı oldukları şehirlere gönderilmesi veya sınır dışı edilmeleri için güvenlik güçlerimize elimizden gelen tüm yardımı sağlıyoruz” dedi.
Ankara Başkent’te Seğmen şal ve kama kuşanma töreni gerçekleştirildi Ankara’nın Ayaş ilçesinde seğmen olmaya hak kazanan 36 kişi için düzenlenen Şal ve Kama Kuşanma Töreni, Ayaş Seğmenleri Derneği tarafından organize edildi. Ayaş Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen Şal ve Kama Kuşanma Töreni’nde, Seğmen olmaya adım atan gençlere şal ve kama kuşanma merasimi yapıldı. Programın ardından seğmenler, Ankara yöresi halk oyunlarından örnekler sundu. Dernek Başkanı Hüseyin Ateş, seğmen olmaya hak kazanan gençlerin bu merasimle yemin ederek seğmen olmaya adım attığını vurguladı. Ayaş Belediye Başkanı İzzet Demircioğlu ise, seğmenlik geleneğini yaşatmaları dolayısıyla Hüseyin Ateş, Mehmet Yaldır ve emeği geçenlere teşekkür etti. Ayaş Seğmenleri Derneği Başkanı Ateş, “Bu Seğmenlik geleneğini, Oğuz kültürünü biz ustalarımızla, üstatlarımızdan gördüğümüz şekilde icazetle el alarak kaynak kişilerden aldığımız şekilde bu kültürü yaşatmaya, öğretmeye çalışıyoruz. Burada bugün olmamızın sebebi Ankara Divan Gecesi ve törenimiz var. Şal törenimizde bir yerde Seğmenlik yeminidir. Nasıl askeriyede yemin edilir, asker olur veyahut da bir Hipokrat doktor yemini vardır. Bu yemin edildiği zaman seğmen demek yiğit, delikanlı, cömert kişi anlamına gelir. Bu bir alternatif geleneğidir. Oğuz Kağan’dan, Metehan’dan, Alparslan’dan Selçuklu’dan, Osmanlı’dan bir Ahilik geleneğidir. Seymenler işinde gücünde insanlardır. Seğmen olacak kişi edepli. Ahlaklı mahallesinde, yöresinde, ailesinde sevilen olgun cömert kişidir. Buradaki birtakım eğitimlerden sonra olma şartlarını kabul eden kimse burada Şalkuşağını çekeriz, kefiyesini de alır. Onun yeminini ettiririz, töresine göre bıçağını bağlarız. Bu şekilde devam eder. Ankara’da tabii, yüz yıllık, gelenek Türk tarihiyle beraber çok eskidir. İslamiyet’ten önce de vardı bu Türk geleneği. Bu geleneği biz ustalarımıza, üstatlarımızdan gördüğümüz şekilde en doğru şekilde aslına uygun otantik şekliyle günümüzde olduğu gibi ileri kuşaklara da işte bu el verdiğimiz Şalkuşağı çektiğimiz Seğmenler bir yerde Seğmen’i temsil etme hakkına sahiptir. Yani Seğmenliği bundan sonra bizden sonra bunlar bayrağı teslim alan kişilerdir” ifadelerine yer verdi. Şal ve kama kuşanma törenine; Belediye Başkanı İzzet Demircioğlu ile siyasi partilerin ilçe başkanları, oda başkanları, seğmenlerin aileleri, muhtarlar ve çok sayıda Ayaşlı katıldı. Törenin sunuculuğunu ünlü radyocu Yavuz Özer üstlenirken, TRT sanatçısı Barış Akpınar ve Ayaş’ın yerel sanatçısı Eyüp Altınışık sahne aldı.