ASAYİŞ - 30 Eylül 2024 Pazartesi 09:17

Otomobil, prefabrik iş yerinin içinden geçerek başka iş yerine çarptı: O anlar kamerada

A
A
A
Otomobil, prefabrik iş yerinin içinden geçerek başka iş yerine çarptı: O anlar kamerada

Hatay’ın Defne ilçesinde otomobilin, prefabrik iş yerinin içinden geçerek başka bir prefabrik iş yerine çarptığı anlar iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.


Edinilen bilgilere göre kaza, Defne ilçesi Subaşı Mahallesi’nde meydana geldi. Trafikte seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü, otomobiliyle yol kenarındaki prefabrik çarşıya daldı. Tel örgüyü önüne katan sürücü, ilk önce prefabrik iş yerinin içinden geçip, ardından başka bir iş yerine çarparak durabildi. 2 prefabrik iş yerinin zarar gördüğü kazada araç sürücüsü yaralandı. Kaza anı anbean güvenlik kamerasına yansıdı.


Kaza sonrası iş yeri kullanılamaz hale gelen Fırat Bal, “Akşam saat 9 sularında bizi aradılar. Çevredeki vatandaşlar iş yerine araç girdiğini söylediler. Kaza inanılmaz bir şey. Genç bir arkadaşımız, bu dükkanın içinden geçip diğer dükkana hasar vermiş. Gencin canı daha önemli ve dükkan bizim için ikinci planda kaldı. Gerçekten inanılmaz bir kaza oldu” dedi.


Kazanın sesini duyup gelen esnaf Mehmet Bilgin ise, “Akşam saat 9 sularında iş yerimi kapatıp eve gittim. Evin önünde otururken büyük bir ses duydum. Ses üzerine geldiğimizde bir araç önce bir dükkana girip sonra diğer dükkana girince durabildi” ifadelerini kullandı.



Otomobil, prefabrik iş yerinin içinden geçerek başka iş yerine çarptı: O anlar kamerada

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Üzümü meşe külüyle harmanlayıp, 2 gün boyunca kazanlarda kaynatıp pekmez yapıyorlar Adana’nın Saimbeyli ilçesinde Mücennes üzümünde bağ bozumu yapıldı. Üzüm meşe külü ile harmanlanıp, iki günde pekmez yapılıyor. Çeralan Mahallesi’nde Saimbeyli Belediye Başkanı Mahmut Dal’ın da katılımı ile gerçekleşen bağ bozumu ve pekmezin zorlu mesai başladı. Meşe ve mezla ağacının odunundan el edilen kül ile birlikte kaynatılan lezzeti aroması ile bölgede kaymakamlık, Kozan Ticaret Odası bünyesinde coğrafi işaret çalışması yapılan Mücennes üzümünde hasat sonrası pekmez yapımına başlandı. Dut yapraklarının kaşık olarak kullanıldığı, bölgede yetişen su kabaklarının kepçe yapıldığı, nostaljik görüntüler sunan pekmez yapımı 2 gün 3 gece boyunca sürüyor. “Markalaşarak pazarda yer alması hedefleniyor” Saimbeyli Belediye Başkanı Dal, hasadın bereketli olmasını temenni ederek bölgede yetişen Mücennes üzümünün lezzetini tescillemek için çalıma yaptıklarını aktararak Saimbeyli ilçesinde köylerde sonbahar ile birlikte bölge lezzetlerinin kış için binbir emek ile hazırlandığını, bu lezzetleri marka değeri katarak ekonomiye kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Meşe külünün lezzetini farklı kıldığını aktaran üretici Ayşe Umut, “Bağ hasadını tamamladık. Burada önce çuvallara koyarak üzümün suyunu çıkarırız. Kazanlara özel hazırladığımız meşe ve mezla ağacı külünü karıştırarak kazanlarımız saatlerce kaynar. Ben daha önce toprak ve kireçle de denedim ama meşe külünün vermiş olduğu lezzet ve renk farklı oluyor. Pekmezin daha lezzetli olmasını sağlıyor. 3 gece 2 gün boyunca bu kazanlar kaynayacak. Zor ama lezzetli bir ürün elde ediyoruz” diye konuştu. “Bu yıl verim çok yüksek” Bu sene üzüm veriminin çok yüksek olduğunu kaydeden üretici İsmail Umut ise, “3 dönüm alandan yaklaşık 6 ton üzüm hasadı gerçekleştirdik. Bu sene çok verimli bir sezon oldu. Üzüm bağlarda çok fazla bundan daha iyisi olmaz. 10 kilogram üzümden 1 kilogram pekmez çıkıyor. Çok zahmetli bir süreç. Eskilerin dışında pek yapan kalmadı. Yeni nesil bağlara bahçelere bakmıyor. Gençler biraz kolay geçim istiyor. Ama bizler bu geleneği sürdürüyoruz” diye konuştu.
Çorum Pide almaya gelen müşterilerinin fotoğrafları ile işyerinin duvarlarını fotoğraf albümüne çevirdi Çorum’da pidecilik yapan bir esnaf, müşterilerinin fotoğrafını çekerek iş yerinin duvarlarına asıyor. Çorum il merkezinde pide fırını işleten Salim Çıplak, müşterilerinin fotoğraflarını çekerek iş yerinin duvarlarında sergiliyor. Bugüne yaklaşık 400’den fazla müşterisinin fotoğrafını iş yerinin duvarına asan Çıplak, 7’den 70’ herkesin fotoğrafını çekerek iş yerinde sergilemeye çalıştığını ifade etti. 2010 yılında işyerini açtığını dile getiren Çıplak, tüm müşterilerinin hatıralarını sakladığını kaydetti. İlk olarak müşterilerinin fotoğraflarını sosyal medyada paylaştığını, daha sonra iş yerlerindeki duvarlara asmaya karar verdiğini belirten Çıplak, “Sonradan fotoğrafları ölümsüzleştirmek istedim. İşyerime gelen herkesin benim için ayrı ayrı değeri var. İşyerinin bir bölümünü düzenleyerek fotoğrafların sergilendiği bir alan yaptım” dedi. "Müşterilerimden güzel tepkiler aldım” Müşterilerinin fotoğraflarını işyerinde sergilediği için olumlu tepkiler aldığını anlatan Çıplak, “İşyerimize gelen müşteriler kendi fotoğraflarını görünce mutlu oluyorlar. Bu benim içinde mutluluk kaynağı odu. Sağ olsunlar müşterilerimden güzel tepkiler aldım” dedi. 300 müşterisinin fotoğrafını gelecek günlerde bastırarak duvarlara asacağını söyleyen Çıplak, çektiği fotoğraflar sayesinde vefat eden insanları anma fırsatı bulduklarını söyledi.
Manisa Manisa Amatör Küme’de ilk hafta heyecanı tamamlandı Manisa’da Amatör Liglerde heyecan başladı. Manisa Merkez A ve B Gruplarında ilk hafta sonuçlarında ligin iddialı takımları sahadan galibiyetle ayrıldı. Manisa 1. Amatör Küme Merkez A Grubunda ilk hafta sonuçlarında 3 puan ve averajla Çobanisa Belediyespor 1., Kayapınar Çevikspor 2., Mütevellispor ise 3. sırada yer aldı. Manisa Merkez B Grubu ilk hafta sonuçlarında ise Manisa Çarşı FK 3 puan ve averajla 1., İmam Hatiplililer Spor 2., Paşaköy FK 3. sırada yer aldı. Manisa Merkez A Grubunda ilk hafta sonuçları şöyle: Kayapınar Çevikspor 4-0 Karaağaçlı Pomakspor, Donatımspor 0-0 Manisa Lalelispor, Anadolu 45 Spor 1-4 Mütevellispor, Çobanisa Belediyespor 7-2 Hacıhalliler Gedizspor, Dış Mahalle Yıldırımspor 0-3 Çınarobaspor. Manisa Merkez 1. Amatör Lig A Grubunda 2. haftanın programı ise şöyle: "Karaağaçlı Pomakspor-Anadolu 45, Çınarobaspor-Kayapınar Çevikspor, Manisa Lalelispor-Çobanisa Belediyespor, Mütevellispor-Donatımspor, Hacıhalliler Gedizspor-Dış Mahalle Yıldırımspor." Manisa Merkez B Grubunda ilk hafta sonunda alınan sonuçlar şöyle: Alabeyspor 0-0 Akmescitspor, Halitpaşa Belediyespor 3-3 45 Manisa Yaşamspor, İmam Hatipliler Gençlikspor 2-0 Karaağaçlı Teknikspor, Paşaköy Futbol SK 2-1 Manisa Başakşehirspor, Manisa Çarşı FK 5-1 Hamzabeylispor. Manisa Merkez 1. Amatör Lig B Grubunda 2. hafta karşılaşmaları ise şöyle: "Akmescitspor-İmam Hatipliler Gençlikspor, 45 Manisa Yaşamspor-Alabeyspor, Hamzabeylispor-Paşaköy Futbol SK, Karaağaçlı Teknikspor-Manisa Çarşı FK, Manisa Başakşehirspor-Halitpaşa Belediyespor."
Kayseri Mobil başkanın yeni durağı Selçuklu mahallesi oldu Melikgazi’nin birçok mahallesinde, vatandaşın talep ve önerisinin Başkan Palancıoğlu tarafından birebir değerlendirildiği ’Mobil Başkan’ın yeni durağı Selçuklu Mahallesi oldu. Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu ve teknik ekibinin her bir talebi tek tek değerlendirerek çözüm ürettiği uygulama vatandaşları memnun etti. Makamı mahallelere taşıdığını belirterek Melikgazi’yi karış karış gezip talep ve önerilere kulak veren Başkan Palancıoğlu; "Selçuklu mahallemizdeyiz. Mobil Başkan’la makamı mahallelere taşıdık. Dolayısıyla sizlere gelip talep ve önerilerinizi dinliyoruz. 2019 yılında aday olduğumda vatandaşlarımız, pazarcılarımız Selçuklu Pazar Yeri’ni yenilememizi istedi. Biz de söz vermiştik. Sözümüzü tuttuk ve pazar yerini yenilemekle kalmayıp ön tarafına da çok güzel bir sosyal tesis yaptık. Kütüphanemiz, MELMEK kursumuz, fitness salonumuz olmak üzere çok güzel bir merkez kazandırdık. Burada çocuk sayısı çok olduğu için okul yapmak istedik. Danişmetgazi, Osmanlı Mahallelerimize okullar yaparak buradaki okul sorununu çözdük. Ama ihtiyaç olan yere yine yapacağız. Selçuklu Mahallemizde ana yollar başta olmak üzere birçok altyapı ve üstyapı çalışması yaptık. Elektrik İdaresi, Ulaşım A.Ş.’den arkadaşlarımız da buradalar. Taleplerinizle teknik ekibimle birlikte ilgileniyoruz. Cenab-ı Allah birliğimizi daim eylesin. Biraz önce futbol sahasının yenilenmesini isteyen çocuklarımızı da kırmıyoruz ve sahayı yeniliyoruz. Katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. Selçuklu Mahallesi Muhtarı Hatice Bağırgan; “Belediyemizden ne talepte bulunursak çok çabuk dönüş yapılıyor. Hizmetler güzel, çok memnunuz. Palancıoğlu Başkanımıza teşekkür ediyoruz.” dedi. Selçuklu mahallesi sakinleri ise Başkan Palancıoğlu’na ve ekibine verdikleri destekten, ilgi ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler.
Şanlıurfa Şanlıurfa’da minikler judo kursu ile gelişimlerine katkı sağlıyor Haliliye Belediyesi judo kursu ile sporla tanışan minikler, öğrendikleri tekniklerle gelişimlerine katkı sağlıyor. Gençlerin sağlıklı ortamlarda spor yapmasını ve sporla tanışmasını hedefleyen Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın direktifleriyle Haliliye’de salon sporlarına yatırımlar devam ediyor. Şampiyon sporcular yetiştirme parolası ile açılan spor kursları ile gençler, Eyüp Cenap Gülpınar Spor Merkezi, Aliya İzzetbegoviç Spor Merkezi ve Sabiha Özlek Spor Salonunda çeşitli spor dallarıyla tanışma imkanı buluyor. Gençler, BESYO ve POMEM kursları ile parkurlara hazırlanırken, 7-14 yaş grubuna yönelik futbol, basketbol, voleybol, tekvando ve judo kursları ile minikler de yeteneklerini keşfediyor. Miniklerin yoğun ilgi gösterdiği judo kursunda antrenör eşliğinde eğitim alan çocuklar, hakimiyet ve konsantre yeteneklerini geliştiriyor. Judonun üç temel tekniği olan fırlatma, yakalama ve vurma tekniklerini uygulamalı olarak öğrenen çocuklar, aldıkları eğitim sayesinde güç, esneklik, çeviklik, hız ve denge gelişimlerini de olumlu etkiliyor. Haliliye Belediyesi bünyesinde ücretsiz olarak sunulan spor kurslarıyla hayalleri için mücadele eden minik sporcular, Türkiye ve Dünya’da derece yapmak istediklerini ifade ediyor. Gençler, aldıkları eğitim ve sunulan imkanlardan ötürü Canpolat’a ve ekibine teşekkür ederken, judo öğrencisi Ercan Kaya da, “Türkiye’de iki tane derecem var, hedefim Türkiye Şampiyonu olmak ve Avrupalarda, Dünya’da derece yapabilmek. Sağladığı imkanlar için Mehmet Canpolat’a teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Kültür ve sosyal işler müdürlüğünden yapılan açıklamada, gençlere ve çocuklara yönelik spor kurslarına kayıtların devam ettiği bildirildi.