GÜNDEM - 30 Eylül 2024 Pazartesi 11:06

Pide almaya gelen müşterilerinin fotoğrafları ile işyerinin duvarlarını fotoğraf albümüne çevirdi

A
A
A
Pide almaya gelen müşterilerinin fotoğrafları ile işyerinin duvarlarını  fotoğraf albümüne çevirdi

Çorum’da pidecilik yapan bir esnaf, müşterilerinin fotoğrafını çekerek iş yerinin duvarlarına asıyor.


Çorum il merkezinde pide fırını işleten Salim Çıplak, müşterilerinin fotoğraflarını çekerek iş yerinin duvarlarında sergiliyor. Bugüne yaklaşık 400’den fazla müşterisinin fotoğrafını iş yerinin duvarına asan Çıplak, 7’den 70’ herkesin fotoğrafını çekerek iş yerinde sergilemeye çalıştığını ifade etti. 2010 yılında işyerini açtığını dile getiren Çıplak, tüm müşterilerinin hatıralarını sakladığını kaydetti.


İlk olarak müşterilerinin fotoğraflarını sosyal medyada paylaştığını, daha sonra iş yerlerindeki duvarlara asmaya karar verdiğini belirten Çıplak, “Sonradan fotoğrafları ölümsüzleştirmek istedim. İşyerime gelen herkesin benim için ayrı ayrı değeri var. İşyerinin bir bölümünü düzenleyerek fotoğrafların sergilendiği bir alan yaptım” dedi.


"Müşterilerimden güzel tepkiler aldım”


Müşterilerinin fotoğraflarını işyerinde sergilediği için olumlu tepkiler aldığını anlatan Çıplak, “İşyerimize gelen müşteriler kendi fotoğraflarını görünce mutlu oluyorlar. Bu benim içinde mutluluk kaynağı odu. Sağ olsunlar müşterilerimden güzel tepkiler aldım” dedi.


300 müşterisinin fotoğrafını gelecek günlerde bastırarak duvarlara asacağını söyleyen Çıplak, çektiği fotoğraflar sayesinde vefat eden insanları anma fırsatı bulduklarını söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Marmara’da fırtına deniz ulaşımını etkiledi Marmara’da sabah başlayan sağnak yağış, denizde fırtına estirdi. Bursa’nın Mudanya ilçesinden İstanbul Sirkeci limanına sefer yapan Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) bütün seferlerini iptal etti. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ise sabah 08.30’daki Bursa, Armutlu, İstanbul seferini güçlükle ve 35 dakika gecikme ile gerçekleştirdi. İDO’nun Ulubatlı Hasan deniz otobüsü ile yola çıkacak olanlar sabah kaptan tarafından limanda ikaz edildi. Dalgalı deniz olduğunu bildiren kaptan, hassasiyeti olan yolcuların gemiye binmemesini istedi. Denizde tek sefer yapan gemi Ulubatlı Hasan vapuru idi. Tecrübeli kaptan 400 yolcu bulanan gemiyi, Armutlu Bozburun’dan sonra yer yer 3 metreyi aşan dalgaların arasında, en az dalga darbesi alarak yürüttü. İmralı Adası ile Çınarcık arasındaki hatta, rüzgar yer yer saatte 50 kilometre hıza ulaştı. Büyük dalgalarda savrulan gemiyi tecrübeli kaptan, Büyükçekmece istikametine sürüp, rüzgarı bordalayarak Z rotasında Yenikapı’ya yanaştırdı. Sallantılı İDO yolculuğunda istifra edenler ve fenalaşanlar vardı. Kaptan, fenalık geçiren bir yolcu için, sağlık görevlisi veya doktor yolcudan yardımcı olması talebinde bulundu. Üniversitelerin açıldığı ilk gün Bursa’dan İstanbul’a eğitime gelecek yolculardan BUDO’dan bilet alanlar ilk dersi kaçırırken, İDO ile hareket edenler derslerine gecikmeli de olsa gidebildiler. Marmara’da parçalı bulutlu havanın Salı günü de devam edeceği, rüzgarın etkisini kaybedeceği belirtilirken, Çarşamba’dan itibaren hava güneşli sıcaklıklar 29 derece civarında olacak.
Gaziantep Cambridge sınavlarına GKV damgası Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nda 2023-2024 eğitim öğretim yılında Cambridge sınavlarına katılan 34 öğrenci ve öğretmenleri düzenlenen törenle başarı sertifikalarını aldı. GKV Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel öğrencileri kutlayarak önümüzdeki süreçte birden fazla yabancı dil bilen bireylerin daha çok başarılı olacağını ifade etti. Kuruluşunun 61. yılını çeşitli etkinliklerle kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları akademik alandaki başarılarına her geçen gün yenilerini eklerken 2023-2024 eğitim öğretim döneminde Cambridge sınavlarında başarı elde eden öğrencilerin sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi. Törene GKV Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel, GKV Özel ortaokulu Müdürü Seçil Güldemet, GKV Özel İlkokulu Müdürü Ali Dirgen, GKV Rehberlik Bölüm Başkanı Engin Biba ve çok sayıda davetli katıldı. Yabancı dilin 21. yüzyılda büyük önem taşıdığına dikkat çeken Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel yaptığı değerlendirmede, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da okullarımızda eğitim öğretim gören bir çok öğrencimiz yabancı dil alanındaki yetkinliklerini belgelemek için girdikleri Cambridge sınavlarında büyük başarılar elde ederek bizleri gururlandırmışlardır. 2023-2024 eğitim öğretim yılında İlkokul Starters kategorisinde 9 öğrencimiz, İlkokul Movers kategorisinde 3 öğrencimiz, Ortaokul Flyers kategorisinde 7 öğrencimiz, Ortaokul KET kategorisinde 8 öğrencimiz ve Ortaokul PET kategorisinde 7 öğrencimiz olmak üzere toplam 34 öğrencimiz ve öğrencilerimizi sınava hazırlayan öğretmenlerimiz başarıyla uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalarını almaya hak kazanmıştır. Sınavlara katılan öğrencilerimize ve öğrencilerimizin sınavlara hazırlanmasında emeği geçen GKV İlkokul ve Ortaokul İngilizce Öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Adıyaman Staja başlayan öğrencilere ’Genel Uyum Eğitimi’ verildi Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde staja başlayan öğrencilere birim sorumluları tarafından "Genel Uyum Eğitimi" verildi. Hastanenin toplantı salonunda düzenlenen Genel uyum eğitimi programına Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fahri Dağhan, Eğitim Hemşiresi Filiz Dişkaya, Hasta Hakları Birim Sorumlusu Abidin Kaya, Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Seda Karadağ, İş Sağlığı Güvenliği Sorumlusu Neşe Erdoğan ve Çevre Sağlığı Teknikeri Yüsra Çiçekli ile öğrenciler katıldı. Staja başlayan hemşire adaylarına çalışma hayatlarında aktif rol alabilmeleri için teorik eğitim ile öğrenmiş oldukları bilgileri pratik eğitimle tamamlamaları için stajyer olarak başlayacak öğrencilere "Genel uyum eğitimi" verildi. Genel uyum eğitiminde ayrıca birim sorumluları tarafından eğitime katılan stajyer öğrencilere, sağlıkta kalite standartlarına göre hastanenin genel tanımı, hastane organizasyon yapısı, hastane kuralları, hasta hakları, hasta ve çalışan sağlığı uygulamaları, hastanemizde kullanılan renkli kodlar, istenmeyen olay bildirimi, hastane misyon, vizyon ve değerleri, el hijyeni, standart enfeksiyon korunma önlemleri, izolasyon önlemleri ve kullanılan kartlar hakkında bilgilendirme ve korunma yolları, Atık Yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği ile yangın güvenliği eğitimi hakkında bilgiler anlatıldı. Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Şirik ise sağlıktaki kalitenin arttırılması ve hasta memnuniyeti için verilen eğitimlerin önemli olduğunu belirterek aralıksız olarak sürdürüleceğinin altını çizdi.