GÜNDEM - 15 Haziran 2024 Cumartesi 08:50

Depremin yıktığı çarşıda eski günleri aratmayan bayram alışverişi

A
A
A

Depremin yaralarının sarıldığı Hatay’da vatandaşlar, bayram alışverişini her bayram olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da Uzun Çarşı’da yaptılar.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yerle bir olan Hatay’da asrın felaketinin yaraları sarılmaya devam ediyor. Depremde zarar gören ticaretin merkezi konumunda olan Antakya’daki tarihi Uzun Çarşı’da bir yandan inşa işlemleri devam ederken bir yandan da enkaza dönen çarşıdaki iş yerlerinde alış veriş devam ediyor. Hataylılar, her bayram olduğu gibi Kurban Bayramı alışverişi içinde tarihi uzun çarşıyı tercih etti. Eski günleri aratmayan görüntülerin ortaya çıktığı çarşıdaki yoğunluk hem vatandaşlara hem de esnafa moral oldu.

“Güzel yani fiyatlarda uygun kalabalıktan geçemiyoruz”

Depremzede Yasemin Yılmaz , fiyatların uygun olduğunu dile getirerek, “Bayram alışverişi, Babalar Günü alışverişi iyi gidiyor. Güzel yani fiyatlarda uygun kalabalıktan geçemiyoruz zaten kalabalıkta çok iyi şahane birbirimize çarpıyoruz o kadar” dedi,

“Eski günlerdeki gibi diyebilirim, kalabalık ama insanlar halen üzgün”

Uzun Çarşı esnafı Ahmet Özgün, çarşıdaki kalabalığın deprem öncesindeki gibi olduğunu belirterek, “Eski günlerdeki gibi diyebilirim, kalabalık ama insanlar halen üzgün. Buruk yani bu bayram da iyi geçiyor sadece şunu söylemek istiyorum memleketimizde bayram var ama kimi kesimlerde hüzünlü kimi kesimlerde sevinçli. Malum depremden dolayı hepimiz üzgünüz buruk bir bayram geçiriyoruz, ben de maalesef sevdiklerimi kaybettiğim için bayram benim için hüzünlü geçiyor. Şehir dışında olan arkadaşlarımızın, dostlarımızın ve herkesin bayramını kutluyorum” dedi.

Depremin yıktığı çarşıda eski günleri aratmayan bayram alışverişiMemleketinde olduğu için mutlu olduğun dile getiren esnaf Serkan Karabiber, “Eski bayramlar olmasa da biz yine halimize şükredip yolumuza devam ediyoruz memleketimizdeyiz sonuç itibariyle rahatız, mutluyuz ve huzurluyuz.” şeklinde konuştu.

Veysel Korkmaz - Ogün Aslan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Fatih Tekke: "3 puan bizim için çok sevindirici” Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında sahasında 3 puanla ayrılan Corendon Alanyaspor’da Teknik Direktörü Fatih Tekke, zor bir maç olduğunu belirterek, “Biz pas oyununu oynamaya çalışan ve oyun tekrarları olan bir takımız, bunları ısrarla devam ettirmemiz lazım. 3 puan bizim için çok sevindirici” dedi. Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Corendon Alanyaspor sahasında karşılaştığı Çaykur Rizespor’u 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, çok zor bir maç olduğunu belirterek, “90 dakika boyunca bunun etkisini hissettik. Herkesi şaşırtan bazı anlar vardı ve bunları özellikle belirtmem gerekiyor. Maçın başında baskılı başladık ve ilk bölümde golü attık. Sonrasında benim istemediğim rakibe çok uygun olan 5-4-1 dizilişiyle bekledik. İyi fırsatlar yakalayacağımızı düşünüyordum ve öyle de oldu. Fakat bu fırsatları çıkarken, çıktıktan sonra da tam anlamıyla değerlendiremedik. Topu rakibe bıraktık” dedi. “Oyuncularımın emeklerine sağlık” İkinci yarıda rakibin ön alan baskısının devam ettiği aktaran Tekke, “İkinci yarıda, 70. dakikaya kadar ön alan baskımız devam etti. Rakibin bir pozisyonu dışında çok etkili olduğu pozisyonlar olmadı ve beklediğimiz anlar yaşandı. Sakatlıklar, oyuncu değişiklikleri ve oyuncuların fiziksel durumu. Bugün en başarılı olduğumuz tek şey, 1-0’lık skoru korumak oldu. 3 maçtır gol yememek olumlu bir gelişme. Biz pas oyununu oynamaya çalışan ve oyun tekrarları olan bir takımız bunları ısrarla devam ettirmemiz lazım. geliştirmemiz gerekiyor. Bunları maçta bölüm bölüm görebildik. Ritmimizi bulmamız zaman alacak demiştik. Zaten sakatlıklar, girenler, çıkanlar, kadromuz kulübede oturanlar var. Geçen seneki mücadelemize devam ediyoruz. Oyuncularımın emeklerine sağlık, üç puan bizim için çok sevindirici. Çaykur Rizespor’a başarılar dilerim. Galatasaray maçından sonra milli takım arası var; umarım bu aranın bize iyi geleceğini düşünüyorum” diye konuştu.