GÜNDEM - 11 Haziran 2024 Salı 00:32

Bayram ziyaretine gittikleri iddia edilen Suriyelilere ait görüntülerle ilgili gerçek açığa çıktı

A
A
A
Bayram ziyaretine gittikleri iddia edilen Suriyelilere ait görüntülerle ilgili gerçek açığa çıktı

Hatay’da bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı’nda çekilen fotoğrafta yer alan Suriyelilerin “Güvenli Onurlu Gönüllü Geri Dönüş” kapsamında ülkelerine kesin dönüş yaptıkları öğrenildi. Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamayla; sosyal medyada ‘bayram ziyareti için’ ülkelerine gittikleri iddia edilen paylaşıma açıklık getirildi.



Reyhanlı ilçesinde bulunan ve Suriye’ye açılan sınır kapısı olan Cilvegözü’nde çekilen fotoğrafla yabancı uyruklu şahısların bayram ziyareti için ülkelerine gittikleri iddia edilmişti. Kısa sürede sosyal medyada hızla yayılan fotoğraf tepkilere neden oldu. Konuyla ilgili inceleme başlatan Hatay Valiliği, algıya neden olan duruma açıklık getirdi.



Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Bazı sosyal medya hesaplarında ‘bayramlaşmaya giden yabancıların dönüş garantili olarak çıkış yaptıkları’ iddiasında bulunulmuştur. Paylaşımlarda bulunan fotoğraf Cilvegözü Kara Hudut Kapısı’ndan ’Güvenli Onurlu Gönüllü Geri Dönüş’ kapsamında çıkış yapmak için bekleyen Suriye uyruklu yabancılara aittir. Bahse konu sınır kapısından 10.06.2024 tarihinde 49 yabancı gönüllü geri dönüş işlemi yaparak çıkış yapmış olup, halihazırda 45 yabancı ise gönüllü geri dönüş işlemlerinin tamamlanması için sıra beklemekte iken bahsi geçen görüntü çekilmiştir. Görüntülerin bayram tatili izni ile ilgisi bulunmamaktadır. Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Küçükçekmece’de bir iş yerine ses bombası atıldı İstanbul Küçükçekmece’de bir internet kafeye gece saatlerinde kafenin kapalı olduğu bir anda motosikletli 2 şahıs tarafından ses bombası atıldı. 2 şahıs saldırı sonrası olay yerinden kaçtı. Olay Küçükçekmece Yeni Mahalle, Salih Tamcı Sokak’ta saat 00.30 sıralarında gerçekleşti. İddiaya göre motosikletli 2 şahıs, internet kafenin kapalı olduğu bir saatte kafeye doğru bir ses bombası attı. Büyük bir gürültüyle patlayan ses bombası, çevrede büyük paniğe sebep oldu. Şans eseri olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. Olay sonrası ihbar üzerine bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri olay yerini şeritle çevirerek güvenlik önlemi aldı. Olay yeri inceleme ekipleri de patlamanın yaşandığı noktada incelemelerde bulundu. Patlamanın yaşandığı internet kafenin bitişiğinde komşu esnaf olan ve patlama anında dükkanında bulunan Turan Tüfekçi yaşadıklarını şu sözlerle anlattı; “Dükkanda televizyona bakıyordum. Malların eksiklerini tamamlayıp, toparlanıyorduk. Müthiş bir patlama sesi geldi. Büyük bir bomba veya doğalgazdır herhalde dedim. Dışarıya çıktığımda bir toz bulutu çıkmıştı. Sonra arkadaşlarla polisi aradık. Yapanları tanımıyorum, bilgim yok. Kafe kapalıymış. Genelde saat 01.00-02.00’a kadar açık oluyordu ama bu akşam kapatmışlardı. Toz bulutu vardı. Dükkana falan da doldu ama içeride Allah’tan kimse yokmuş. Sonradan sahipleri evlerinden geldi. Polis inceliyor şu an.” Olay sonrası polis ekipleri kaçan şahısları yakalamak ve yaşanan patlama ile ilgili inceleme başlattı.