GÜNDEM - 14 Haziran 2024 Cuma 09:22

25 kilogramlık devasa akya balığını yarım saatte botuna çekebildi

A
A
A
25 kilogramlık devasa akya balığını yarım saatte botuna çekebildi

Hatay’da yaşayan balıkçı Adem Erkol’un 25 kilogramlık akya balığını yarım saatlik mücadele ve heyecanla oltayla yakaladığı anlar kameraya yansıdı.


Antakya ilçesinde yaşayan 34 yaşındaki Adem Erkol, balık tutmak için arkadaşlarıyla Samandağ sahiline gitti. Botuyla Akdeniz açıklarında avlanmaya başlayan Erkol ve arkadaşları, botla yaklaşık 1 kilometre açığa 90 metre derinlikte nasibini aramaya başladı. Erkol, oltasına takılan balığı yakalamak için çaba sarf etmeye başladı ve yarım saat süren azimle akya balığını botuna almayı başardı. Balığın büyüklüğünü fark eden Erkol, tarttığındaysa balığın 25 kilo olduğunu gördü. Tuttuğu devasa balıkla 20 kişilik 5 aileye ziyafet veren Erkol’un balığı yakaladığı andaki heyecanı ve yaşadıklarıysa kamera yansıdı.



“Balığı tutmanın heyecanını ben insanlara anlatamam, onu yaşamak lazım”


Samandağ açıklarında 25 kilogram olan balığı yakalayan Adem Erkol, “Samandağ açıklarında yaklaşık 1 km içeride 90 metre derinlikte avlanıyorduk. Arkadaşlarımla sohbet ederek zaman geçirdiğimiz anda oltamıza bir balık yakalandı. Balığın küçüklüğünü veya büyüklüğünü tahmin edemedik. Bizi baya yordu. Yarım saat sonra tekneye çıkarttık, bizi çok yordu. Tuttuğumuz balık 25 kilogram geldi. 1 metrenin üstünde uzunluğu vardı. 5 aile olarak yaklaşık 20 kişi tükettik. Bence heyecanı anlatılmaz yaşanır. Çektiğim videolarda heyecandan bağırdım. Balığı tutmanın heyecanını ben insanlara anlatamam. Onu yaşamak lazım. Farklı bir deneyim. Balıkçı ve balık tutanlar beni daha iyi anlar. Balığı tuttuğum o günkü heyecanım hale var. Unutulmayacak bir şey oldu. Arkadaşlarla güzel bir anı kaldı. Balığa çıkan arkadaşların her oltasına denk gelmesinin dilerim” ifadelerini kullandı.



25 kilogramlık devasa akya balığını yarım saatte botuna çekebildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara İçişleri Bakanı Yerlikaya, Serhat Akın’a silahlı saldırıyı olayıyla ilgili şüphelilerin yakalandığını açıkladı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, eski futbolcu ve futbol yorumcusu Serhat Akın’ın yaralanması olayına karışan şüphelilerin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, eski futbolcu ve futbol yorumcusu Serhat Akın’ın yaralanması olayına karışan bütün şüphelilerin yakalandığını ifade etti. Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı koordineli çalışmalar sonucunda olaya karışan ve silahı kullanan O. D, motosikleti kullanan O.M, şüphelilerle hareket eden ve otomobili kullanan E.Ü., şüphelilerle hareket eden M.A. ve olaydan sonra şüphelilerle birlikte hareket eden İ.T.’nin yakalandığını kaydetti. Yerlikaya, operasyonda ise şüphelilerin kullandığı 1 ruhsatsız tabancanın ele geçirildiğini ifade etti. Olayda yaralanan eski futbolcu ve yorumcu Serhat Akın’a geçmiş olsun dileklerini ileten Yerlikaya, şunları kaydetti: "Şehir eşkıyalığına soyunanları, masum insanların canlarına kast edenleri, halkımızın huzurunu kaçıranları affetmeyeceğiz. Bunları tek tek yakalayıp adalete teslim etmeye kararlıyız. Operasyonu gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."
Antalya Fatih Tekke: "3 puan bizim için çok sevindirici” Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında sahasında 3 puanla ayrılan Corendon Alanyaspor’da Teknik Direktörü Fatih Tekke, zor bir maç olduğunu belirterek, “Biz pas oyununu oynamaya çalışan ve oyun tekrarları olan bir takımız, bunları ısrarla devam ettirmemiz lazım. 3 puan bizim için çok sevindirici” dedi. Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Corendon Alanyaspor sahasında karşılaştığı Çaykur Rizespor’u 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, çok zor bir maç olduğunu belirterek, “90 dakika boyunca bunun etkisini hissettik. Herkesi şaşırtan bazı anlar vardı ve bunları özellikle belirtmem gerekiyor. Maçın başında baskılı başladık ve ilk bölümde golü attık. Sonrasında benim istemediğim rakibe çok uygun olan 5-4-1 dizilişiyle bekledik. İyi fırsatlar yakalayacağımızı düşünüyordum ve öyle de oldu. Fakat bu fırsatları çıkarken, çıktıktan sonra da tam anlamıyla değerlendiremedik. Topu rakibe bıraktık” dedi. “Oyuncularımın emeklerine sağlık” İkinci yarıda rakibin ön alan baskısının devam ettiği aktaran Tekke, “İkinci yarıda, 70. dakikaya kadar ön alan baskımız devam etti. Rakibin bir pozisyonu dışında çok etkili olduğu pozisyonlar olmadı ve beklediğimiz anlar yaşandı. Sakatlıklar, oyuncu değişiklikleri ve oyuncuların fiziksel durumu. Bugün en başarılı olduğumuz tek şey, 1-0’lık skoru korumak oldu. 3 maçtır gol yememek olumlu bir gelişme. Biz pas oyununu oynamaya çalışan ve oyun tekrarları olan bir takımız bunları ısrarla devam ettirmemiz lazım. geliştirmemiz gerekiyor. Bunları maçta bölüm bölüm görebildik. Ritmimizi bulmamız zaman alacak demiştik. Zaten sakatlıklar, girenler, çıkanlar, kadromuz kulübede oturanlar var. Geçen seneki mücadelemize devam ediyoruz. Oyuncularımın emeklerine sağlık, üç puan bizim için çok sevindirici. Çaykur Rizespor’a başarılar dilerim. Galatasaray maçından sonra milli takım arası var; umarım bu aranın bize iyi geleceğini düşünüyorum” diye konuştu.