SAĞLIK - 27 Mayıs 2021 Perşembe 17:08

YÖK'ten üniversite hastanelerinde çalışan sağlıkçılara yeniden 'ek ödeme' talebi

A
A
A
YÖK'ten üniversite hastanelerinde çalışan sağlıkçılara yeniden 'ek ödeme' talebi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesislerinde görevli personelin ardından üniversite hastanelerinde Covid-19 salgınına yönelik araştırma, teşhis ve tedavi faaliyetleri kapsamında görev yapan personele de ek ödeme yapılması için bir yönetmelik değişikliği taslağı hazırladı.

Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını ile ilgili sağlık hizmeti veren üniversitelerin tıp fakülteleri ve sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde ve Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık merkezlerinde salgına yönelik görev yapan personele 1 Kasım 2020'den geçerli olmak üzere 2 ay süreyle ödeme yapılmıştı. Sağlık Bakanlığı, salgının devam etmesi ve sağlık merkezlerinde iş yoğunluğunun artması nedeniyle bakanlığa bağlı sağlık tesislerinde görevli personele 1 Nisan'dan geçerli olmak üzere 4 ay süreyle ek ödeme yapılabilmesine imkân tanıyan düzenleme yaptı. Bu düzenleme 8 Mayıs 2021'de Resmi Gazete'de yayımlandı.

Üniversite hastanelerindeki personel için yönetmelikte değişiklik

Yükseköğretim Kurulu, Sağlık Bakanlığının bu düzenlemesinin ardından sağlık personeli arasında çalışma barışının sağlanması için üniversite hastanelerindeki personele de yeniden ek ödeme yapılabilmesi için harekete geçti. Yükseköğretim Kurumlarında Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödemenin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik'e geçici maddenin eklenmesi için değişiklik taslağı hazırlandı. Taslağa göre üniversitelerin tıp fakülteleri ve sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde salgına yönelik araştırma, teşhis ve tedavi faaliyetleri kapsamında görev yapan personele 1 Nisan'dan itibaren 4 ay süreyle ek ödeme yapılacak. Yapılacak ek ödeme, mesai içi tavan ek ödeme tutarını geçmeyecek.
YÖK tarafından hazırlanan yönetmelik değişiklik taslağı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile paylaşılarak, taslağa ilişkin görüşlerin bildirilmesi talep edildi. Bu kurumlardan gelecek uygunluk görüşüne göre yönetmelik değişikliğine yönelik çalışmalar neticelendirilecek.

Gökşen Efe
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Sele teslim olan Manavgat havadan görüntülendi Antalya’nın doğusunda Manavgat ve Serik’te verilen turuncu alarmın ardından öğleden sonra başlayan sağanak su baskınlarına olurken, evlerinde mahsur kalan vatandaşlar Büyükşehir ekipleri ve AFAD tarafından botlar ve iş makinalarıyla kurtarıldı. Saat 17.00 itibariyle 112 Acil Çağrı Merkezine gelen ihbarlar neticesinde Manavgat’ın Sarılar, Hatipler, Milli Egemenlik, Side, Kavaklı, Ilıca, Mimar Sinan, Aydın Evler, Yayla, Kasaplar, Aşağı Pazarcı, Şelale, Örnek, Yukarı Hisar, Emek, Ulukapı, Sorgun, Yukarı Pazarcı, Çeltikci, Aşağıışıklar, Salkım Evler, Sanayi, Karaöz mahallelerinde yaşanan olumsuzluklara AFAD ve Büyükşehir ekipleri müdahale etti. Yağış sebebiyle tüm birimlerin harekete geçtiği Antalya’da AFAD, Antalya Büyükşehir Belediyesi, jandarma, emniyet müdürlüğü, karayolları, ASAT Genel Müdürlüğü, büyükşehir belediyesi itfaiye biririmi, il sağlık müdürlüğü olmak üzere toplamda 709 araç, 154 iş makinası, 15 bot, bin 883 personel, 151 motopomp ve 63 dalgıç pompa ile bölgede görev yapıyor. Yağışlar dolayısı ile 3 vatandaşın yaralı olarak tahliye edildiği, 2 tanesinin ise tedavisinin ardından taburcu edildiği bildirildi,aşağında kırık olan bir vatandaşın tedavisinin devam ettiği bildirildi. Sağanak yağmur ve su baskınlarıyla ilgili şu ana kadar 419 ihbarın geldiği bölgede ihbarların 411’inin Manavgat ilçesinden geldiği öğrenildi. 357 su baskını olayının yaşandığı Manavgat ilçesinde 32 evde mahsur kalma ve 32 araçta mahsur kalma olayına müdahale edildi. Side Kemer Mahallesi’nde evde mahsur kalan vatandaşlar Antalya Büyükşehir belediyesi ekipleri tarafından itafaiye merdiveniyle bulundukları yerden alındı, bazı vatandaşlar ise botlarla kurtarıldı. İlçe genelindeki su baskını ise havadar dronla görüntülendi.