ASAYİŞ - 30 Kasım 2022 Çarşamba 14:35

Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan Halil İbrahim Yiğit son yolculuğuna uğurlandı

A
A
A
Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan Halil İbrahim Yiğit son yolculuğuna uğurlandı

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit operasyonunda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Halil İbrahim Yiğit son yolculuğuna uğurlandı. Nişanlısı şehidin fotoğrafına sarılırken, annesinin de ayakta güçlükle durduğu görüldü. Baba Ragıp Yiğit “ Ben şehit babasıyım. Gururluyum” dedi.

Pençe Kılıç Operasyonu bölgesinde girdiği çatışmada şehit olan 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Halil İbrahim Yiğit için Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camii’ cenaze töreni düzenlendi. Törene, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1.Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, siyasi parti temsilcileri, şehidin annesi Nursen Yiğit, babası Ragıp Yiğit, kardeşi Abdurrahim Yiğit, şehidin nişanlısı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin fotoğrafına sarılan nişanlısı gözyaşına boğuldu.

Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan Halil İbrahim Yiğit son yolculuğuna uğurlandı

Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan Halil İbrahim Yiğit son yolculuğuna uğurlandı

Annesinin de ayakta güçlükle durduğu görüldü. Şehidin cenaze namazını İstanbul İl Müftüsü Safi Arpaguş kıldırdı. Şehit Yiğit'in cenazesi omuzlarda taşınırken baba Ragıp Yiğit “ Ben şehit babasıyım. Gururluyum” dedi.

Volkan Kayalar - Hacer İnci
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa AK Partili vekiller Manisa’nın ulaştırma projelerini Bakan Uraloğlu ile görüştü AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur ve Tamer Akkal, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret etti. AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Bakan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na, Manisa’da Gediz Kavşağı ile hızlı tren projesi hakkında istişarelerde bulundu. Manisa Milletvekili Baybatur, "AK Parti iktidarı ile Manisa milletvekilleri olarak, Türkiye ve Manisa için aralıksız olarak çalışmalara devam ediyoruz" dedi. Bakan Uraloğlu’na, Manisa’daki Gediz Kavşağı ve hızlı tren projeleri hakkında devam eden çalışmalarla ilgili bilgi aldıklarını dile getiren Baybatur, “AK Parti ve Manisa milletvekilleri olarak ülkemiz ve Manisa’mız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na gerçekleştirdiğimiz ziyarette, Gediz Kavşağı ve hızlı tren projeleri hakkında bilgi alarak istişarede bulunduk. Gediz Kavşağı kentimiz için önemli bir geçiş noktası ve haliyle zaman zaman trafik sıkışıklığı yaşanıyor. En kısa sürede başlayacak çalışmalarla inşallah bu projeyi hızlı bir şekilde tamamlayacak ve milletimizin hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı. Manisa’da çalışmaları devam eden, hızlı tren projesi hakkında da konuşan Baybatur, "Ankara-İzmir Hızlı Demir Yolu Projesi çalışmaları aralıksız olarak devam etmektedir. Altyapı, üstyapı ve elektromekanik yapım çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. 2026 yılında tamamlanması planlanlanan ve hızlı tren projesi ile Ankara-Manisa arası tren ile 11 saat 45 dakikadan 2 saat 50 dakikaya düşecek" dedi. AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal da ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’nu, Manisa Milletvekilimiz Murat Baybatur ile ziyaret ederek, Gediz Kavşağı ve hızlı tren projeleri başta olmak üzere Manisa’mıza yapılacak olan yatırımlar ile ilgili istişarelerde bulunduk” açıklamasını yaptı.