SPOR - 18 Mart 2016 Cuma 16:55

İsveç’in Türkiye maçı kadrosu belli oldu

A
A
A
İsveç’in Türkiye maçı kadrosu belli oldu

A Milli Takım’ın, 24 Mart 2016 Perşembe günü Antalya Stadyumu’nda hazırlık maçında karşılaşacağı İsveç’in aday kadrosu ve programı belli oldu.

İsveç Milli Takımı, 23 Mart 2016 Çarşamba günü Stockholm’den Antalya’ya saat 18.45’te inecek uçakla Türkiye’ye gelecek ve Kaya Palazzo Golf Resort’ta konaklayacak. İsveç A Milli Takım Teknik Direktörü Erik Hamren ve kadroda yer alan bir oyuncu, aynı gün saat 20.00’de Kaya Palazzo Golf Resort’ta bir basın toplantısı düzenleyecek. İsveç Milli Takımı, Türkiye’de bulunduğu sürece içerisinde herhangi bir idman yapmayacak.

İsveç heyeti, A Milli Takım ile oynayacağı hazırlık karşılaşmasının hemen ardından 00.05’te Antalya Havalimanı’nda kalkacak uçakla ülkesine dönecek.

Teknik direktörlüğünü Erik Hamren’in yaptığı İsveç Milli Takımı’nın, A Milli Takımı ile oynayacağı hazırlık maçının aday kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

"Johannes Hopf (Gençlerbirliği), Andreas Isaksson (Kasımpaşa), Robin Olsen (Kopenhag), Ludwig Augustinsson (Kopenhag), Andreas Granqvist (FC Krasnodar), Erik Johansson (Kopenhag), Mikael Lustig (Celtic), Alexander Milosevic (Hannover 96), Victor Nilsson Lindelöf (Benfica), Martin Olsson (Norwich City), Emil Salomonsson (Göteborg), Jimmy Durmaz (Olympiakos), Albin Ekdal (Hamburg), Oscar Hiljemark (Palermo), Kim Kallström (Grasshopers), Sebastian Larsson (Sunderland), Oscar Lewicki (Malmö), Pontus Wernbloom (CSKA Moskova), Erkan Zengin (Trabzonspor), Marcus Berg (Panathinaikos), Emil Forsberg (Red Bull Leipzig), John Guidetti (Celta Vigo), Emir Kujovic (Norrköping), Zlatan Ibrahimovic (PSG)"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Siyasi hayatında 5 cumhurbaşkanı gören rakipsiz muhtar, 8’inci döneminde vatandaşlara hizmet ediyor Hatay’ın Erzin ilçesinde 1989 yılından bu yana girdiği tüm muhtarlık seçimlerinden galip çıkan muhtar Oktay Aldanmaz, 23 yaşında aldığı mazbatayı 35 yıldır taşıyor. Erzin ilçesi İstiklal Mahallesi’nin muhtarı 8 dönemdir değişmiyor. 58 yaşındaki muhtar Oktay Aldanmaz girdiği 8 seçimden de galip çıktı. 1989 yılında 23 yaşındayken mazbatayı alan rakipsiz muhtar, 35 yıldır görevini başarıyla sürdürüyor. İlk mazbatayı aldığı 1989 yılında dönemin Başbakanı Süleyman Demirel’den genç muhtar olarak plaket alan Aldanmaz, siyasi hayatında 5 cumhurbaşkanı görmeyi başardı. İstiklal Mahallesi Muhtarı Oktay Aldanmaz, 1989 yılından beridir muhtar olduğunu belirterek, “Kesintisiz muhtarlığa devam ediyorum. 8 dönemdir muhtarlık yapıyorum. 1958 yılında kurulmuş bir mahalle ben dördüncü muhtarım birinci dönem Hacı Türk, ikinci dönem İsmail Alper, üçüncü dönem Hüseyin Görür ve dördüncü de benim. 40’ıncı sene diyelim” dedi. “1989’da Süleyman Demirel Başbakandı, Türkiye’nin en genç muhtarı olarak beni yanına çağırdı, plaket verdi” 1989 yılında dönemin Başbakanı Süleyman Demirel’den genç muhtar olarak plaket aldığını dile getiren Aldanmaz, “Ben ilk muhtar olduğumda başımdan bir olay geçti, ilk muhtar olduğumda burası daha yeni ilçe olmuştu. Dörtyol’dan aldım mazbatayı hakim beyin odasının kapısını çaldım girdim, ’buyur evladım’ dedi. ’Ben mazbatayı almaya geldim’ dedim, ’baban neden gelmedi’ dedi. Daha önce görmemiş hiç genç muhtar. Daha sonra 1989’da Süleyman Demirel Başbakandı, Türkiye’nin en genç muhtarı olarak beni yanına çağırdı, yanına gittim, plaket verdi. ’Bu yaşta siyasetle ne işin var’ dedi. Siyasi hayatımda beş tane cumhurbaşkanı gördüm. Tabii mutlu oluyorum biz de genç yaşta muhtar olmanın gururuyla. Kimse de mahallede karşımıza çıkmıyor, ben 23 yaşında muhtar oldum” ifadelerini kullandı.
Hatay Demir sopayla öldüresiye dövülen adamın ‘Sorun ne’ diye sormasıyla olayın başladığı ortaya çıktı Hatay’ın Antakya ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki Süleyman Bolat’ın, motosikletiyle seyir halindeyken eli sopalı bir şahıs tarafından yolunun kesilerek darp edildiği anlar kameraya yansırken olayın ‘Sorun ne’ sorusu üzerine başladığı ortaya çıktı. Antakya ilçesi Kuyulu Mahallesi’nde yaşayan Süleyman Bolat, motosikletle işine gitmek için yolculuk yaptığı esnada elinde demir sopa bulunan şahıs tarafından öldüresiye dövülmüştü. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastanede tedavi altına alınan Bolat, taburcu edildi. Demir sopayla öldüresiye dövüldüğü anlar güvenlik kamerasına yansıyan Bolat, kendini döven şahısla arasında geçenleri anlattı. Bolat; akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen şahsa, 2 kadınla yaşadığı tartışma sonrası ‘Sorun ne’ diye sorduğunu ve daha sonra darp edildiğini söyledi. “Gence sorun ne diye sorunca adam demir çubukla kafama vurdu” Demir çubukla kafasına darbe alan Süleyman Bolat, “Yoldan aşağıya doğru indim. Yoldaki bir genç, oradan geçen 2 kadına sataşmıştı. Kadınlara bir şey yapmaması için oraya doğru gittim ve durdum. Gence sorun ne diye sorunca adam demir çubukla kafama vurdu. Olay böyle gelişti. Hastane tedavi gördükten sonra taburcu oldum. Başımdan yaralandım. Hiçbir şey sormadan vurdu. Allah’a şükür durumum iyi” ifadelerini kullandı.
Ardahan Ardahan’da gizemli mağaraları keşfediliyor Ardahan’ın Posof ilçesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bünyesinde "Arkeolojik Yüzey Araştırmaları" projesi hayata geçirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile Ardahan Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümleri akademisyen ve öğrencilerinin katılımıyla Ardahan’ın Posof ilçesinde Arkeolojik Yüzey Araştırmaları projesi, Dr. Öğr. Üyesi İsaf Bozoğlu Bay’ın başkanlığında yürütülmeye devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izni doğrultusunda gerçekleştirilen proje sonucunda, beklenilenden çok daha olumlu ve şaşırtıcı keşiflere sahne oldu. Ardahan Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Posof Kaymakamlığı, Posof Belediyesi, Ardahan ili AFAD ve JAK ekipleri ile Posof Jandarma Komutanlığı’nın destekleriyle Posof’un mağara ve kaya mezarları ilk kez kapsamlı bir şekilde belgelenmeye başlandı. Ardahan İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Dede, yaptığı açıklamada çalışmanın olumlu keşiflere sahne olduğunu söyledi. Dede, ’’Posof’ta pek çok doğal mağara bulunmakla birlikte araştırma ekibi, insan eliyle işlenen ve çeşitli işlevlerde kullanılan mağaralar üzerine odaklanarak yeni bulgulara ulaşmayı başardı. Haç plana sahip mağaralardan birinin ibadet amaçlı kullanılmış olabileceği düşünülmektedir. Çok katlı ve birbiriyle bağlantılı farklı mekânlardan oluşan mağaralar, Ortaçağ Ardahan’ında kaya oymacılığı ve inşa kültürünün oldukça uzmanlaşmış ellerce uygulandığını göstermektedir. Yerleşim işlevinde veya ibadet alanı olarak kullanıldığı ön görülen mağaraların yanı sıra bölge arkeolojisi adına şaşırtıcı olarak değerlendirilebilecek türden Ortaçağ kaya mezarları da 2024 yılı çalışmaları sırasında belgelendi. Posof kaya mezarları, tıpkı mağaralar gibi kaliteli bir kaya işçiliğiyle oluşturulmuş ancak daha küçük boyutlu ve erişilmesi daha zor yerlerde konumlandırılmıştır’’ dedi.